Farida
Farida
  11 maja 2009 (pierwszy post)
W tym wątku możesz pochwalić się swoimi fotkami i wklejać do nich linki, a inni oceniają, komentują, udzielają rad itd;)
mihaoO
mihaoO
  14 lipca 2009
Konto usunięte
Konto usunięte: mihaoO: jak dla mnie za dużo Photoshopa a gdzie ty tam photoshopa widzisz? i w dodatku duzo? (: mihaoO: pomijam banalną tematykę

jeżeli to nie Photoshop to ok, ale perspektywa załamana, a tematyka banalna, portrety piesków, ot co

Konto usunięte
Konto usunięte: mihaoO: jak dla mnie za dużo Photoshopa, lol, znawco...photoshopa? :)

no właśnie poprzedni komentarz świadczy o tym, że nim nie jestem :zonk:
bartheq
bartheq
  14 lipca 2009
Konto usunięte
Konto usunięte: a tematyka banalna, portrety piesków, ot co

no przepraszam, ze nie trafilem po drodze na jakas wojne, katastrofe samolotu czy trzesienie ziemi. nastepnym razem postaram sie bardziej zaspokoic twoja potrzebe ogladania niebanalnych zdjec (:
HandOfFate
HandOfFate
  14 lipca 2009
Konto usunięte
Konto usunięte: no przepraszam, ze nie trafilem po drodze na jakas wojne, katastrofe samolotu czy trzesienie ziemi. nastepnym razem postaram sie bardziej zaspokoic twoja potrzebe ogladania niebanalnych zdjec (:

:crylol:

btw.
Kurde...chce 50mm f1.4, glebia zabija!
Jiro
Jiro
  14 lipca 2009
Konto usunięte
Konto usunięte: no przepraszam, ze nie trafilem po drodze na jakas wojne, katastrofe samolotu czy trzesienie ziemi. nastepnym razem postaram sie bardziej zaspokoic twoja potrzebe ogladania niebanalnych zdjec (:

a ja myślałm, że trafiłem na

Farida
Farida: Wasze fotki - oceniamy i komentujemy!

a nie na "Wasze fotki- chwalimy i słodzimy!"
HandOfFate
HandOfFate
  14 lipca 2009
Jiro
Jiro: Wasze fotki- chwalimy i słodzimy!

Ale co to znaczy ze tematyka zdjecia jest banalna?
...Toz to portret jest, w takim razie kazdy portret jest banalny? Bo zwierzecia nie ubierzesz w kolorowe ciuchy i nie zrobisz mu makeup'u right?
Idz na world press photo, tam mniej banalna tematyka :)
Jiro
Jiro
  14 lipca 2009
Konto usunięte
Konto usunięte: Jiro: Wasze fotki- chwalimy i słodzimy! Ale co to znaczy ze tematyka zdjecia jest banalna? ...Toz to portret jest, w takim razie kazdy portret jest banalny? Bo zwierzecia nie ubierzesz w kolorowe ciuchy i nie zrobisz mu makeup'u right? Idz na world press photo, tam mniej banalna tematyka :)

hahaha spokojnie, bo żyłka skoczy, banalna nie znaczy prostacka...:zonk:
fakt trzęsienie ziemi i katastrofa byłaby bardziej atrakcyjna i wywoływała emocje u nie jednego odbiorcy, niż piesek, mlecyk, czy kotecek
HandOfFate
HandOfFate
  14 lipca 2009
Jiro
Jiro: hahaha spokojnie, bo żyłka skoczy

haha, za wysoko sie cenisz, spokojna glowa :)

Jiro
Jiro: banalna nie znaczy prostacka... fakt trzęsienie ziemi i katastrofa byłaby bardziej atrakcyjna i wywoływała emocje u nie jednego odbiorcy, niż piesek, mlecyk, czy kotecek

no dobrze, tylko jaka jest szansa sfotografowania jakiegos kataklizmu? :)
HandOfFate
HandOfFate
  14 lipca 2009

Kolejne kilka losowo wybranych z archiwum:

bartheq
bartheq
  14 lipca 2009
Konto usunięte
Konto usunięte: Kurde...chce 50mm f1.4, glebia zabija!

proponuje jeszcze puszke ff /jezeli nie masz/ bo na cropie tak ladnie nie wychodzi. btw wlasnie czekam na kuriera z 50 f/1.2 L (:

Konto usunięte
Konto usunięte: Kolejne kilka losowo wybranych z archiwum

troche ci sie morze przelewa na lewo (:
Jiro
Jiro
  14 lipca 2009
Konto usunięte
Konto usunięte: hahaha spokojnie, bo żyłka skoczy haha, za wysoko sie cenisz, spokojna glowa :)

yyyy...:woot:

Konto usunięte
Konto usunięte: Jiro: banalna nie znaczy prostacka... fakt trzęsienie ziemi i katastrofa byłaby bardziej atrakcyjna i wywoływała emocje u nie jednego odbiorcy, niż piesek, mlecyk, czy kotecek no dobrze, tylko jaka jest szansa sfotografowania jakiegos kataklizmu? :)

co prawda to nie kataklizm, ale w Chinach dochodzi do zamieszek, a w Hiszpanii sezon na byczki, więc aparat pod pachę i heja focić :tak:
mała szansa, ale nie przesadzajmy, czy fotografia opiera się tylko na portretach zwierząt i kataklizmach ?
Jiro
Jiro
  14 lipca 2009
Konto usunięte
Konto usunięte: Kolejne kilka losowo wybranych z archiwum:

5 zdj. z mewą przyjemne bardzo
HandOfFate
HandOfFate
  14 lipca 2009
Konto usunięte
Konto usunięte: troche ci sie morze przelewa na lewo (:

fuck, racja :D

Konto usunięte
Konto usunięte: proponuje jeszcze puszke ff /jezeli nie masz/ bo na cropie tak ladnie nie wychodzi.

przydalaby sie. oj tak tak, a w tej chwili jedynie D90, poki co w zaden sposob to na siebie nie zarabia wiec musi mi wystarczyc :)

Konto usunięte
Konto usunięte: 50 f/1.2 L

kuva, to bokeh, ostrosc i geometrie troche bedziesz mial... slyszalem wiele dobrego o tych szklach.
No ale, widze ze zarabiasz fotografia wiec absolutnie sie nie dziwie :)
HandOfFate
HandOfFate
  14 lipca 2009
Jiro
Jiro: co prawda to nie kataklizm, ale w Chinach dochodzi do zamieszek, a w Hiszpanii sezon na byczki, więc aparat pod pachę i heja focić mała szansa, ale nie przesadzajmy, czy fotografia opiera się tylko na portretach zwierząt i kataklizmach ?

zawsze chcialem zostac fotografem wojennym jak Nachtwey :)

Jiro
Jiro: 5 zdj. z mewą przyjemne bardzo

dzieki, ale jak zauwazyl bartheq...morze sie przelewa na lewa strone :))
Jiro
Jiro
  14 lipca 2009
Konto usunięte
Konto usunięte: 5 zdj. z mewą przyjemne bardzo dzieki, ale jak zauwazyl bartheq...morze sie przelewa na lewa strone :))

fakt, ale poza tym ma przyjemną tonację ciepłych kolorów , które ze sobą współgrają, a postać mewy urozmaica zdjęcie :))
olewaaa
olewaaa
  14 lipca 2009

Kurde kurde, ostatni raz byłam tu na pierwszej stronie :wtf: czyli dawno temu, hah!

Chciałam pokazać dwa moje całkiem dawne zmagania z kadrowaniem, no jak przychodzi co do czego to nie mam pomysłu :and:
Od razu wspomnę, że robię zdjęcia z grzeczności a nie z powodu pasji, bo takowej nie posiadam :)
I tak, mam tzw. 'zayoba' na punkcie oczu, czasami chyba nawet przesadzam, ale ja zawsze tak marudzę, rzadko coś mojego mi sie podoba.
No i te moje kochane szarości, u mnie to normalka, chyba boję się kolorów, zawsze wydaje mi się za pstrokato.

Ok, do rzeczy:
http://i31.tinypic.com/2qd79yx.jpg
http://i32.tinypic.com/2qu84uw.jpg
Miały być emocje, ale gdyby nie ten tusz to...emocji chyba nie byłoby widać jakichkolwiek :ziober2:
A ciekawa jestem opinii, raczej nie podpowiedzi bo ja się i tak na tym wszystkim nie znam :D