Mam pytanko do znawców busikow Przednionapedowych
Czy taki busik w zabudowie kontener da sobie radę z ładunkami 1.5t -2ton max.. Silnik 130koni 2.8hdi jumper 8paletowy.
lista tematów
Dostawczy Bus przednionapedowy
Na krótkie podróże to reno trafik bo fotele to porażka ale i miejsca jest średnio na jeża. zależy co chcesz przewieźć jakie wymiary. Jak coś długiego i dużo tego to bierz mercedesa sprintera albo dukato. Ale sprinter daje radę, nie powinien też rdzewieć
Tzn kontener 8paletowy wchodzi w grę tylko i wyłącznie wiec trafic odpada. Wagowe ok 1.5t max 2t ładunków.
Raczej powinien dać rade. Wysoka zabudowa może stawiać mu nieco oporów ale skoro robota na miejscu to raczej nie będzie problem. Jak zamierzasz kupić takie autko używane sprawdź silnik i zawieszenie bo jak woził ciężary to zawieszenie mogło dostać po d...
Jak ciężary to kup Robura*, to auto nadające sie do takiej pracy i idealnie pasujące pod kontenery i ładunki ponad 2 ton. Przednionapędowe z kontenerami przy 2t sie słabo spisują.
*Robus, inaczej Mercedes w slangu kierowców.
*Robus, inaczej Mercedes w slangu kierowców.
fakt jeździłem mercedesem sprinterem luks auto tylko taki minus że rdza go bierze i ten egzemplarz którym jeździłem był w automacie i to był jego drugi minus w zimę na pusto.
Ja w sumie jeździłem chyba wszystkimi markami z napędem na tylną oś a z przednionapędowymi nie miałem Jeszcze do czynienie.
Jutro jadę zobaczyć mastera Jeszcze.. Dzięki za pomoc;-)
Jutro jadę zobaczyć mastera Jeszcze.. Dzięki za pomoc;-)