Farida
Farida
  11 maja 2009 (pierwszy post)
W tym wątku możesz pochwalić się swoimi fotkami i wklejać do nich linki, a inni oceniają, komentują, udzielają rad itd;)
FabrykaUranu
Reputacja: -121 | BluzgometrTM: 31
FabrykaUranu
  25 sierpnia 2013
Ostatnio edytowany: 1 stycznia 1970
Konto usunięte
Konto usunięte: Nie podobaja mi sie te plamy na policzku, poza tym ciekawe swiatlo

nawet ich nie zauwazylem xd

a swiatlo to jedna zdalnie wyzwolona lampa, przez parasolkę rozpraszającą plus Photoshop ;]

"Na świecie nie ma ludzi normalnych i nienormalnych, tylko są ci pozamykani w zakładach i ci którzy nie zostali przebadani"

BujajacaWoblokachh
Reputacja: -10 | BluzgometrTM: 12
BujajacaWoblokachh
  25 sierpnia 2013
FabrykaUranu
FabrykaUranu: z czerwca pstryk

fajne :)
Konto usunięte
Konto usunięte: plamy na policzku

ja chyba slepa, bo nie zauwazylam...

3 ciekawe... i ewentualnie ostatnie, tylko czemu ucielas jej brode? ;p
Nie mam czasu nienawidzić ludzi, którzy mnie nienawidzą,
bo jestem zbyt zajęta kochaniem ludzi, którzy mnie kochają ;)
charliethegirl
charliethegirl
  25 sierpnia 2013
BujajacaWoblokachh
BujajacaWoblokachh: ja chyba slepa, bo nie zauwazylam... 3 ciekawe... i ewentualnie ostatnie, tylko czemu ucielas jej brode? ;p

Wcale nie ślepa, może po prostu ja jestem czepialska. :D
Ucięłam sobie brodę, bo ciężko zrobić zdjęcie "z ręki" mając podpiętą pięćdziesiątkę. No chyba, że ma się trzymetrowe ręce. :D

Swoją drogą... Jak robić zdjęcia podczas zachodu słońca? Niespecjalnie mi to wczoraj szło... Podpowie ktoś coś?
FabrykaUranu
FabrykaUranu
  25 sierpnia 2013
Konto usunięte
Konto usunięte: Nie podobaja mi sie te plamy na policzku, poza tym ciekawe swiatlo!
mowisz o tych tkaich zaciemnieniach? no mozliwe moglem wyretuszowac, na wiekszym rozmiarze ma to kolor takiego pudru do skory.

nie wiem czy to juz tu wstawialem?:

"Na świecie nie ma ludzi normalnych i nienormalnych, tylko są ci pozamykani w zakładach i ci którzy nie zostali przebadani"

GRADEK83
GRADEK83
  25 sierpnia 2013
FabrykaUranu
FabrykaUranu: nie wiem czy to juz tu wstawialem?:

Parasolka by się przydała bo chyba raczej bez niej tą fotkę robiłeś wnioskuję po głębokich ostrych cieniach. no albo na lampę plaster miodu grid
FabrykaUranu
FabrykaUranu
  25 sierpnia 2013
Konto usunięte
Konto usunięte: Parasolka by się przydała bo chyba raczej bez niej tą fotkę robiłeś wnioskuję po głębokich ostrych cieniach. no albo na lampę plaster miodu grid
zgadza sie lampka byla gola, btw to byly moje pierwsze kroki w strobiscie;] foto z 31.08.12 :)plaster miodu mam samoróbkę, tak wyglada:

ale rzadko go uzywam, wiecej z bialej parasolki;]

gryzli435
gryzli435
  27 sierpnia 2013

Witam
zapodaję kolejny zestaw fotek do oceny
tym razem pierwsze podejście do portretu
poprosze o komentarze
1.

2.

3.

4.

5.

6.

7.

BujajacaWoblokachh
BujajacaWoblokachh
  27 sierpnia 2013

Jak dla mnie ostatnie najciekawsze, rezta taka se...

FabrykaUranu
FabrykaUranu
  27 sierpnia 2013

@ gryzli435
2, 4 i 5 walniete gola lampa blyskową prosto w morde

z kwietnia:

wiem, nogi niedoświetlone, i zimne kolory;] no i ściana sie kladzie;]

BujajacaWoblokachh
BujajacaWoblokachh
  27 sierpnia 2013

FabrykaUranu to juz chyba wstawiales :ninja:

FabrykaUranu
FabrykaUranu
  27 sierpnia 2013

@ gryzli435 2, 4 i 5 walniete gola lampa blyskową prosto w mordew 1 w okularach widac odbicie tego co robil zdjecie, glowa ucietaw 2 tez glowa ucieta, wory spod oczu nie wyretuszowane + lampa prosto w fejsaw 3 rozwalone wlosy po prawej stroniew 4 walniete lampa goląw 5 to samo, na dodatek blysk odbil sie w okularach, kolory tla sa cieplejsze niz kolor twarzy tej typiary, te drzewo o ktre opiera ręke albo trzeba bylo wywalic z kadru albo je zmiescić ...a tak to jest ni to jest ni to nie ma...w 7 nie wyretuszowalaś zmarszczek temu zulowi xDDD

FabrykaUranu
FabrykaUranu
  27 sierpnia 2013
BujajacaWoblokachh
BujajacaWoblokachh: FabrykaUranu to juz chyba wstawiales

czekaj, dam inne gówno, bo juz mi sie pierdzieli ktore wstawialem na maxmodelsy i inne portale a ktore nie O.o

FabrykaUranu
FabrykaUranu
  27 sierpnia 2013

xDDDD
tego nie bylo na 666% :D

gryzli435
gryzli435
  28 sierpnia 2013

FabrykaUranu
dzięki za komentarze postaram sie zastosować do wskazówek chociaż co do niektórych będzie ciężko bo póki co nie bawie sie w retusz zdięć :(
widac trzerba...

FabrykaUranu
FabrykaUranu
  28 sierpnia 2013
Konto usunięte
Konto usunięte: bo póki co nie bawie sie w retusz zdięć :( widac trzerba..

trzeba zacząc;] bo to tez wazny element:)
lampy błyskowej golej nie uzywaj tak jak na tamtych zdjęciach. ewentualnie zrób sobie dyfuzor na wbudowaną lampe bl.-instrukcji pelno w necie jak samemu zrobic;)