Konto usunięte: Drużyna Roku: Legia Warszawa
Legia gra na poziomie, na którym grać powinna zawsze, Śląsk gra ponad stan, w lidze spisuje się lepiej od warszawskiej ekipy, dlatego moim zdaniem to Śląsk powinien zgarnąć tę nagrodę.
Konto usunięte: Pierwszoligowiec roku: Adrian Błąd (Zawisza Bydgoszcz)
dobry wybór, jedyny inny piłkarz, który przychodzi mi do głowy to Jakub Świerczok z Polonii Bytom. W Lubinie już chyba wiedzą jakim błędem było wypożyczenie Błąda do Zawiszy.
Konto usunięte: Ligowiec roku: Sebastian Mila (Śląsk Wrocłąw)
wiadomo, że w tej kategorii zawsze zwycięży Polak, więc wybór dziwić nie może.
Konto usunięte: Obcokrajowiec roku: Miroslav Radović (Legia Warszawa)
kontrowersyjny wybór, wprawdzie Radović chyba nigdy nie był w tak dobrej formie, dostał nawet powołanie do kadry narodowej, ale... no właśnie, czy Rudnev i Melikson byli słabsi od niego (szczególnie ten pierwszy, bo drugi sporo czasu ostatnio spędził na trybunach)?
Konto usunięte: Odkrycie roku: Wojciech Szczęsny (Arsenal Londyn)
wielkim odkryciem ja bym go nie nazwał, skoro z reprezentacją trenował już lata temu, faktem jest jednak, że lepsze takie odkrycie niż Maciej Jankowski :D
Konto usunięte: Trener roku: Maciej Skorża (Legia Warszawa)
mam wrażenie, że gdyby nie udany dwumecz ze Spartakiem, Skorża nie miałby najmniejszych szans na wygranie rywalizacji z Lenczykiem, który w moim odczuciu dużo bardziej zasługuje na tę nagrodę.
Konto usunięte: Piłkarz roku: Robert Lewandowski (Borussia Dortmund)
ostatnie dwa miesiące to rzeczywiście popis zawodnika BVB, nie mniej w przeciągu całego roku dużo bardziej podobał mi się Łukasz Piszczek, który jak na złość ostatnio ma zniżkę formy i dodatkowo trochę gorzej sobie radził w reprezentacji (trudniej było mu się na tym polu pokazać mając takich a nie innych defensywnych pomocników).