Witam
Czytam sobie artykuł o nowym prawku, i wymianie blankietów.
doczytalem, do momentu gdzie cytuje
"Wszystkie prawa jazdy, wydawane od 19 stycznia 2013 r., będą miały termin ważności - maksymalnie 15 lat. Taki dokument otrzymają też kierowcy, którzy będą wymieniać blankiet, bo zmienili miejsce zamieszkania, zgubili prawo jazdy lub stracili je po wyroku sądu lub z powodu przekroczenia dopuszczalnego limitu punktów karnych."
czysto teoretycznie można wywnioskować z tego, ze jeśli zmienię miejsce zamieszkania, to moje prawko nagle stanie się terminowe?
zrodlo
http://regiomoto.pl/portal/prawo-jazdy/bedzie-wymiana-blankietow-prawa-jazdy-zobacz-jak-wygladaja
lista tematów
nowe prawo jazdy strona 1 z 2
Jestem w trakcie szkolenia się na kategorie C + E podliczając.
Kurs na C w maju kosztował mnie ok. 2000zł, przewóz rzeczy 2500zł, i C+E - 1500 zł.
Potrzebowałem kat. C na pojazdy uprzywilejowane - koszt prawka 80 zł.
Teraz będę wyrabiał C+E koszt 80 zł, Karta kierowcy, 170 zł.
Nie licząc wielokrotnych badań lekarskich i psychologicznych. Całkowity koszt ok. 8000 zł
Na wszystkim ten złodziejski kraj chce zarobić.
Więc dlaczego będzie przymusowa wymiana prawka ? Żeby zarobić kilka milionów bądź miliardów złotych.
Niestety nigdy tak nie myślałem, ale zaczynam mieć nieciekawe zdanie na temat naszego rządu
Kurs na C w maju kosztował mnie ok. 2000zł, przewóz rzeczy 2500zł, i C+E - 1500 zł.
Potrzebowałem kat. C na pojazdy uprzywilejowane - koszt prawka 80 zł.
Teraz będę wyrabiał C+E koszt 80 zł, Karta kierowcy, 170 zł.
Nie licząc wielokrotnych badań lekarskich i psychologicznych. Całkowity koszt ok. 8000 zł
Na wszystkim ten złodziejski kraj chce zarobić.
Więc dlaczego będzie przymusowa wymiana prawka ? Żeby zarobić kilka milionów bądź miliardów złotych.
Niestety nigdy tak nie myślałem, ale zaczynam mieć nieciekawe zdanie na temat naszego rządu

Prawdziwi mężczyźni nie jedzą miodu, prawdziwi mężczyźni jedzą pszczoły !
a ja mam to gdzies te wyimaginowane przez politykow nakazy i zakazy ja stad emigruje i sadze,ze to dobry pomyl
z reszta polskie prawo z roku na rok coraz surowsze,co raz nowe podatki,nowe akcyzy,podwyzki,,ten kraj upadnie definitywnie,jak rosja nie zaatakuje to niemcy
na nie odroczyli tego ? i ma wejść dopiero za kilka następnych lat ? 

- To wódka? – słabym głosem zapytała Małgorzata.(...)
– Na litość boską, królowo – zachrypiał – czy ośmieliłbym się nalać damie wódki? To czysty spirytus.
– Na litość boską, królowo – zachrypiał – czy ośmieliłbym się nalać damie wódki? To czysty spirytus.
jedynie są problemy z zapisami na egzamin, ośrodki są nie przygotowane a egzaminatorzy nie przeszkoleni. Nie mniej jednak nowe przepisy weszły w życie z dniem wczorajszym
Uotr: Jestem w trakcie szkolenia się na kategorie C + E podliczając. Kurs na C w maju kosztował mnie ok. 2000zł, przewóz rzeczy 2500zł, i C+E - 1500 zł. Potrzebowałem kat. C na pojazdy uprzywilejowane - koszt prawka 80 zł. Teraz będę wyrabiał C+E koszt 80 zł, Karta kierowcy, 170 zł. Nie licząc wielokrotnych badań lekarskich i psychologicznych. Całkowity koszt ok. 8000 zł Na wszystkim ten złodziejski kraj chce zarobić. Więc dlaczego będzie przymusowa wymiana prawka ? Żeby zarobić kilka milionów bądź miliardów złotych. Niestety nigdy tak nie myślałem, ale zaczynam mieć nieciekawe zdanie na temat naszego rządu
ja się ciesze, że mam to za sobą.. takie wydziwianie... już jakiś rok temu były problemy jak wchodziła Toyota Yaris .. i niby jakieś nowe pytania? nie do końca jestem w temacie.. mam prawo jazdy od ponad 2lat i też mam tylko na 15lat wydane.. podobno to już wtedy było... jakoś mnie to nie wzrusza.. złodzieje i tyle.
nosisz okulary to dostalas terminowe brawko,
btw jakby ktos chcial zobaczyc nowe testy (13 pytan) http://testy-na-prawo-jazdy.com.pl/test-na-prawo-jazdy-online.php gdzies na stronie jest tez cala paczka. Nie chwalac sie, ja uwalilem ta teorie:D
btw jakby ktos chcial zobaczyc nowe testy (13 pytan) http://testy-na-prawo-jazdy.com.pl/test-na-prawo-jazdy-online.php gdzies na stronie jest tez cala paczka. Nie chwalac sie, ja uwalilem ta teorie:D
Zrobiłem teścik, 9 poprawnych na 13 :/, ale mam małe zastrzeżenia. Nie będę tu przytaczał poszczególnych pytań, ale jak pieszy wejdzie jedną nogą na przejście to już chyba na tym przejściu jest i ma pierwszeństwo, jest obowiązek trąbienia we mgle podczas wyprzedzania, w przypadku pytania o wyprzedzaniu na przejściu dla pieszych z sygnalizacją mam się domyślać, że ta sygnalizacja tam jest?
Takie sobie te testy. Moim zdaniem, ani trudne, ani łatwe.
Takie sobie te testy. Moim zdaniem, ani trudne, ani łatwe.
ja osobiscie mialem 8 na 13 wiec podobnie,
wsrod zlych odpowiedzi byla tez ta o pieszym z jedna noga na jezdni. niby test jednokrotnego wyboru, ale nackane duzo smaczkow ktore trzeba szybko wylapac.
wsrod zlych odpowiedzi byla tez ta o pieszym z jedna noga na jezdni. niby test jednokrotnego wyboru, ale nackane duzo smaczkow ktore trzeba szybko wylapac.
A słyszeliście jak jest ze zdawalnością i samą chęcią przystąpienia do ,,nowych" testów, podobno straszna masakra
. Moim skromnym zdaniem to sprawa jak zwykle sztucznie i niepotrzebnie rozdmuchana przez media, jeżeli zdający ma pojęcie o przepisach i jest z nimi na bieżąco to powinien zdać.
W wojsku, na kategorie c, był chłopak co robił bodajże 16 błędów w części teoretycznej i tak się yebany obkuł tych testów na pamięć, że zdał bezbłędnie za pierwszym razem
. Takie kucie na pałe nie bardzo ma sens.
. Moim skromnym zdaniem to sprawa jak zwykle sztucznie i niepotrzebnie rozdmuchana przez media, jeżeli zdający ma pojęcie o przepisach i jest z nimi na bieżąco to powinien zdać. W wojsku, na kategorie c, był chłopak co robił bodajże 16 błędów w części teoretycznej i tak się yebany obkuł tych testów na pamięć, że zdał bezbłędnie za pierwszym razem
. Takie kucie na pałe nie bardzo ma sens.
Poczekajmy jeszcze trochę czasu i znów zmienią prawo .. a wiecie czemu ? bo teraz gdy weszło to nowe prawo jeżeli chodzi o zdawanie prawka to dzięki niemu jest tylko 10 % zdawalności ;) gratuluję rządowi i tym " inteligentnym " ludziom którzy na siłę chcieli coś poprawić i pokazać jak oni niby wielce wszystko mogą ;) a nie długo zmienią to prawo gdyż zauważą że nie ma kto im dróg utrzymywać ;) z resztą widzieliście jak teraz kursy zdrożały ? na zdanie wydajemy w kij kasy a zauważcie ile ludzi podchodzi to tego po kilka razy . ale jeszcze to wycofają jak zauważą że coraz mniej osób zdaje .. ludzie co jeszcze zdali za dawnych czasów z biegiem czasu zaczną sie starzeć i będzie ich coraz mniej wyjeżdżać na ulicę.. a kto będzie utrzymywał im drogi ? a benzyna gaz itd ? ;) spokojnie jeszcze tysiac razy im się odmieni ;) bo dla nich to amło opłacalne ;)