Farida
Farida
  11 maja 2009 (pierwszy post)
W tym wątku możesz pochwalić się swoimi fotkami i wklejać do nich linki, a inni oceniają, komentują, udzielają rad itd;)
GRADEK83
GRADEK83
  4 listopada 2012
Konto usunięte
Konto usunięte: Wytłumacz mi czemu przebiła numeracja. Proszę.

Dziwny ten film zazwyczaj otwory są kwadratowe na bokach filmu może światło słoneczne tak zaokrągliło no ale już tego powielenia "10" nie jestem w stanie wytłumaczyć. Zdjęcie zostało jako tako dobrze naświetlone jedynie co mi przychodzi na myśl to że zdjęcie na klatce od filmu jet dobre a jedynie w fotolabie podczas wywoływania wyszedł taki efekt albo w szopie ktoś dodał ale moim zdaniem zdjęciu nadaje to takiego klimatu.
JuIia
JuIia
  4 listopada 2012
Konto usunięte
Konto usunięte: Wytłumacz mi czemu przebiła numeracja. Proszę.

Zapytałam mojego profesora z uczelni, może będzie wiedział :ninja:

Gdzież jest oscaro, on na bank by wiedział :zabawa:
MARYJAwSANDALACH
MARYJAwSANDALACH
  4 listopada 2012

OSCARO CZEKAM NA CIEBIE

asexualna
asexualna
  4 listopada 2012
Konto usunięte
Konto usunięte: Dziwny ten film zazwyczaj otwory są kwadratowe na bokach filmu może światło słoneczne tak zaokrągliło no ale już tego powielenia "10" nie jestem w stanie wytłumaczyć. Zdjęcie zostało jako tako dobrze naświetlone jedynie co mi przychodzi na myśl to że zdjęcie na klatce od filmu jet dobre a jedynie w fotolabie podczas wywoływania wyszedł taki efekt albo w szopie ktoś dodał ale moim zdaniem zdjęciu nadaje to takiego klimatu.

To jest średni format, nie ma "kwadratowych otworów" :rotfl:
Akurat na tej fotce jako tako pasuje, ale na każdej innej klatce już nie bardzo.

JuIia
JuIia: Zapytałam mojego profesora z uczelni, może będzie wiedział

Mój prof powiedział, że ujowo wywołali.

JuIia
JuIia: Gdzież jest oscaro, on na bank by wiedział

Czekam d83dde31
JuIia
JuIia
  4 listopada 2012
Konto usunięte
Konto usunięte: Mój prof powiedział, że ujowo wywołali.

W starych aparatach średniego formatu ustawiało się kolejne zdjęcie na numer widoczny przez małe czerwone okienko na tylnej ścianie aparatu. Numery pochodzą z taśmy papierowej w którą są wyposażone filmy zwojowe. Okienko powinno mieć zasłonkę i przy robieniu zdjęć powinno się je zamykać bo inaczej cyfry i znaki z taśmy mogą zarejestrować się na zdjęciu jak to miało miejsce w tym przypadku. Ot i cała tajemnica. Pozdrawiam serdecznie.

:ninja: lul
asexualna
asexualna
  4 listopada 2012
JuIia
JuIia: W starych aparatach średniego formatu ustawiało się kolejne zdjęcie na numer widoczny przez małe czerwone okienko na tylnej ścianie aparatu. Numery pochodzą z taśmy papierowej w którą są wyposażone filmy zwojowe. Okienko powinno mieć zasłonkę i przy robieniu zdjęć powinno się je zamykać bo inaczej cyfry i znaki z taśmy mogą zarejestrować się na zdjęciu jak to miało miejsce w tym przypadku. Ot i cała tajemnica. Pozdrawiam serdecznie.

True, true, czerwone okienko jest, jednak go nie zasłaniam. Nie ma żadnej zasłonki. Na innych kliszach z tego aparatu nie przebiły cyfry tylko na tej 261d
Tajemnicza sprawa Żulsą.
JuIia
JuIia
  5 listopada 2012
Konto usunięte
Konto usunięte: True, true, czerwone okienko jest, jednak go nie zasłaniam. Nie ma żadnej zasłonki. Na innych kliszach z tego aparatu nie przebiły cyfry tylko na tej Tajemnicza sprawa Żulsą.

Może ci 'odpadła' albo akurat nie zrobili jej :ninja:
GRADEK83
GRADEK83
  5 listopada 2012
Konto usunięte
Konto usunięte: True, true, czerwone okienko jest, jednak go nie zasłaniam. Nie ma żadnej zasłonki. Na innych kliszach z tego aparatu nie przebiły cyfry tylko na tej Tajemnicza sprawa Żulsą.

Może na lewą stronę założyłaś film :woot: :ziober2:
asexualna
asexualna
  5 listopada 2012
JuIia
JuIia: Może ci 'odpadła' albo akurat nie zrobili jej

Ale to nie zmienia faktu, że po czarno-białej kliszy zrobiłam jeszcze 2 kolorowe i nie ma śladu tego! :rotfl:

Konto usunięte
Konto usunięte: Może na lewą stronę założyłaś film

Ups, masz racje :ziober2: wyszło lustrzane odbicie.
JuIia
JuIia
  5 listopada 2012
Konto usunięte
Konto usunięte: Ale to nie zmienia faktu, że po czarno-białej kliszy zrobiłam jeszcze 2 kolorowe i nie ma śladu tego!

Może palcem zasłoniłaś czy coś :ninja:
JuIia
JuIia
  5 listopada 2012
Konto usunięte
Konto usunięte: Ups, masz racje wyszło lustrzane odbicie.

loooooool :rotfl:
gumowy99
gumowy99
  7 listopada 2012

MARY dobre wyostrzenie ; )

oscaro
oscaro
  7 listopada 2012
Konto usunięte
Konto usunięte: OSCARO CZEKAM NA CIEBIE

Po wała wklejasz nie swoje prace?
Tak się składa ze wiem kto jest autorem... "Felicia Simion"
Więc na przyszłość proszę nie wydurniaj się.
asexualna
asexualna
  7 listopada 2012
JuIia
JuIia: Może palcem zasłoniłaś czy coś

zesrałam się :ninja:

oscaro
oscaro: oscaro

Znasz odpowiedź na mój problem?
Kameleon
Kameleon
  7 listopada 2012