bo ja jakoś różnicy nie otczułam
lista tematów
[Kamerki] cześć. jak wam się podoba? strona 2 z 2
sweetasnie
Nie mam czasu nienawidzić ludzi, którzy mnie nienawidzą,
bo jestem zbyt zajęta kochaniem ludzi, którzy mnie kochają ;)
bo jestem zbyt zajęta kochaniem ludzi, którzy mnie kochają ;)
Konto usunięte: ,ale o to że wtedy wpowadzili wzamian idiotyczne zmiany logowania z konkurencyjnego portalu(facebook)
Uważam, że to jednak dobra zmiana, ponieważ portal się nie ogranicza do zamkniętego grona użytkowników.
Cóż, trolle i hejty zawsze będą ;]
Konto usunięte: Kłamiesz w żywe oczy Open że nie widziałaś co sie działo na Fotka.tv ostatnimi miesiącami
Rozdzielenie portalu miało efekt uboczny, który nie do końca był korzystny dla serwisu. Jednak moją uwagę przykuły głównie błędy, które się pojawiały. Reszta jednak w moich oczach pozostała bez zmian (chodzi mi tutaj o moderację).
Konto usunięte: ,jakby to był portal od 18 roku życia to niech sie dzieje co chce,a (niestety) jest otwarty również dla dzieci
Owszem, portal jest również dla osób poniżej 18 roku życia, na takiej zasadzie działają portale społecznościowe, które de facto mają służyć różnej kategorii wiekowej. Ale naprawdę nie widzę nic złego w tym kiedy dziewczyna tańczy, owszem masturbacja i obnażanie się jest niedopuszczalne. Musisz nabrać odrobinę dystansu i spojrzeć bardziej obiektywnie na to co się dzieje. Wielokrotnie powtarzam, że nie każde 'pokaż cycki" musi oznaczać dosłownie 'pokaż cycki". Jestem pewna, że w gronie swoich znajomych macie żarty, które niekoniecznie muszą być pozytywnie odbierane przez innych ;) Brak Ci dystansu, nic więcej.
Ciekawa dyskusja jednak ja odniosę się do innej kwestii i problemów jakie widzę na kamerkach bo tak się ten nowy twór chyba nazywa. Nie mam nic do moderatorów poza tym ze albo jest ich za mało albo faktycznie niedokładnie oglądają transmisje.
To co obserwuję : notoryczne i nagminne wręcz obrażanie uczestników transmisji jak również osoby prowadzące transmisje przez tzw "anonimów" oraz namawianie do rozbierania.. i kolejna plaga czyli spam. istna masakra, szczególnie z pojwiającymi się coraz częsciej lewymi kontami reklamującymi jakies seks kamerki zasypujacy linkami caly czat ..
Pozdrawiam
DonLukash: notoryczne i nagminne wręcz obrażanie uczestników transmisji jak również osoby prowadzące transmisje przez tzw "anonimów"
Problem ten możesz rozwiązać sam, masz możliwość blokowania i wyciszania poszczególnych użytkowników. Jeśli jednak jakiś użytkownik faktycznie przegina otrzymuje blokadę. Nie jesteśmy w stanie być na każdej transmisji 24h przez 7 dni w tygodniu. Jeśli widzisz nagminne łamanie regulaminu, możesz wysłać screena (z widoczną datą i godziną) do moderatora na pw, on zdecyduje czy dana osoba zasługuje na bana czy też nie.
Powtórzę po raz kolejny, nie każde "pokaż cycki" znaczy dokładnie to samo, często grono znajomych używa takich sformułowań w celu wywołania uśmiechu na twarzy (czyt. żartobliwie). Jeśli jednak jest używane w innych celach, każdy moderator na to reaguje ;)
Cóż tutaj muszę przyznać Ci rację, wprowadzenie "opóźnienia" nie byłoby niczym złym, zapobiegłoby w jakimś stopniu spamowi. I ciężko mi zrozumieć dlaczego nie zostało to wprowadzone :)
DonLukash: szczególnie z pojwiającymi się coraz częsciej lewymi kontami reklamującymi jakies seks kamerki zasypujacy linkami caly czat
Tutaj problem jest nieco inny. Link można w łatwy sposób wygenerować, z resztą każdą blokadę można w jakiś sposób obejść. W tej kwestii liczę na Waszą pomoc (wysyłajcie screeny ;) )
Konto usunięte: Problem ten możesz rozwiązać sam, masz możliwość blokowania i wyciszania poszczególnych użytkowników. Jeśli jednak jakiś użytkownik faktycznie przegina otrzymuje blokadę. Nie jesteśmy w stanie być na każdej transmisji 24h przez 7 dni w tygodniu. Jeśli widzisz nagminne łamanie regulaminu, możesz wysłać screena (z widoczną datą i godziną) do moderatora na pw, on zdecyduje czy dana osoba zasługuje na bana czy też nie.
Sama nie wierzysz chyba w skuteczność tych działań :) Wyciszanie o ile zauważyłem jest tylko dla mnie... Owszem u mnie owy delikwent znika z czatu ale nadal lży i bluzga pozostałym w tym np prowadzącej... Blokowanie? Gdzie masz taką opcje? bo chyba nie masz na myśli magicznego przycisku zgłoś nadużycie który w przypadku osób logujących się spoza fotki nie istnieje.. Brak tam również wyjaśnienia że gośc własnie w sposób wulgarny i natarczywy obraża na transmisji uczestników...
Konto usunięte: Powtórzę po raz kolejny, nie każde "pokaż cycki" znaczy dokładnie to samo, często grono znajomych używa takich sformułowań w celu wywołania uśmiechu na twarzy (czyt. żartobliwie). Jeśli jednak jest używane w innych celach, każdy moderator na to reaguje ;)
Proszę Cię obydwoje wiemy jakie "pokaż cycki" mam na myśli i jakie namawianie do rozbierania,, Wierzę w inteligencję Twoją i reszty załogi moderatorów więc nie obrażaj mnie teraz Ty takim wytlumaczeniem problemu :)
Wiesz tak jak i ja nie wszystko da sie uwiecznić na screenie..
Wierzę, po mimo wszystko wierzę (mam ogromną nadzieję, że ludzie posiadają odrobinę zdrowego rozsądku) - przynajmniej się staram ;)
Zgadza się, jest dla Ciebie. W rezultacie wyciszając taka osobę dodajesz ją na czarną listę - co możesz uznać za blokadę :)
DonLukash: Owszem u mnie owy delikwent znika z czatu ale nadal lży i bluzga pozostałym w tym np prowadzącej...
Jeśli Ty możesz zablokować owego delikwenta mogą zrobić to również inni. Moderator to nie robot, który banuje z automatu. Ma zapobiegać nie tylko wyciągać konsekwencje. Często jest tak, że ban jest zupełnie niepotrzebny, wystarczy jedynie upomnienie. Ban to ostateczność, przynajmniej w moim rozumowaniu moderacji.
Skoro to Cię tak strofuje to rób screeny :) przecież nikt Ci nie broni wysyłać "dowodu" do moderatora ;) Przecież pisałam Ci, że moderatorzy działają - o ile są na danej transmisji.
Ale nie w jaki sposob dodanie na czarna listę i to że zniknie akurat mi on z czatu pomaga w transmisji? N I C :)
Konto usunięte: Moderator to nie robot, który banuje z automatu. Ma zapobiegać nie tylko wyciągać konsekwencje. Często jest tak, że ban jest zupełnie niepotrzebny, wystarczy jedynie upomnienie. Ban to ostateczność,
Zgadzam się i wcale nie uważam oraz nie oczekuję takich działań. Mam jednak dość dokładnie w pamieci X transmisji podczas której nie było absolutnie żadnej reakcji.. Wpada jednen, czasem grupa "osób" i rozwala cała konwersacje.
DonLukash: Mam jednak dość dokładnie w pamieci X transmisji podczas której nie było absolutnie żadnej reakcji.. Wpada jednen, czasem grupa "osób" i rozwala cała konwersacje.
Jeśli nie było moderatora to jedyną osobą, która mogła temu zapobiec był nadający. Jeśli coś Ci się nie podoba po prostu tego unikaj ;)
Za tą radę powinnaś dostać medal. Nie mam pytań, Dzięki za rzeczowe argumenty i dyskusję która wieeele mi dała. Wg Twojej rady rozmawiając ze znajomą na transmisji i spotykając się z np banda obrażających anonimów mam olać rozmowę, koleżankę i cała sytuację i wyjśc..? Czy w obawie o takie sytuacje przestać odwiedzać ten "przybytek rozkoszy" zwany od jakiegoś czasu "kamerkami" bo przecież nie wiem kiedy takie coś się przytrafi?.Szkoda że nie ta dyskusję potraktowałaś jako jakiś atak. Jedynym zarzutem jaki mogę mieć, ale to przecież nie do moderatorów to podejrzenie że jest Was za mało skoro ciągle zdarzają się transmisje Niemoderowane, oraz przypadki poważnych bardziej lub mniej naruszeń regulaminu.,
Widzę, że rozumiesz tylko to co chcesz, nie koniecznie w ten sposób w jaki to przekazuję. Ale okey, przypomnę jeszcze raz
Masz możliwość wyciszania = nie czytania danej osoby. Twoja koleżanka ma możliwość blokowania = dodania na czarną listę poszczególnych użytkowników. Po coś te opcje jednak macie.
Nie potraktowałam, staram Ci się jedynie naświetlić funkcję moderatora.
Według Ciebie każdy użytkownik powinien mieć swojego prywatnego moda, który będzie go pilnował 24h/dobę przez 7 dni w tygodniu?
Możesz podać przykład? Dla mnie poważnym naruszeniem regulaminu jest masturbacja, dla Ciebie może być to coś zupełnie innego.