Cytując klasyka: żeby nie wyjść na chama i prostaka, to się przywitam. Yo.
Przeżywam ostatnimi czasy różne etapy, fazy. Obecnie fazę bezradności i braku weny.
A jeśli już o tym mowa, to odnalazłem w komputerze swój pomysł na temat sprzed trzech lat. A że nie pamiętam, abym go zakładał, więc pomyślałem "a co tam, pozwolę mu trochę pożyć w sieci". Z racji tego, że jest trochę długaśny, nie obrażę się, jak go ominiecie i przejdziecie od razu na koniec.
Etapy życia przeciętnego fotkowicza.
1. Rejestracja.
Zazwyczaj za czyjąś namową. Daaawniej, by przeczytać opisy znajomych. Teraz, właściwie nie wiadomo po co.
2. Ocenianie i komentowanie.
Czyli początkowa faza pokemona. Fotkowicz widzi, że aby dostać komentarz (zwany dziś wpisem) i wysoką notę, należy pozostawić ocenionemu profilowi milusi komentarzyk i informację o wystawionej ocenie.
3a. Kolejne fazy pokemoństwa.
Użytkownik za każdą niższą notę daje 1 z drugiego konta (bo takowe już założył) i wyzywa od najgorszych.
3b. Drugi świat.
Fotkowicz odkrywa istnienie forum i czatu.
4a. Końcowa faza pokemoństwa.
Userowi powoli nudzi się ocenianie i komentowanie. Przenosi się na forum i/lub czat i tam próbuje zabłysnąć. Jednak tamtejsi nie tolerują takiego zachowania i je po prostu linczują. Pokemon rezygnuje z fotki i przenosi się na inny portal.
4b.Trzeci świat.
Fotkowiczowi wydaje się, że tępienie pokemoństwa jest jego powołaniem. Dlatego stawia 1 i kąśliwe komentarze. Fachowcy* określają ten stan nomenkopem (odwróconym pokemonem).
4c. Drugi świat 3D.
Jako czatowicz i/lub forumowicz pełną gębą zauważył funkcję moderatorów. Teraz jego celem jest bycie jednym z nich.
5a. Choć próbuje z całych sił, robi wszystko co w jego mocy, to nigdy nie zostanie wybrańcem. W końcu, godząc się z tą myślą, zaczyna mu się nudzić i szuka zajęcia gdzie indziej.
5b. Wreszcie zostaje zauważony i dostaje szansę. Jednak prędzej czy później rozumie, że mimo tego pryszcza, wcale nie jest to takie super. Odsuwa się w kąt, a w ostateczności odchodzi.
Totalne bzdury, prawda? Jaki to człowiek był młody i ... młody.
A na koniec, podążając za modą, parę przypadkowych pytań i pozdrowienia:
U) W jaki sposób możesz nazwać etap swojego życia, w którym obecnie jesteś?
Y) "Czatlandia - kraina pokemonem i banem płynąca." - Pamiętasz?
T) W jaki sposób dałaś/dałeś się zapamiętać w czatowej pamięci?
R) Co zapadło w Twoją pamięć?
Pozdrawiam tych, co ich nikt nigdy nie pozdrawia.
lista tematów
[Czat] Bezradny strona 3 z 3
Konradziq: Karolina! Gwiazdo Ty nasza!
O mnie? Jakieś mokre sny? Kogoż ja próbuję oszukać, zapewne koszmary.
haha od razu bys chciał mokre sny! :D zadne koszmary... tak brakuje otatnim czasem porzadnych tematów w ktorych mozna się oszerniej wypowiedziec a Ty stałeś na straży naszego forum !pamietasz dostales nagrodę zlote pióro! :D
ogladlałam Twoje urocze lip-dub ... może zrobimy reaktywacje tamtych tematów/ konkursów ??
Konradziq: W moim wypadku byłoby lepiej, gdyby minęło szybciej niż szybko, bo ostateczny termin się zbliża.
A jak u Ciebie?
a ja się miotam jak szatan to tu to tam to z nim to z nią :D
czasami chcialabym cofnąć czas albo go przyspieszyc , boziu jaka ja stara :jeju:
ano ! fajowy no nje?
Konto usunięte: tak brakuje otatnim czasem porzadnych tematów w ktorych mozna się oszerniej wypowiedziec a Ty stałeś na straży naszego forum !pamietasz dostales nagrodę zlote pióro! :D
Pamiętam Oscara (^.^) I bez przesady, ja wcale takich porządnych tematów nie zakładałem.
Ło matko i córo, czemu ja jeszcze tego nie usunąłem?!
Znowu, cytując klasyka: to se juz ne wrati.
No ale może kiedyś znowuż mnie więcej tu będzie (za moment dosłownie). Może.
No ba!
porównaj sobie tematy które tutaj widnieją... i wiekszość komentarzy które są pod nimi to durne nabijanie
nie usuwaj ! to mnie inspiruje
Konradziq: Znowu, cytując klasyka: to se juz ne wrati.
No ale może kiedyś znowuż mnie więcej tu będzie (za moment dosłownie). Może.
może.
Andzia skasowała fotkowe konto... ja skasowałam chwile temu ale wróciłam.. nie wiem na jak długo... życie fotkowe już się skończyło :-( ( :-D)
:-*
Konto usunięte: porównaj sobie tematy które tutaj widnieją... i wiekszość komentarzy które są pod nimi to durne nabijanie
No cóż, taka teraz moda, żeby założyć 10 tematów o niczym, bo jeden to za mało. Ale przynajmniej młodzież się wyszaleje. Lepsze to niż cisza, chyba.
To już wiem, skąd tyle odsłon tam. :-P I wręcz przeciwnie, on raczej demotywuje a nie inspiruje. :-b
Konradziq: No cóż, taka teraz moda, żeby założyć 10 tematów o niczym, bo jeden to za mało. Ale przynajmniej młodzież się wyszaleje. Lepsze to niż cisza, chyba.
swiat ma tyle do zaoferowania a oni gniją na fotce ... no ale ich wybór.
Konradziq: To już wiem, skąd tyle odsłon tam. :-P I wręcz przeciwnie, on raczej demotywuje a nie inspiruje. :-b
ano nabijam Ci wyświetlen
zdziwilbyś się jakie ja mam filmiki demotywujące :D i uwierz Twoje nie są :D