Farida
Farida
  11 maja 2009 (pierwszy post)
W tym wątku możesz pochwalić się swoimi fotkami i wklejać do nich linki, a inni oceniają, komentują, udzielają rad itd;)
BujajacaWoblokachh
Reputacja: -10 | BluzgometrTM: 12
BujajacaWoblokachh
  6 września 2013
FabrykaUranu
FabrykaUranu: f/22 a i tak żyleta nie jest;]

Wapisz, ze jest tak jak pisze? (w albumach na profilu mozesz sobie EXIF-y przejrzec :P)...
Na logike powinno byc coraz bardziej ostre, praktyka hmmm... :P
Przyznam, że na tak duzych wartosciach jeszcze nie mialam okazji 'dzialac' - zazwyczja konczylo sie na ok 13/14 przy kroplach... - wiec na razie eksperymentuje :)...
FabrykaUranu
FabrykaUranu: btw zazdroszcze terenu, wybralbym sie tam z jakąs typiara na foty

Teren niesamowity ;)
W okolicy Krakowa jest masa takich miejsc ;D Wiec pakuj sie i nic jak tylko zdjecia robic :)!
(mi zostaly jeszcze 2 dolinki w planach, a do tej wroce z pewnoscia na jesien, jak bedzie wiecej kolorow...tym razem z filtrem, bo obawiam, sie, ze zolte liscie moga mi pokrzyzowac plany...)
Nie mam czasu nienawidzić ludzi, którzy mnie nienawidzą,
bo jestem zbyt zajęta kochaniem ludzi, którzy mnie kochają ;)
charliethegirl
charliethegirl
  6 września 2013

Tym razem zostałam poproszona przez koleżankę-fotografa z zawodu o kilka zdjęć:

FabrykaUranu
Reputacja: -121 | BluzgometrTM: 31
FabrykaUranu
  6 września 2013
BujajacaWoblokachh
BujajacaWoblokachh: Wapisz, ze jest tak jak pisze? (w albumach na profilu mozesz sobie EXIF-y przejrzec :P)

nie wątpie

BujajacaWoblokachh
BujajacaWoblokachh: Na logike powinno byc coraz bardziej ostre, praktyka hmmm... :P

poczytaj tutaj o dyfrakcji: http://www.fotoporadnik.pl/dyfrakcja-siwtla-fotografia-en.html

BujajacaWoblokachh
BujajacaWoblokachh: W okolicy Krakowa jest masa takich miejsc ;D Wiec pakuj sie i nic jak tylko zdjecia robic :)!

ee...mam kochaną Warszawe kolo siebie, tam tez pelno miejsc, tylko trzeba wiedzieć gdzie:)

"Na świecie nie ma ludzi normalnych i nienormalnych, tylko są ci pozamykani w zakładach i ci którzy nie zostali przebadani"

FabrykaUranu
FabrykaUranu
  6 września 2013
http://www.optyczne.pl/181.4-Test_obiektywu-Sigma_17-70_mm_f_2.8-4.0_DC_Macro_OS_HSM_Rozdzielczo%C5%9B%C4%87_obrazu.html tu masz na przykladie mojego obiektywu - jak widzisz uzyskuje on najwiecej linii na milimetr na przyslonie f/4 dla 17mm i f/5.6 dla 28mm :)

"Na świecie nie ma ludzi normalnych i nienormalnych, tylko są ci pozamykani w zakładach i ci którzy nie zostali przebadani"

BujajacaWoblokachh
BujajacaWoblokachh
  6 września 2013
FabrykaUranu
FabrykaUranu: poczytaj tutaj o dyfrakcji: http://www.fotoporadnik.pl/dyfrakcja-siwtla-fotografia-en.html

biore sie za przegladanie ;)
Z pewnością się przyda :)
FabrykaUranu
FabrykaUranu: ee...mam kochaną Warszawe kolo siebie, tam tez pelno miejsc, tylko trzeba wiedzieć gdzie:)

U Was sporo ciekawych miejsc...
Pod tym kątem za Praga mi się trochę teskni - można cofnąć się w czacie ;D
FabrykaUranu
FabrykaUranu
  6 września 2013
BujajacaWoblokachh
BujajacaWoblokachh: U Was sporo ciekawych miejsc

ja juz powoli nie mam gdzie robic zdjec dziewczynom... w wwa mam jeszcze 2-3 miejscowki na ktorych nikomu sesji nie robilem...reszta to oklepany syf...

jeszcze do Otwocka trzeba bedzie zawitac...i potem szukac nowch miejsc..

BujajacaWoblokachh
BujajacaWoblokachh: Pod tym kątem za Praga mi się trochę teskni - można cofnąć się w czacie ;D

stara praga tez klimatyczna tylko lipa ze do wszystkich opuszcoznch kamienic sie wejsc nie da bo zamurowane ;/

BujajacaWoblokachh
BujajacaWoblokachh
  6 września 2013
FabrykaUranu
FabrykaUranu: ja juz powoli nie mam gdzie robic zdjec dziewczynom... w wwa mam jeszcze 2-3 miejscowki na ktorych nikomu sesji nie robilem...reszta to oklepany syf... jeszcze do Otwocka trzeba bedzie zawitac...i potem szukac nowch miejsc..

Miejsca moga sie powtarzac... Jak wszystko w inny sposob zaplanujesz, to i to samo miejsce moze nabrac innej postaci :)
FabrykaUranu
FabrykaUranu: stara praga tez klimatyczna tylko lipa ze do wszystkich opuszcoznch kamienic sie wejsc nie da bo zamurowane ;/

hmmm tego akurat nie pamietam, jak bylam w Warszawie, to jeszcze nie uganialam sie z aparatem, wiec nie zwrocilam na to wiekszej uwagi...
W oczy za to rzucaly sie te wszysrko budynki, odrapane sciany czy wrecz riuny... - ale to ma swoj klimat, jakby czas sie zatrzymal...
szkoda, ze sie nie da wejsc - choc w sumie jak patrzy sie na ich stan, to ciezko sie dziwic ;p
FabrykaUranu
FabrykaUranu
  6 września 2013
BujajacaWoblokachh
BujajacaWoblokachh: Miejsca moga sie powtarzac... Jak wszystko w inny sposob zaplanujesz, to i to samo miejsce moze nabrac innej postaci :)

nie u mnie;] jak pojade ze 3 razy do tego samego miejsca to potem juz nim rzygam i nie mam kompletnie zadnych pomyslow - tak bylo np z opuszczonymi halami w Ursusie, (stamtąd mam profilowe zdjecie)
kilka razy pojechalem z paroma dziewczynami i teraz juz tam nie wroce...bo juz nic nowego nie wymysle...
tak samo Łazienki, Wilanów.Starówka...doslownie rzygam tym;]
BujajacaWoblokachh
BujajacaWoblokachh: hmmm tego akurat nie pamietam, jak bylam w Warszawie, to jeszcze nie uganialam sie z aparatem, wiec nie zwrocilam na to wiekszej uwagi... W oczy za to rzucaly sie te wszysrko budynki, odrapane sciany czy wrecz riuny... - ale to ma swoj klimat, jakby czas sie zatrzymal... szkoda, ze sie nie da wejsc - choc w sumie jak patrzy sie na ich stan, to ciezko sie dziwic ;p

teraz tez tak jest;] masz zayebiste kontrasty na Pradze...pelno odrapanych kamienic a zza nich wynurza sie nowy biurowiec;]

do niektorych moze i dało by rade wejsc ale raz ze na przypale, 2 ze to praga wiec lepiej nie ryzykować nocnego wpierd**lu albo nocki na komisariacie z tamtejszymi :D

PoszukujacIdealu93
PoszukujacIdealu93
  6 września 2013

Zapraszam do obejrzenia również całej mojej galerii :)
https://www.facebook.com/pages/%C5%9Awiat-Moich-Oczu/189226757861333

FabrykaUranu
FabrykaUranu
  7 września 2013

niezłe tylko horyzont Ci zjezdza w lewo

FabrykaUranu
FabrykaUranu
  7 września 2013

niezłe tylko horyzont Ci zjezdza w lewoz tymi portretami w ostrym sloncu to Ci nie poszlo trochę... (o FB mowie)ostre cienie, dziewczyna mruzy oczy, skóra jak nie przepalona to ma tędencje do przepaleń.przy tak ostrym sloncu jedyne wyjscie to uzycie lampy. najlepiej z HSS albo zwyklej z filtrem NDx1000000000000 xd

BujajacaWoblokachh
BujajacaWoblokachh
  7 września 2013
FabrykaUranu
FabrykaUranu: nie u mnie;] jak pojade ze 3 razy do tego samego miejsca to potem juz nim rzygam i nie mam kompletnie zadnych pomyslow - tak bylo np z opuszczonymi halami w Ursusie, (stamtąd mam profilowe zdjecie) kilka razy pojechalem z paroma dziewczynami i teraz juz tam nie wroce...bo juz nic nowego nie wymysle... tak samo Łazienki, Wilanów.Starówka...doslownie rzygam tym;]

Jak wracasz w krotkich odstepach czasu to owszem :)
Ja np lubie wracac np co pare miesyecy cyklnac kilka fotek ot tak dla porownania czy wyjda ciekawiej od tych, ktore zrobilam jakis czas temu...
FabrykaUranu
FabrykaUranu: do niektorych moze i dało by rade wejsc ale raz ze na przypale, 2 ze to praga wiec lepiej nie ryzykować nocnego wpierd**lu albo nocki na komisariacie z tamtejszymi :D

bylam w nocy na pradze i wcale nie bylo tak starsznie...
W ogole w porownaniu do Krakowa to u Was w nocy calkiem spokojnie - praktycznie nie widac ludzi na ulicach u nas 24 na dobe ktos lazi, zwlaszcza w centrum ;D
Konto usunięte
Konto usunięte: Zapraszam do obejrzenia również całej mojej galerii :)

podoba mi sie dol, gora raczej przecietna...
FabrykaUranu
FabrykaUranu
  7 września 2013
BujajacaWoblokachh
BujajacaWoblokachh: Jak wracasz w krotkich odstepach czasu to owszem :)

co Ty:) wlasnie nie w krotkich, po prostu pomysly na zdjęcia sie konczą a nie chce robić innej modelce zdjęc takich samych/podobnych jak robilem modelce wczesniej

BujajacaWoblokachh
BujajacaWoblokachh: Ja np lubie wracac np co pare miesyecy cyklnac kilka fotek ot tak dla porownania czy wyjda ciekawiej od tych, ktore zrobilam jakis czas temu

tak to ja chodze po niektorych warszawskich pustostanach, odwiedzam z sentymentu albo obczaic co sie zmienilo:)

BujajacaWoblokachh
BujajacaWoblokachh: bylam w nocy na pradze i wcale nie bylo tak starsznie.

hehe bo Praga to nie jest tylko jedno skrzyzowanie:)

BujajacaWoblokachh
BujajacaWoblokachh: W ogole w porownaniu do Krakowa to u Was w nocy calkiem spokojnie - praktycznie nie widac ludzi na ulicach u nas 24 na dobe ktos lazi, zwlaszcza w centrum ;D

to przejdź sie na Nowy Świat i na Foksal :)

kiniaaa1796
wpis jest ukryty
GRADEK83
GRADEK83
  8 września 2013

Zagadka CO TO ?