lista tematów
Wasze fotki - oceniamy i komentujemy! strona 428 z 524
W tym wątku możesz pochwalić się swoimi fotkami i wklejać do nich linki, a inni oceniają, komentują, udzielają rad itd;)
Cześć :)
Jestem Gosia i jestem tutaj nowa.
Moim zainteresowaniem jest fotografowanie dzieci.
Chętnie posłucham krytyki :)
http://w.fotka.pl/0763ad4f83.jpg
Wschód na wschodzie na skraju nocy i dnia. Niebotyczna unosząca się mgła radiacyjna spowodowała dziwne ściemnienie nieba co też udało się złapać, zdjęcie raczej jako ciekawostka a nie technicznie poprawne coś ;-). F6500.
Konto usunięte: Wschód na wschodzie na skraju nocy i dnia. Niebotyczna unosząca się mgła radiacyjna spowodowała dziwne ściemnienie nieba co też udało się złapać, zdjęcie raczej jako ciekawostka a nie technicznie poprawne coś ;-). F6500.
Pierwsze zdjęcie od wielu wielu dni które mną wstrząsnęło.
Jeśli to Twoja to jest pod dużym wrażeniem.
Zdjęcie ma świetny klimat. Jedyne co bym się czepił to orientacja tego zdjęcia. Moim zdaniem powinna być pozioma obejmując większy obszar otoczenia.
Zapodasz pełną rozdzielczość na pw ? :)
Dziękuję :).
Konto usunięte: Zdjęcie ma świetny klimat. Jedyne co bym się czepił to orientacja tego zdjęcia. Moim zdaniem powinna być pozioma obejmując większy obszar otoczenia.
Zapodasz pełną rozdzielczość na pw ? :)
Mam też to zdjęcie w poziomie, ale bez tej ciemnej "góry", nie robi już takiego wrażenia, inna sprawa, że zostało wykonane kilka minut po tym, a mgła unosiła się bardzo szybko i nie jest już tak "plastyczne". Zaraz wyślę Ci w normalnej rozdzielczości.
oscaro: Jesteś żywym przykładem że posiadając gorszej klasy aparat można zrobić dobre zdjęcie. Co do strony technicznej to ciut za dużo góry.
Dziękuję, ten aparat mam już masę lat i jego pancerne wręcz wykonanie zachęca mnie do zabierania go w teren, bo nawet jak rozjadę go samochodem czy utopię, to kupię drugi, z uwagi na dużą matrycę (jak na tamte czasy i dzisiejsze co do kompaktów) i stosunkowo niewielkie szumy. Muszę tylko dokupić kilka filtrów, bo czasami irytują mnie bliki (tak jak na tym zdjęciu m.in.). Teraz bawię się 400d, z tamronem 18-250, ale minie trochę czasu, zanim nauczę się odpowiednio ostrzyć (ornitofotografia) na ciemnym obiektywie ;d. Co do "góry" to pewnie masz rację, tego zdjęcia chyba nawet nie kadrowałem w żadnym programie, więc jest tak jak udało się uchwycić.
Konto usunięte: Mam też to zdjęcie w poziomie, ale bez tej ciemnej "góry", nie robi już takiego wrażenia, inna sprawa, że zostało wykonane kilka minut po tym, a mgła unosiła się bardzo szybko i nie jest już tak "plastyczne". Zaraz wyślę Ci w normalnej rozdzielczości.
Oba jeśli można. będę wdzięczny.