lista tematów
Wasze fotki - oceniamy i komentujemy! strona 287 z 524
W tym wątku możesz pochwalić się swoimi fotkami i wklejać do nich linki, a inni oceniają, komentują, udzielają rad itd;)
Przypatrzcie się drogie żuczki a zdjęcia. Widać miejsce gdzie złapał AF, a potem już powoli twarz staje sie bardziej rozmyta.
1 Zdjęcie dokładnie widać ze AF trafił na czoło, Ale jak już dochodzisz do brody drogi stopfan jest już rozmyte.
3) Trafione w policzek, jej prawy. A potem już lekkie mydełko sie robii dalej. :)
oskar: Przypatrzcie się drogie żuczki a zdjęcia. Widać miejsce gdzie złapał AF, a potem już powoli twarz staje sie bardziej rozmyta.
1 Zdjęcie dokładnie widać ze AF trafił na czoło, Ale jak już dochodzisz do brody drogi stopfan jest już rozmyte.
3) Trafione w policzek, jej prawy. A potem już lekkie mydełko sie robii dalej. :)
Widzę, Oskarze :)
Tylko że to jest mała głębia ostrości a nie duża :)
Dla mnie mój drogi to jak nic za dużo Go. Gdyby było tej głębi mniej, przy większym f'ie to wyglądało by to zdecydowanie lepiej.
oskar: Dla mnie mój drogi to jak nic za dużo Go. Gdyby było tej głębi mniej, przy większym f'ie to wyglądało by to zdecydowanie lepiej.
Duża GO - więcej ostrego
Mała GO - mniej ostrego
Większe numerki przy f - mniejsza GO :)
Takie są fakty, nie mam zamiaru się o to kłócić, ale powinniśmy się trzymać faktów jeżeli mówimy o technicznych sprawach ;)
Pozwolę sobie wstawić obrazek z poradnika foto na pewnym forum, mam nadzieję że autor nie będzie miał za złe... i na tym koniec OT:)
Czyli w zamiarze miałaś pokazać na pierwszym zdjęciu czoło a resztę rozmazać? a na drugim policzek, a reszt zrobić mydlaną?:)
No o to mi chodzi. :) Tyle ze źle to nazwałem. :)
oskar: Więc popatrz jeszcze raz, skoro ja widzę:) to może u Ciebie występować wada wzroku. :) Polecam albo zmniejszyć kompresje, albo tez popatrzyć na duże zdjęcie. :)
A co do drugiego, to jest nim trzecie. :) Tak dla pewności piszę bo różnie tam bywa z Twoim zrozumieniem. :)
akurat wady wzorku nie mam, a jak Ty coś piszesz to może następnym razem sprecyzuj, bo ja czytać w myślach nie umiem zresztą możesz nie komentować moich prac, bo wg mnie robisz beznadziejne zdjęcia i porad od takiego ''fotografa'' nie potrzebuję :)