Źródło net :
http://moto.wp.pl/kat,45754,title,Likwidacja-punktow-karnych-nowe-zasady,wid,15195884,wiadomosc.html
Jak zapatrujecie się na zmiany ?
lista tematów
Punkty karne - nowe zasady strona 1 z 2
Ballantines rzeźbi to wspaniałe ciało 
Oglądanie meczów to nie tylko rozrywka, ale wręcz terapia. Futbol pozwala oswoić i uwolnić emocje - agresję, frustrację i smutek

Oglądanie meczów to nie tylko rozrywka, ale wręcz terapia. Futbol pozwala oswoić i uwolnić emocje - agresję, frustrację i smutek

Punkty powinny, a nawet muszą zostać. W przeciwnym razie znajdą się ludzie, dla których 500 złotych, a po zmianach nawet 1000pln, to jak splunąć. Będzie grzał taki bogaty ile fabryka dała, zapłaci 3 razy w miesiącu i pojedzie dalej. A punkty, moim skromnym zdaniem, trochę temperują ułańską fantazje młodym bogatych rodziców.
A zmiany to raczej nie mają na celu dobra kierowców, jak zwykle chodzi o kasę, będziesz musiał iść na kurs i zapłacić. Gorszą głupotą jest, że przez dwa lata, młody kierowca, nie może popełnić dwóch wykroczeń! Tosz to szok!
A zmiany to raczej nie mają na celu dobra kierowców, jak zwykle chodzi o kasę, będziesz musiał iść na kurs i zapłacić. Gorszą głupotą jest, że przez dwa lata, młody kierowca, nie może popełnić dwóch wykroczeń! Tosz to szok!
Konto usunięte: Punkty powinny, a nawet muszą zostać. W przeciwnym razie znajdą się ludzie, dla których 500 złotych, a po zmianach nawet 1000pln, to jak splunąć. Będzie grzał taki bogaty ile fabryka dała, zapłaci 3 razy w miesiącu i pojedzie dalej. A punkty, moim skromnym zdaniem, trochę temperują ułańską fantazje młodym bogatych rodziców.
Też jestem za punktami bo to jakieś lejce dla kierowców. Wkurza mnie jedynie to łączenie wykroczeń, ostatnio koleś wyprzedził w terenie zabudowanym busa tak niefortunnie, że akurat było skrzyżowanie i przejście dla pieszych. Polówka z 90r miała 100,9km/h - ogólnie wyszło mu 26pkt i po prawku.
Konto usunięte: A zmiany to raczej nie mają na celu dobra kierowców, jak zwykle chodzi o kasę, będziesz musiał iść na kurs i zapłacić. Gorszą głupotą jest, że przez dwa lata, młody kierowca, nie może popełnić dwóch wykroczeń! Tosz to szok!
'Młodzi' muszą jeździć perfekcyjnie :D
Coś też słyszałem, że po zdobyciu 24pkt wg nowych zasad mają nie zabierać prawka tylko kursy itd a kolejne 24pkt to zabierają uprawnienia dożywotnio.

Mandaty to powinny być jak w Szwajcarii, uzależnione od zarobków. Dla jednego 500 złotych to pół wypłaty, a dla drugiego na obiad bez deseru.

Emigrujcie, ograniczajcie wyjazdy, będzie więcej miejsca na drogach.
Macie reakcje Pana na, zdaniem niektórych moim też, niesłusznie nałożony mandat za przekroczenie prędkości. Mam nadzieje, że reakcja ta jest celowa przesadzona:
http://www.poboczem.pl/naszym-zdaniem/news-tylko-palant-jezdzi-szybko-ja-jezdze-60-km-h-lub-wolniej,nId,765776
Macie reakcje Pana na, zdaniem niektórych moim też, niesłusznie nałożony mandat za przekroczenie prędkości. Mam nadzieje, że reakcja ta jest celowa przesadzona:
http://www.poboczem.pl/naszym-zdaniem/news-tylko-palant-jezdzi-szybko-ja-jezdze-60-km-h-lub-wolniej,nId,765776

no i dobrze,a ty siedz sobie dalej w polsce i tankuj za 5,50 co wedlug mnie jest juz grubym rabowaniem portfela obywateli :D