Taka jest atmosfera czatu..
Proponuje wprowadzenie kilku zmian aby czat na fotce mógł się wyróżniać z pośród innych burdelowych czatów jak na interii, wp itp.:
1. Opóźnienie wysyłanych wiadomości do 5-7 sek. w stosunku do wpisania następnej. Żeby nie było SPAMU...
2. Oznaczenie grup wiekowych w poglądzie dla każdego (np. aby komuś kto jest w tym samym wieku albo +- rok lub 2 starszy/młodszy podświetlały się nicki płci przeciwnej + możliwość takiej konfiguracji do wyświetlania na stałe.
3. Automatyczne powiększenie zdjęcie po najechaniu na nick w tabeli.
I jeszcze kilka innych. Bez urazy ale co za mało kreatywnych ludzi ten serwis zatrudnia ;/
lista tematów
[Czat] Burdel jakich mało strona 1 z 3
1. byłby większy burdel niż jest i ludzie zaczęli by się buntować
2. jak dla mnie to zbędne
3. tyle samo czasu by Tobie zajęło wejście na profil gdzie jest więcej informacji, jak wyszukanie nicku na czacie i najechanie na niego :)
2. jak dla mnie to zbędne
3. tyle samo czasu by Tobie zajęło wejście na profil gdzie jest więcej informacji, jak wyszukanie nicku na czacie i najechanie na niego :)
Ad. 1 A co kogoś obchodzi jakiś bunt, to walka z wszech panującym chaosem na czacie, maksymalnym spamem. Każdy by docenił, szczerze napisaną wiadomość a nie zaśmiecanie w kółko tej samej, czat to nie ogłoszenia to rozmowa, no chyba, że Wy wszyscy uważacie inaczej.
Ad. 2. Ludzie na fotce są zarejestrowani w bardzo różnym przedziale wiekowym, dla Ciebie może nie ale ktoś inny by to z pewnością polubił.
Ad. 3. No własnie, że nie. Część z użytkowników korzysta z internetu mobilnego, gdzie transfer danych się kończy. Szybki pogląd i widzisz fizycznie czy ktoś jest dla Ciebie fajny czy nie, to kwestia gustu ale przyciąganie fizyczne zawsze jest na 1szym albo 2gim miejscu, tego się ,nie da oszukać..winszuje:) potem to se gadaj ile chcesz
Ad. 2. Ludzie na fotce są zarejestrowani w bardzo różnym przedziale wiekowym, dla Ciebie może nie ale ktoś inny by to z pewnością polubił.
Ad. 3. No własnie, że nie. Część z użytkowników korzysta z internetu mobilnego, gdzie transfer danych się kończy. Szybki pogląd i widzisz fizycznie czy ktoś jest dla Ciebie fajny czy nie, to kwestia gustu ale przyciąganie fizyczne zawsze jest na 1szym albo 2gim miejscu, tego się ,nie da oszukać..winszuje:) potem to se gadaj ile chcesz
Właśnie twoja propozycja wprowadziłaby wielki chaos..
Malwin: Każdy by docenił, szczerze napisaną wiadomość a nie zaśmiecanie w kółko tej samej, czat to nie ogłoszenia to rozmowa
No tak.. tylko odstęp kilkusekundowy (tzw antyflood) nie zmieni faktu, że to kilkadziesiąt osób "spamuje" więc widziałbyś dokładnie to samo. A zacznijmy banować za "kto popisze" to za tydzień zostaniemy na czacie sami. To nie ma sensu. Oczywiście banujemy gdy ktoś serio nawala tak co chwilę.
Malwin: 2. Oznaczenie grup wiekowych w poglądzie dla każdego (np. aby komuś kto jest w tym samym wieku albo +- rok lub 2 starszy/młodszy podświetlały się nicki płci przeciwnej + możliwość takiej konfiguracji do wyświetlania na stałe.
To bym mógł poprzeć + ogólnie filtracja wiekowa/sortowanie według wieku. Ale jako opcja do wyboru.
NIE.
No chyba, że j.w. możliwość wyboru tego ustawienia aczkolwiek i tak uważam, że to dość głupi pomysł ;)
No to wypisuj, wypisuj, może któryś twój pomysł zostanie zrealizowany ;)
Shaitan: No tak.. tylko odstęp kilkusekundowy (tzw antyflood) nie zmieni faktu, że to kilkadziesiąt osób "spamuje" więc widziałbyś dokładnie to samo. A zacznijmy banować za "kto popisze" to za tydzień zostaniemy na czacie sami. To nie ma sensu. Oczywiście banujemy gdy ktoś serio nawala tak co chwilę.
A kto mówi o jakimś banowaniu ?:) Nie wiem czy grałeś kiedyś w gry mmorpg, np. AION. Tam w jednej chwili na czacie jest ok 5000 osób. Tutaj takich przypadków nie ma aby było 5tyś osób ale 200-300 wystarczy moim zdaniem w zupełności. Opóźnienie ma bardzo wielki sens. Są ludzie co kopiują to samo, żeby ktoś ich zauważył a są też tacy co wpadają jak tornado i nie dają się innym wysłowić itd. jestem na tyle normalnym gościem, że proponuje coś bardzo sensownego co może tylko pomóc a nie zaszkodzić.
No reszta to wg uznania. Szanuje Twoje zdanie:)
A co będę pisał.... o innych pomysłach, kopiuj wklej jak to robią pracownicy na fotce zasięgając opinii innych ludzi na forum. Implantujemy ten pomysł a za pomysł dostajesz NIC...0 :d Niech się głowią te kapuśniaki z fotki:D
Malwin: Ad. 1 A co kogoś obchodzi jakiś bunt, to walka z wszech panującym chaosem na czacie, maksymalnym spamem. Każdy by docenił, szczerze napisaną wiadomość a nie zaśmiecanie w kółko tej samej, czat to nie ogłoszenia to rozmowa, no chyba, że Wy wszyscy uważacie inaczej.
raczej na bieżąco takich wyłapują i banują bądź też blokują :)
Malwin: Ad. 2. Ludzie na fotce są zarejestrowani w bardzo różnym przedziale wiekowym, dla Ciebie może nie ale ktoś inny by to z pewnością polubił.
w sumie racja przydałoby się to o czym wspomniał Shaitan
Malwin: Ad. 3. No własnie, że nie. Część z użytkowników korzysta z internetu mobilnego, gdzie transfer danych się kończy. Szybki pogląd i widzisz fizycznie czy ktoś jest dla Ciebie fajny czy nie, to kwestia gustu ale przyciąganie fizyczne zawsze jest na 1szym albo 2gim miejscu, tego się ,nie da oszukać..winszuje:) potem to se gadaj ile chcesz
nie przekonałeś mnie nadal uważam, że to byłaby zbędna opcja:)
Widzę, że Was nie przekonałem. Tak sobie myślę po co kogoś wyłapywać, banować i zajmować adminowi czas. Admin powinien zajmować się porządkiem pod względem: kultury wysławiania się no i coś więcej. A jak wprowadzenie opóźnienia wysyłania wiadomości ma mu ułatwić pracę.... not to ja ni wiem co w tym złego. OK kończę z tym pomysłem jest za mało zdań tylko 2 osoby poruszyły ten wątek.
Filtrowanie + zapamiętanie ustawień na czacie <.< tzw kryterium doboru.
No dobra a co powiesz, na to. np. "Włącz video-konferencje". Druga osoba zgadza się lub nie. To jest ok?:)
Pisałem coś więcej al zjadło. Ok a może. Kliknij prawym przyciskiem na użytkownika>"Zapytaj o zgodę na video-konferencję"? To je ok?:)
Czas iść spać, może ktoś z działu obsługi klienta zauważy kilka nie prawidłowości + coś zmieni. Bo burdel jest dalej na czacie. Dobranoc, miłych snów dla wszystkich.
A po za tym Fotka.pl na czacie nie stosuje się do norm 256bitowego szyfrowania danych przekazywanych do innych użytkowników czatu (może być nawet 64bitowy z kamieni epoki lodowcowej ale też go nie ma). W regulaminie nie spotkałem się z żadną obowiązującą normą regulująca poufność informacji a ni przyznanych certyfikatów dla Fotka.pl Sp. z o.o. w stosunku do tej regulacji. Jeden wielki burdel. Idę spać, szkoda czasu na wypisywanie:D Tak sobie myślę, że jako krytyk z natury stworze sobie blog taki mały i se będę pisał o różnych głupich rzeczach i nieprawidłowościach:D Dobranoc
Gdyby rzeczywiście tak bylo, nie istniałby w ogóle ten portal - ktoś go przecież stworzył. ;-)

Sam sobie odpowiedziałeś.
W tym przypadku, to najlepsze rozwiązanie. tam będziesz pisał co sobie chcesz.
Zakładając konto na portalu Fotka,pl - zaakceptowałeś regulamin, jeżeli tak bardzo Ci on przeszkadza, możesz zrezygnować z użytkowania go.
Co do propozycji - pisz pisz, może nawet twoje sugestie - wybrane - zostaną wzięte pod uwagę. ;-)