Farida
Farida
  11 maja 2009 (pierwszy post)
W tym wątku możesz pochwalić się swoimi fotkami i wklejać do nich linki, a inni oceniają, komentują, udzielają rad itd;)
poike
poike
  17 lipca 2010
oskar
oskar: za duze GO,:)

oskar
oskar: troche Go za duze:)

ja myślę, że to dodaje fajnego klimatu, kwestia gustu
stopofan89
stopofan89
  17 lipca 2010

Jeżeli to jest duża GO to ja jestem ksiondz. Takie pojęcia wypadało by znać :P

oskar
oskar
  17 lipca 2010

Przypatrzcie się drogie żuczki a zdjęcia. Widać miejsce gdzie złapał AF, a potem już powoli twarz staje sie bardziej rozmyta.
1 Zdjęcie dokładnie widać ze AF trafił na czoło, Ale jak już dochodzisz do brody drogi stopfan jest już rozmyte.
3) Trafione w policzek, jej prawy. A potem już lekkie mydełko sie robii dalej. :)

stopofan89
stopofan89
  17 lipca 2010
oskar
oskar: Przypatrzcie się drogie żuczki a zdjęcia. Widać miejsce gdzie złapał AF, a potem już powoli twarz staje sie bardziej rozmyta. 1 Zdjęcie dokładnie widać ze AF trafił na czoło, Ale jak już dochodzisz do brody drogi stopfan jest już rozmyte. 3) Trafione w policzek, jej prawy. A potem już lekkie mydełko sie robii dalej. :)

Widzę, Oskarze :)
Tylko że to jest mała głębia ostrości a nie duża :)
stopofan89
stopofan89
  17 lipca 2010

Brak edycji postów, pffff ;)

Faktycznie jednak zgodzę się, że powinno być nieco więcej ostrego ;)

oskar
oskar
  17 lipca 2010

Dla mnie mój drogi to jak nic za dużo Go. Gdyby było tej głębi mniej, przy większym f'ie to wyglądało by to zdecydowanie lepiej.

poike
poike
  17 lipca 2010
oskar
oskar: Dla mnie mój drogi to jak nic za dużo Go. Gdyby było tej głębi mniej, przy większym f'ie to wyglądało by to zdecydowanie lepiej.

wg Ciebie byłoby lepiej, a wg mnie nie :)
stopofan89
stopofan89
  17 lipca 2010
oskar
oskar: Dla mnie mój drogi to jak nic za dużo Go. Gdyby było tej głębi mniej, przy większym f'ie to wyglądało by to zdecydowanie lepiej.

Duża GO - więcej ostrego
Mała GO - mniej ostrego

Większe numerki przy f - mniejsza GO :)

Takie są fakty, nie mam zamiaru się o to kłócić, ale powinniśmy się trzymać faktów jeżeli mówimy o technicznych sprawach ;)

Pozwolę sobie wstawić obrazek z poradnika foto na pewnym forum, mam nadzieję że autor nie będzie miał za złe... i na tym koniec OT:)

stopofan89
stopofan89
  17 lipca 2010

Widzisz, sam zamotałem :)

Miało być:
Większe numerki przy f - większa GO :)

oskar
oskar
  17 lipca 2010
Konto usunięte
Konto usunięte: wg Ciebie byłoby lepiej, a wg mnie nie :)

Czyli w zamiarze miałaś pokazać na pierwszym zdjęciu czoło a resztę rozmazać? a na drugim policzek, a reszt zrobić mydlaną?:)

Konto usunięte
Konto usunięte: Widzisz, sam zamotałem :) Miało być: Większe numerki przy f - większa GO :)

No o to mi chodzi. :) Tyle ze źle to nazwałem. :)
poike
poike
  17 lipca 2010
oskar
oskar: Czyli w zamiarze miałaś pokazać na pierwszym zdjęciu czoło a resztę rozmazać? a na drugim policzek, a reszt zrobić mydlaną?:)

nie, pierwsze to przypadek, niechcący mi af inaczej przeskoczył i poszło ;)
a na drugim zdjęciu czegoś takiego nie zauważyłam, więc?
dragonfly82
dragonfly82
  18 lipca 2010
Konto usunięte
Konto usunięte: nie, pierwsze to przypadek, niechcący mi af inaczej przeskoczył i poszło ;)

Trzeba było powtórzyć, szkoda ujęcia :)
oskar
oskar
  18 lipca 2010
Konto usunięte
Konto usunięte: więc?

Więc popatrz jeszcze raz, skoro ja widzę:) to może u Ciebie występować wada wzroku. :) Polecam albo zmniejszyć kompresje, albo tez popatrzyć na duże zdjęcie. :)
A co do drugiego, to jest nim trzecie. :) Tak dla pewności piszę bo różnie tam bywa z Twoim zrozumieniem. :)
poike
poike
  18 lipca 2010
oskar
oskar: Więc popatrz jeszcze raz, skoro ja widzę:) to może u Ciebie występować wada wzroku. :) Polecam albo zmniejszyć kompresje, albo tez popatrzyć na duże zdjęcie. :) A co do drugiego, to jest nim trzecie. :) Tak dla pewności piszę bo różnie tam bywa z Twoim zrozumieniem. :)

akurat wady wzorku nie mam, a jak Ty coś piszesz to może następnym razem sprecyzuj, bo ja czytać w myślach nie umiem :zonk: zresztą możesz nie komentować moich prac, bo wg mnie robisz beznadziejne zdjęcia i porad od takiego ''fotografa'' nie potrzebuję :)
oskar
oskar
  18 lipca 2010
Konto usunięte
Konto usunięte: bo ja czytać w myślach nie umiem :

Przecież napisałem Ci 1 i 3:> czego ty jeszcze chcesz;)

Konto usunięte
Konto usunięte: zresztą możesz nie komentować moich prac, bo wg mnie robisz beznadziejne zdjęcia i porad od takiego ''fotografa'' nie potrzebuję :)

Jeśli tak cienkiemu fotografowi jak ja nie podobają się Twoje prace to musza być tandetne.