lista tematów
Wasze fotki - oceniamy i komentujemy! strona 431 z 524
W tym wątku możesz pochwalić się swoimi fotkami i wklejać do nich linki, a inni oceniają, komentują, udzielają rad itd;)
Dziwny ten film zazwyczaj otwory są kwadratowe na bokach filmu może światło słoneczne tak zaokrągliło no ale już tego powielenia "10" nie jestem w stanie wytłumaczyć. Zdjęcie zostało jako tako dobrze naświetlone jedynie co mi przychodzi na myśl to że zdjęcie na klatce od filmu jet dobre a jedynie w fotolabie podczas wywoływania wyszedł taki efekt albo w szopie ktoś dodał ale moim zdaniem zdjęciu nadaje to takiego klimatu.
Konto usunięte: Dziwny ten film zazwyczaj otwory są kwadratowe na bokach filmu może światło słoneczne tak zaokrągliło no ale już tego powielenia "10" nie jestem w stanie wytłumaczyć. Zdjęcie zostało jako tako dobrze naświetlone jedynie co mi przychodzi na myśl to że zdjęcie na klatce od filmu jet dobre a jedynie w fotolabie podczas wywoływania wyszedł taki efekt albo w szopie ktoś dodał ale moim zdaniem zdjęciu nadaje to takiego klimatu.
To jest średni format, nie ma "kwadratowych otworów"
Akurat na tej fotce jako tako pasuje, ale na każdej innej klatce już nie bardzo.
Mój prof powiedział, że ujowo wywołali.
Czekam
W starych aparatach średniego formatu ustawiało się kolejne zdjęcie na numer widoczny przez małe czerwone okienko na tylnej ścianie aparatu. Numery pochodzą z taśmy papierowej w którą są wyposażone filmy zwojowe. Okienko powinno mieć zasłonkę i przy robieniu zdjęć powinno się je zamykać bo inaczej cyfry i znaki z taśmy mogą zarejestrować się na zdjęciu jak to miało miejsce w tym przypadku. Ot i cała tajemnica. Pozdrawiam serdecznie.
lul
JuIia: W starych aparatach średniego formatu ustawiało się kolejne zdjęcie na numer widoczny przez małe czerwone okienko na tylnej ścianie aparatu. Numery pochodzą z taśmy papierowej w którą są wyposażone filmy zwojowe. Okienko powinno mieć zasłonkę i przy robieniu zdjęć powinno się je zamykać bo inaczej cyfry i znaki z taśmy mogą zarejestrować się na zdjęciu jak to miało miejsce w tym przypadku. Ot i cała tajemnica. Pozdrawiam serdecznie.
True, true, czerwone okienko jest, jednak go nie zasłaniam. Nie ma żadnej zasłonki. Na innych kliszach z tego aparatu nie przebiły cyfry tylko na tej
Tajemnicza sprawa Żulsą.