Proszę o wskazanie listy osób (nicków), które nie otrzymują z Państwa strony za pełnione funkcję "Moderatorów czatów" żadnych wynagrodzeń, którzy pełnią swoją funkcję na zasadzie wolontariatu.
[Czat] Moderatorzy strona 3 z 4
no to liste masz, pytaj sie o co chcesz, jeśli ktos w ogóle bedzie chciał odpisać;D http://www.fotka.pl/forum/czat/418812,Lista_moderatorow
wtf o.O zaczelam sie zastanawiac czy mam sie smiac czy zaczac plakac. jak narazie ten temat wywoluje u mnie chec przybicia komus (osobie zakladajacej temat) piatki....
krzeslem...
w twarz...
Jestem wyjatkowo zniesmaczona pomyslem i wypowiedziami tego pana -.- bo to jest tak jakby przyczepic sie do klienta w supermarkecie czy zostalo mu wyplacone jakies wynagrodzenie tylko dlatego ze przykladowo podniosl z podlogi papierek lub odstawil produkt (ktory nie byl na swoim miejscu) na polke -.-
Po przeczytaniu tego spadłem z krzesła. Szkoda Malwinie, że okazałeś się zwykłym kozakiem i napinaczem internetowym, który jak widać zbierał nie wiadomo po co informacje, w profilu nie miałeś zdjęcia i nagle usunąłeś konto. Proszę Cię (wiem, że czytasz to) napisz tu bądź prześlij na pw strony takie jak Fotka gdzie moderatorzy zarabiają kasę.
a odnośnie działalań prawnych... udzielanie informacji dotyczących zatrudnienia i wynagrodzenia jest zgodnie z obowiązującym w Polsce prawem zakazane. Jedyną instytucją, która może o tego typu dane poprosić jest GUS (gdzie pracodawca wysyła dane), PIP ora US, ZUS podczas kontroli. Osoby, które są nagabywane do ujawnienia tego typu danych (tajnych) mogą zaskarżyć nagabywacza z powództwa cywilnego (kodeks cywilny). To dotyczy m.in. ustawy o ochronie danych osobowych.
Moderator to nie stanowisko pracy, a wolontariat.
Generalnie rzecz biorąc moderacja portalu nie jest chyba w żadnym stopniu czynem pomocy społecznej, stąd nie musi być rejestrowana jako wolontariat. Aczkolwiek mogłaby być, podejrzewam że dla administracji nie był by to wielki problem, ale to po prostu nie ma sensu ;) Śmieszne jest to całe straszenie tefałenami i innymi instytucjami bez żadnych podstaw :D