Konradziq
Konradziq
  19 maja 2012 (pierwszy post)

Cytując klasyka: żeby nie wyjść na chama i prostaka, to się przywitam. Yo.

Przeżywam ostatnimi czasy różne etapy, fazy. Obecnie fazę bezradności i braku weny.

A jeśli już o tym mowa, to odnalazłem w komputerze swój pomysł na temat sprzed trzech lat. A że nie pamiętam, abym go zakładał, więc pomyślałem "a co tam, pozwolę mu trochę pożyć w sieci". Z racji tego, że jest trochę długaśny, nie obrażę się, jak go ominiecie i przejdziecie od razu na koniec.

Etapy życia przeciętnego fotkowicza.
1. Rejestracja.
Zazwyczaj za czyjąś namową. Daaawniej, by przeczytać opisy znajomych. Teraz, właściwie nie wiadomo po co.
2. Ocenianie i komentowanie.
Czyli początkowa faza pokemona. Fotkowicz widzi, że aby dostać komentarz (zwany dziś wpisem) i wysoką notę, należy pozostawić ocenionemu profilowi milusi komentarzyk i informację o wystawionej ocenie.
3a. Kolejne fazy pokemoństwa.
Użytkownik za każdą niższą notę daje 1 z drugiego konta (bo takowe już założył) i wyzywa od najgorszych.
3b. Drugi świat.
Fotkowicz odkrywa istnienie forum i czatu.
4a. Końcowa faza pokemoństwa.
Userowi powoli nudzi się ocenianie i komentowanie. Przenosi się na forum i/lub czat i tam próbuje zabłysnąć. Jednak tamtejsi nie tolerują takiego zachowania i je po prostu linczują. Pokemon rezygnuje z fotki i przenosi się na inny portal.
4b.Trzeci świat.
Fotkowiczowi wydaje się, że tępienie pokemoństwa jest jego powołaniem. Dlatego stawia 1 i kąśliwe komentarze. Fachowcy* określają ten stan nomenkopem (odwróconym pokemonem).
4c. Drugi świat 3D.
Jako czatowicz i/lub forumowicz pełną gębą zauważył funkcję moderatorów. Teraz jego celem jest bycie jednym z nich.
5a. Choć próbuje z całych sił, robi wszystko co w jego mocy, to nigdy nie zostanie wybrańcem. W końcu, godząc się z tą myślą, zaczyna mu się nudzić i szuka zajęcia gdzie indziej.
5b. Wreszcie zostaje zauważony i dostaje szansę. Jednak prędzej czy później rozumie, że mimo tego pryszcza, wcale nie jest to takie super. Odsuwa się w kąt, a w ostateczności odchodzi.
Totalne bzdury, prawda? Jaki to człowiek był młody i ... młody.

A na koniec, podążając za modą, parę przypadkowych pytań i pozdrowienia:
U) W jaki sposób możesz nazwać etap swojego życia, w którym obecnie jesteś?
Y) "Czatlandia - kraina pokemonem i banem płynąca." - Pamiętasz?
T) W jaki sposób dałaś/dałeś się zapamiętać w czatowej pamięci?
R) Co zapadło w Twoją pamięć?

Pozdrawiam tych, co ich nikt nigdy nie pozdrawia.

Sandra
Reputacja: -287 | BluzgometrTM: 305
Sandra
  20 maja 2012
Konradziq
Konradziq: U) W jaki sposób możesz nazwać etap swojego życia, w którym obecnie jesteś? Y) "Czatlandia - kraina pokemonem i banem płynąca." - Pamiętasz? T) W jaki sposób dałaś/dałeś się zapamiętać w czatowej pamięci? R) Co zapadło w Twoją pamięć?

U) Moje życie w ciągu 2 tygodni uległo zmianie diametralnie, teraz w sumie nie wiem jak to nazwać, wszystko naraz sobie wzięłam, nie mam czasu nawet się wysikać.
Y) Też nie pamiętam, ale za to Twoje simsy tak :zabawa:
T) Nawet nie wiem i szczerze mnie to nie interesuje :ziober2:
R) Simsy Twoje :zabawa:

Prawdziwy facet to taki, który do związku wsadza trochę więcej niż tylko penisa. :fakju:

Konradziq
Konradziq
  20 maja 2012

Po pierwsze, nie bądźcie tacy skromni. Na pewno jest jakaś rzecz, którą zrobiliście i myślicie "tak właśnie mnie zapamiętają". Albo i nie. No to w takim razie, w jaki sposób chcielibyście być zapamiętani?

Po drugie, Czatladnia to baranqowa kraina z powieści pt. "Fotlogia" (można sobie wygooglać chyba ostatnią część na czatowym forum).
Ktoś mógłby zapytać, dlaczego akurat o tym wspomniałem w temacie. Otóż, Baranq to mój czatowy idol, osoba na której się wzorowałem w pewnym sensie. Gdyby nie jego obecność i jego opowieści to pewnie nie byłoby większości moich tematów. Jeśli jakimś cudem by to czytał (bardzo mało prawdopodobne) to najlepszego z okazji zbliżających się urodzin!
To tyle prywaty i lizusostwa.

Po trzecie, dziwne że nikt nie wspomina serii "Co im w duszy gra" czy też kultowej "Atmosfery" (chyba nie to pokolenie). Dużo mógłbym wymieniać, ale przecież chciałem żebyście to Wy zrobili.

Eve
Eve
  20 maja 2012
Konradziq
Konradziq: "tak właśnie mnie zapamiętają"

dla pewnej grupy osób, być może i masz rację, że chciałabym, żeby mnie zapamiętali, ale nie odnośnie całości. :tak:
Konradziq
Konradziq: w jaki sposób chcielibyście być zapamiętani?

Przez kilka, wartościowych dla mnie osób, dla takich z którymi utrzymuję długo kontakt, chciałabym, żeby mnie zapamiętali jako małą, wredną i szczerą osóbkę, po prostu chciałabym, żeby pamiętali i nie znikali, przy czym, żeby znosili moje marudzenie etc. Są to znajomości trwające już kilka lat, z racji tego, nie wymagam zbyt wiele, po prostu zalezy mi na ich istnieniu.
Btw, jeżeli pan Bati to czyta, to chciałabym go serdecznie z tego miejsca pozdrowić i napisać, że tęsknie. :)
Konradziq
Konradziq: "Fotlogia"

Znalazłam, fajne.

Konradziq
Konradziq: Po trzecie, dziwne że nikt nie wspomina serii "Co im w duszy gra" czy też kultowej "Atmosfery" (chyba nie to pokolenie). Dużo mógłbym wymieniać, ale przecież chciałem żebyście to Wy zrobili.

Jedni odchodzą, drudzy przychodzą i zostawiają jakiś swój ślad, choć pewnie niewielki.
W tej kwestii, Ci pierwsi, już tak nieliczni, mogą coś powiedzieć.
Znalazłam jakąś jedną częśc 'co im w duszy gra' ale filmik usunięty przez autora.
praksyda
praksyda
  20 maja 2012
Konradziq
Konradziq: w jaki sposób chcielibyście być zapamiętani?

etam nie muszą mnie zapamietac ,dzisiaj jestem jutro moze mnie nie być,
nikt płakać nie musi.(i raczej nie bedzie)
Konradziq
Konradziq: Otóż, Baranq to mój czatowy idol,

Paweł, fajne rymy składa,na doczekaniu :lol:
Konradziq
Konradziq: czy też kultowej "Atmosfery"

na czacie porobiły sie paczki,kilka osób ma swoich przydupasów i sie wzajemnie adorują.
Dekompresja
Reputacja: 73 | BluzgometrTM: 24
Dekompresja
  21 maja 2012
Konradziq
Konradziq: Na pewno jest jakaś rzecz, którą zrobiliście i myślicie "tak właśnie mnie zapamiętają".

nie zapamiętają mnie, jestem nic nie znaczącym czatusiem. :smutny:

- To wódka? – słabym głosem zapytała Małgorzata.(...)
– Na litość boską, królowo – zachrypiał – czy ośmieliłbym się nalać damie wódki? To czysty spirytus.

Eve
Eve
  21 maja 2012
praksyda
praksyda: na czacie porobiły sie paczki,kilka osób ma swoich przydupasów i sie wzajemnie adorują.

toż to kółko wzajemnej adoracji, zresztą, one zawsze istniały.

praksyda
praksyda: Paweł, fajne rymy składa,na doczekaniu

on to w ogóle dobry jest. :rotfl: i ma fajnego tego no...
Szwagra, czy jak to tam sie zwie. :rotfl:
praksyda
praksyda
  21 maja 2012
Eve
Eve: toż to kółko wzajemnej adoracji, zresztą, one zawsze istniały.

jestem kiepska ,nie posiadam własnego kółka;(
Eve
Eve: i ma fajnego tego no... Szwagra, czy jak to tam sie zwie.

a tego to nie znam ;D
leser
leser
  21 maja 2012
Konradziq
Konradziq: Po drugie, Czatladnia to baranqowa kraina z powieści pt. "Fotlogia" (można sobie wygooglać chyba ostatnią część na czatowym forum).

Pamietam!

Baran to gej. Wyrywa nastki. I jest zboczony :(
slaby wzor do nasladowania :D
Z calym szacunkiem pozdrawiam Baranka :* meeee meeee :D
Jofiel
Jofiel
  23 maja 2012
Konradziq
Konradziq: Otóż, Baranq to mój czatowy idol, osoba na której się wzorowałem w pewnym sensie.

Twoją personę cenię wyżej Konradzie :)

Konradziq
Konradziq: U) W jaki sposób możesz nazwać etap swojego życia, w którym obecnie jesteś? Y) "Czatlandia - kraina pokemonem i banem płynąca." - Pamiętasz? T) W jaki sposób dałaś/dałeś się zapamiętać w czatowej pamięci? R) Co zapadło w Twoją pamięć?

U. hmm, emerytura ?
Y. nie
T. raczej niczym
R. odejście kapucha :and:
supaant
supaant
  23 maja 2012
Konradziq
Konradziq:

:w00t: Konrad ! :zakochany:
niedawno myslalam o Tobie.

Konradziq
Konradziq: Przeżywam ostatnimi czasy różne etapy, fazy. Obecnie fazę bezradności i braku weny.

to tak jak ja... mam nadzieję, że nam to szybko minie... i wrocimy do "normy"

Konradziq
Konradziq: T) W jaki sposób dałaś/dałeś się zapamiętać w czatowej pamięci? R) Co zapadło w Twoją pamięć?

T, hmmm sama nie wiem ale chyba jako zimna suk..a :D
R, lagowanie czata i wspaniala ekipa z ktora spedzilam niesamowite chwile :-)
Fantastyczna
Fantastyczna
  24 maja 2012
Konradziq
Konradziq: W jaki sposób możesz nazwać etap swojego życia, w którym obecnie jesteś?

Obecnie to jestem na etapie - Zaglądam codziennie, ale nie mam czasu się udzielać.
Więcej obserwuję. Po części jak już wspomniałam - brak czasu, a po 'drugiej częsci' znudziło mnie się chyba.

Konradziq
Konradziq: W jaki sposób dałaś/dałeś się zapamiętać w czatowej pamięci?

Zielona. A co kto o mnie myśli to indywidualna sprawa każdego z osobna.

Konradziq
Konradziq: Co zapadło w Twoją pamięć?

Groźby Pcasso.

supaant
supaant
  24 maja 2012
Fantastyczna
Fantastyczna: Groźby Pcasso.

ale to tak na serio te grozby?

oj Seba :crylol:

btw Topic UP :-)
Konradziq
Konradziq
  24 maja 2012
Eve
Eve: Znalazłam jakąś jedną częśc 'co im w duszy gra' ale filmik usunięty przez autora.

Zapytaj Batiego, może ma gdzieś jakąś kopię. (Ja posiadam większość części, ale nie czuję się upoważniony do ich rozpowszechniania.)

Konto usunięte
Konto usunięte: Twoją personę cenię wyżej Konradzie :)

A miło mi. Milej by było, gdybym wiedział od kogo te słowa przeczytałem.

Konto usunięte
Konto usunięte: U. hmm, emerytura ?

W tak młodym wieku? Nie wymigamy się do stuknięcia 67, jak dobrze pójdzie.

Konto usunięte
Konto usunięte: Konrad ! niedawno myslalam o Tobie.

Karolina! :w00t: Gwiazdo Ty nasza! :zakochany:
O mnie? Jakieś mokre sny? Kogoż ja próbuję oszukać, zapewne koszmary.

Konto usunięte
Konto usunięte: to tak jak ja... mam nadzieję, że nam to szybko minie... i wrocimy do "normy"

W moim wypadku byłoby lepiej, gdyby minęło szybciej niż szybko, bo ostateczny termin się zbliża.
A jak u Ciebie?

I przy okazji, avatar zmieniłaś! :w00t:
Eve
Eve
  25 maja 2012
Konradziq
Konradziq: Zapytaj Batiego

Mamy 'ciche dni' :and:
Jofiel
Jofiel
  25 maja 2012
Konradziq
Konradziq: A miło mi. Milej by było, gdybym wiedział od kogo te słowa przeczytałem.

ważne ze jest miło :D

Konradziq
Konradziq: W tak młodym wieku? Nie wymigamy się do stuknięcia 67, jak dobrze pójdzie.

czatowa emerytura dopada po kilku latach
Dyskusja na ten temat została zakończona lub też od 30 dni nikt nie brał udziału w dyskusji w tym wątku.