RexMundi
Reputacja: -46 | BluzgometrTM: 13
RexMundi
  23 ledna 2010 (pierwszy post)
Witam wszystkich zgromadzonych na sali oraz przed monitorami na Losowaniu grup Foto Typera 2010 edycja wiosenna.

pomagać mi przy losowaniu będzie etatowa ślicznotka Charlize Theron
która bedzie odczytywać poszczególnych wylosowanych graczy.

graczy 32 podzielono na 4 koszyki

Pierwszy koszyk: ( gracze nowi)

Czerep27, wodzu2377, Miwik88, xxxbaranekkxxx, Fafelson, Renifer1, Damian1990Dycha, Elliott19

Drugi koszyk ( najlepsza 8 poprzedniego typera)

99djwiertlo99 , LeonGrande, egze, Freddie2007, WueRZet, Ichabod, NuTiiiiii, Carlsb

Trzeci koszyk ( losowo)

RexMundi, krzychu7818, JoseMourinho/Jr, kuba92762, thomas893, DarekLosu, gucioreddevil1989, mlodykulkaxd

Czwarty koszyk ( losowo)

Akatasz, Gutek909, DziQ, Radomatu11, odwieczna, mus10, nimfoman69, koraspl

w każdej grupie bedzie po 8 zawodników + "zaoczni"

faza zasadnicza składa sie z 10 kolejek w każdej 16 spotkań do typowania
punktacja -- 3 pkt trafiony wynik , 1 pkt trafiony zwycięzca lub remis, 0 pkt. - pudła

do kolejnej fazy przechodzi po 4 najlepszych z każdej grupy i zaczyna sie faza pucharowa ( mecz / rewanż )

zapraszam do losowania :)
...Ignorance is bliss...
xxxbaranekkxxx
xxxbaranekkxxx
  24 ledna 2010
[quote=Elliott19]Jak wg Ciebie wywód Kasi jest śmieszny to zajrzyj na pierwszą lepszą stronę o Manchesterze United i poczytaj o 58 roku i Monachium. City rządzi w Manchesterze ?! To się teraz ośmieszyłeś :D A myślałem, że jak jesteś z Pozka to masz więcej oleju w głowie. Powiedz mi kiedy ostatnio City zdobyło jakiś puchar ?![/quote
Koledze bardziej chodzi oto ze ostatnio City wygrało z man u i tyle;) dajcię juz Luzz:)
Reputacja: -1275 | BluzgometrTM: 17
Enkido
  24 ledna 2010
Konto usunięte
Konto usunięte: Nie tylko sukcesy muszą przemawiać za klubem. Obrona pucharami jest najsłabszą z możliwych.

A co jeszcze niby ?! Obalam Twój argument.

Konto usunięte
Konto usunięte: Czytaj więcej. W podręcznikach o historii pisali również, że szwaby były najgorszym ścierwem, a ZSRR to byli nasi wybawcy. Niestety rzeczywistość z goła różniła się od tych tez.

Porównanie totalnie do bani. 2:0 dla mnie.

Konto usunięte
Konto usunięte: Jemu chodziło o kibiców:) I taka jest prawda, bo City ma więcej kibiców w Manchesterze.

Ja dziękuję za kibiców, którzy wyśmiewają się z tego, że połowa drużyny rywala ginie w wypadku. 3:0 dla mnie. You're out.
Prawdziwy mężczyzna powinien wybudować dom, zrobić syna, posadzić drzewo i wytłumaczyć swojej kobiecie co to jest spalony.
Enkido
  24 ledna 2010
Konto usunięte
Konto usunięte: Koledze bardziej chodzi oto ze ostatnio City wygrało z man u i tyle;) dajcię juz Luzz:)

Taa, po jednym meczu, w dodatku prowadzonym na korzyść City, gdzie podyktowano karnego z kapelusza i uznano bramkę, gdy piłka przekroczyła aut bramkowy :D :D :D
Prawdziwy mężczyzna powinien wybudować dom, zrobić syna, posadzić drzewo i wytłumaczyć swojej kobiecie co to jest spalony.
Freddie2007
Freddie2007
  24 ledna 2010
A ten Eliott to nie jest Fiffty?:lol2:
DarekLosu
DarekLosu
  24 ledna 2010
Konto usunięte
Konto usunięte: Ja dziękuję za kibiców, którzy wyśmiewają się z tego, że połowa drużyny rywala ginie w wypadku.

Widzę, że nie ma nawet co wchodzić z Tobą w gadki, bo nic do Ciebie nie dociera:) City jest bardziej popularne w Manchesterze, a co robią to mnie g obchodzi:)

Konto usunięte
Konto usunięte: Taa, po jednym meczu, w dodatku prowadzonym na korzyść City, gdzie podyktowano karnego z kapelusza i uznano bramkę, gdy piłka przekroczyła aut bramkowy :D :D :D

No, a w meczu ligowym Owen strzela bramkę w 97 minucie gdzie już dawno powinno być po meczu:) Widocznie sędzia który sędziował wczoraj mecz Polski z Singapurem wziął przykład z tego meczu, bo doliczył 2, a mecz trwał 95:)
WueRZet
WueRZet
  24 ledna 2010
Konto usunięte
Konto usunięte: Jak wg Ciebie wywód Kasi jest śmieszny to zajrzyj na pierwszą lepszą stronę o Manchesterze United i poczytaj o 58 roku i Monachium.

I sprawdziłem :
http://www.devilpage.pl
http://www.manusite.pl Ci to chyba jakaś podpucha innych kibiców, bo w nazwie mają straszne "manu" :ninja:
http://www.mufc.pl
I nigdzie nie jest napisane, że skrót ManU odnosi się w jakikolwiek sposób do tragedii z Monachium.

Za to Ty mi pokaż jakiś dowód, który by przyznawał ci rację. Bo może ślepy jestem i nie widziałem tego.

Co ciekawe znalazłem na jednej stronie artykuł z którego dziewczyna skopiowała swój cały post dotyczący tej katastrofy. Zapomniała skopiować fragment w którym jest jasno napisane do czego tak naprawdę odnosiło się słowo "manure"

Konto usunięte
Konto usunięte: Duncan Edwards to jeden z piłkarzy zaliczany do legendarnych dzieciaków Busby'ego. Ale zanim tworzył legendę Manchesteru, był świetnie zapowiadającym się juniorem, który uczęszczał do szkoły w Dudely - sferze wpływów West Bromwich Albion. Ale wielki talent zwrócił uwagę szperaczy MU równie szybko i między obydwoma klubami rozgorzała wojna o piłkarza. Doszło do niespotykanej jak na lata 50. sytuacji, gdy lokalne gazety prowadziły kampanię na rzecz przejścia gracza do WBA. Jednak ku zgorszeniu wszystkich Edwards wybrał Manchester i od tamtej pory w starciach z West Browmich miał zawsze pod górkę. Z trybun pod jego adresem padało najczęściej słowo "traitor" (zdrajca). W końcu po roku 1958 kibice WBA ułożyli piosenkę na "cześć" piłkarza, która brzmiała: "Duncan Edwards is manure, rotting in his grave, man you are manure—rotting in your grave".

Jest to odniesienie do katastrofy monachijskiej ? Nie sądzę. Co ciekawe w tym samym artykule jest ciekawy fragment :

Konto usunięte
Konto usunięte: Obecnie sformułowanie "Man U" w sensie negatywnym wyszła już właściwie z użycia.

Źródło co byś nie pisał, że coś ściemniam : http://www.manusite.pl/?co=aktualnosci&id=17549

Tak więc podpieranie się tezą, że skrót wymyślony został, aby przypominać o tragedii z końca lat 50 jest dla mnie żałosna.

Konto usunięte
Konto usunięte: A myślałem, że jak jesteś z Pozka to masz więcej oleju w głowie. Powiedz mi kiedy ostatnio City zdobyło jakiś puchar ?!

W myśl twojej logiki...to wychodzi na to, że uważasz Wisłę i Legię za kluby znacznie lepsze od Lecha, bo "zdobyły więcej pucharów" :zonk:

Pojedź do Manchesteru, wyjdź na ulicę. ManU jest uważany za klub dla snobów i bogaczy co w tym mieście ze względu na jego historię po prostu nie pasuje. A przecież znasz historię miasta z którego pochodzi twój ulubiony klub nie ? ;> A zwłaszcza okres w którym przeżywał prawdziwy rozkwit.
Enkido
  24 ledna 2010
Konto usunięte
Konto usunięte: No, a w meczu ligowym Owen strzela bramkę w 97 minucie gdzie już dawno powinno być po meczu:) Widocznie sędzia który sędziował wczoraj mecz Polski z Singapurem wziął przykład z tego meczu, bo doliczył 2, a mecz trwał 95:)

To była 95 min, a sędzia właśnie tyle doliczył :)

Konto usunięte
Konto usunięte: o ciekawe znalazłem na jednej stronie artykuł z którego dziewczyna skopiowała swój cały post dotyczący tej katastrofy. Zapomniała skopiować fragment w którym jest jasno napisane do czego tak naprawdę odnosiło się słowo "manure" Cytat: Duncan Edwards to jeden z piłkarzy zaliczany do legendarnych dzieciaków Busby'ego. Ale zanim tworzył legendę Manchesteru, był świetnie zapowiadającym się juniorem, który uczęszczał do szkoły w Dudely - sferze wpływów West Bromwich Albion. Ale wielki talent zwrócił uwagę szperaczy MU równie szybko i między obydwoma klubami rozgorzała wojna o piłkarza. Doszło do niespotykanej jak na lata 50. sytuacji, gdy lokalne gazety prowadziły kampanię na rzecz przejścia gracza do WBA. Jednak ku zgorszeniu wszystkich Edwards wybrał Manchester i od tamtej pory w starciach z West Browmich miał zawsze pod górkę. Z trybun pod jego adresem padało najczęściej słowo "traitor" (zdrajca). W końcu po roku 1958 kibice WBA ułożyli piosenkę na "cześć" piłkarza, która brzmiała: "Duncan Edwards is manure, rotting in his grave, man you are manure—rotting in your grave".Jest to odniesienie do katastrofy monachijskiej ? Nie sądzę. Co ciekawe w tym samym artykule jest ciekawy fragment : Cytat: Obecnie sformułowanie "Man U" w sensie negatywnym wyszła już właściwie z użycia.Źródło co byś nie pisał, że coś ściemniam : http://www.manusite.pl/?co=aktualnosci&id=17549 Tak więc podpieranie się tezą, że skrót wymyślony został, aby przypominać o tragedii z końca lat 50 jest dla mnie żałosna.

A sam napisałeś, że manusite to podpucha to po co ich cytujesz ?!
A Duncan Edwards zginął w tej katastrofie.
WueRZet
WueRZet
  24 ledna 2010
Konto usunięte
Konto usunięte: A sam napisałeś, że manusite to podpucha to po co ich cytujesz ?!

Obiecuje już więcej nie ironizować, nie kpić, ani nie rzucać żarcikami, które mogą być niezrozumiałe.

W takim razie wytłumacz mi. Skoro to słowo jest obraźliwe, to dlaczego znajduje się nazwie jednego chyba z większych polskich serwisów poświęconego tej drużynie ?

Konto usunięte
Konto usunięte: A Duncan Edwards zginął w tej katastrofie.

Ale przyśpiewka była śpiewana PRZED katastrofą.

A ja cierpliwie będę czekał na na te dowody, że ManU zostało wymyślony, aby kpić ze śmierci piłkarzy w katastrofie :ninja:

BTW. W życiu nikogo nie przekonasz, że na Old Trafford jak przyjeżdża Liverpool nigdy nie było przyśpiewki przypominającej Heysel :and:
Enkido
  24 ledna 2010
Konto usunięte
Konto usunięte: W takim razie wytłumacz mi. Skoro to słowo jest obraźliwe, to dlaczego znajduje się nazwie jednego chyba z większych polskich serwisów poświęconego tej drużynie ?

Bo to jest jeden wyraz, a nie dwa człony złączone razem. W komentach pod tym artykułem jest to wyraźnie napisane.

Konto usunięte
Konto usunięte: Ale przyśpiewka była śpiewana PRZED katastrofą.

Przyśpiewka powstała po roku 1958, więc po katastrofie.
WueRZet
WueRZet
  24 ledna 2010
Konto usunięte
Konto usunięte: Przyśpiewka powstała po roku 1958, więc po katastrofie.

Tu przyznaje rację, źle doczytałem. Mea culpa.

Konto usunięte
Konto usunięte: W komentach pod tym artykułem jest to wyraźnie napisane.

Nie przekonuje mnie ten argument. Brzmi śmiesznie, ale to nie mój problem. Z mojej strony już EOT.
Enkido
  24 ledna 2010
Konto usunięte
Konto usunięte: Nie przekonuje mnie ten argument. Brzmi śmiesznie, ale to nie mój problem. Z mojej strony już EOT.

Każdy szanujący się kibic United wie, że ten skrót jest obraźliwy. A Anglicy o takich co go używają mówią "sezonowcy".
tibauld
tibauld
  24 ledna 2010
Konto usunięte
Konto usunięte: A ten Eliott to nie jest Fiffty?

znaczy się, że chodzi Ci, że rozmienia się na grosze ? :ziober2:
egze
egze
  24 ledna 2010
Konto usunięte
Konto usunięte: A ten Eliott to nie jest Fiffty?

kompletnie nie ten typ rozumowania :D
LeonGrande
Reputacja: 34 | BluzgometrTM: 28
LeonGrande
  24 ledna 2010
Konto usunięte
Konto usunięte: znaczy się, że chodzi Ci, że rozmienia się na grosze ?

chodzi mu pewnie o niegdys stalego bywalca tego dzialu :ziober2:

szkoda ze nie zalozyl konta i nie wystartowal w typerze
tibauld
tibauld
  24 ledna 2010
LeonGrande
LeonGrande: chodzi mu pewnie o niegdys stalego bywalca tego dzialu szkoda ze nie zalozyl konta i nie wystartowal w typerze

wiem, że chodzi o kogoś innego ;D
choć wyglądam na bardzo tępego ale z taką facjata, to już do tego przywykłem :and:

nieźle nasi sobie poradzili, co ? ;D
Dyskusja na ten temat została zakończona lub też od 30 dni nikt nie brał udziału w dyskusji w tym wątku.