NuTiiiiii
Reputacja: -1080 | BluzgometrTM: 51
NuTiiiiii
  20 grudnia 2012 (pierwszy post)
Źródło net :

http://moto.wp.pl/kat,45754,title,Likwidacja-punktow-karnych-nowe-zasady,wid,15195884,wiadomosc.html

Jak zapatrujecie się na zmiany ?
Ballantines rzeźbi to wspaniałe ciało :ziober2:
Oglądanie meczów to nie tylko rozrywka, ale wręcz terapia. Futbol pozwala oswoić i uwolnić emocje - agresję, frustrację i smutek :pilka:
WujekBeton
WujekBeton
  20 grudnia 2012
Punkty powinny, a nawet muszą zostać. W przeciwnym razie znajdą się ludzie, dla których 500 złotych, a po zmianach nawet 1000pln, to jak splunąć. Będzie grzał taki bogaty ile fabryka dała, zapłaci 3 razy w miesiącu i pojedzie dalej. A punkty, moim skromnym zdaniem, trochę temperują ułańską fantazje młodym bogatych rodziców.
A zmiany to raczej nie mają na celu dobra kierowców, jak zwykle chodzi o kasę, będziesz musiał iść na kurs i zapłacić. Gorszą głupotą jest, że przez dwa lata, młody kierowca, nie może popełnić dwóch wykroczeń! Tosz to szok!
NuTiiiiii
NuTiiiiii
  20 grudnia 2012
Konto usunięte
Konto usunięte: Punkty powinny, a nawet muszą zostać. W przeciwnym razie znajdą się ludzie, dla których 500 złotych, a po zmianach nawet 1000pln, to jak splunąć. Będzie grzał taki bogaty ile fabryka dała, zapłaci 3 razy w miesiącu i pojedzie dalej. A punkty, moim skromnym zdaniem, trochę temperują ułańską fantazje młodym bogatych rodziców.

Też jestem za punktami bo to jakieś lejce dla kierowców. Wkurza mnie jedynie to łączenie wykroczeń, ostatnio koleś wyprzedził w terenie zabudowanym busa tak niefortunnie, że akurat było skrzyżowanie i przejście dla pieszych. Polówka z 90r miała 100,9km/h - ogólnie wyszło mu 26pkt i po prawku.

Konto usunięte
Konto usunięte: A zmiany to raczej nie mają na celu dobra kierowców, jak zwykle chodzi o kasę, będziesz musiał iść na kurs i zapłacić. Gorszą głupotą jest, że przez dwa lata, młody kierowca, nie może popełnić dwóch wykroczeń! Tosz to szok!

'Młodzi' muszą jeździć perfekcyjnie :D
Coś też słyszałem, że po zdobyciu 24pkt wg nowych zasad mają nie zabierać prawka tylko kursy itd a kolejne 24pkt to zabierają uprawnienia dożywotnio.
Oglądanie meczów to nie tylko rozrywka, ale wręcz terapia. Futbol pozwala oswoić i uwolnić emocje - agresję, frustrację i smutek :pilka:
WujekBeton
WujekBeton
  20 grudnia 2012
NuTiiiiii
NuTiiiiii: mu 26pkt

No właśnie, jakiś rozsądny limit jednorazowego zdobycie punktów by się przydał. też słyszałem to co piszesz, że dopiero drugie 24 zabierałyby prawko.
NuTiiiiii
NuTiiiiii
  20 grudnia 2012
Konto usunięte
Konto usunięte: No właśnie, jakiś rozsądny limit jednorazowego zdobycie punktów by się przydał

Od nowego roku maksymalna jednorazowa ilość pkt będzie wynosiła 10, ale kosztem wyższych mandatów.
WujekBeton
WujekBeton
  20 grudnia 2012
Mandaty to powinny być jak w Szwajcarii, uzależnione od zarobków. Dla jednego 500 złotych to pół wypłaty, a dla drugiego na obiad bez deseru.
NuTiiiiii
NuTiiiiii
  20 grudnia 2012
Konto usunięte
Konto usunięte: Mandaty to powinny być jak w Szwajcarii, uzależnione od zarobków. Dla jednego 500 złotych to pół wypłaty, a dla drugiego na obiad bez deseru.

True story. Z tych drugich zawsze beka jak w piracie proszę o wyższy mandat a mniej punktów. Czasem na kolanach z wytkniętym językiem :D
Uotr
Reputacja: -5 | BluzgometrTM: 2
Prawdziwi mężczyźni nie jedzą miodu, prawdziwi mężczyźni jedzą pszczoły !
oOZyxak0o
oOZyxak0o
  23 grudnia 2012
ja emigruje z polskiego socjalizmu. dziekuje
Bianka
Bianka
  28 grudnia 2012
NuTiiiiii
NuTiiiiii: Coś też słyszałem, że po zdobyciu 24pkt wg nowych zasad mają nie zabierać prawka tylko kursy itd a kolejne 24pkt to zabierają uprawnienia dożywotnio.

o.O coraz rzadziej zacznę się pojawiać na drodze coś tak czuje :lol:
WujekBeton
WujekBeton
  28 grudnia 2012
Emigrujcie, ograniczajcie wyjazdy, będzie więcej miejsca na drogach.
Macie reakcje Pana na, zdaniem niektórych moim też, niesłusznie nałożony mandat za przekroczenie prędkości. Mam nadzieje, że reakcja ta jest celowa przesadzona:
http://www.poboczem.pl/naszym-zdaniem/news-tylko-palant-jezdzi-szybko-ja-jezdze-60-km-h-lub-wolniej,nId,765776
NuTiiiiii
NuTiiiiii
  28 grudnia 2012
Bianka
Bianka: O coraz rzadziej zacznę się pojawiać na drodze coś tak czuje

Heh a co już masz jakieś punkty ?

@WujekBeton :
To chyba wypowiedź jakiegoś starego zgreda live prosto z fotela.
oOZyxak0o
oOZyxak0o
  28 grudnia 2012
no i dobrze,a ty siedz sobie dalej w polsce i tankuj za 5,50 co wedlug mnie jest juz grubym rabowaniem portfela obywateli :D
WujekBeton
WujekBeton
  28 grudnia 2012
NuTiiiiii
NuTiiiiii: wypowiedź jakiegoś starego zgreda

Ja sądzę, że to celowo przesadzona wypowiedź.

Konto usunięte
Konto usunięte: tankuj za 5,50

A żeś pokazał teraz, to emigrujesz na Białoruś czy do Wenezueli, ewentualnie Bliski Wschód, że będziesz tankował za grosze?
NuTiiiiii
NuTiiiiii
  28 grudnia 2012
Konto usunięte
Konto usunięte: ty siedz sobie dalej w polsce i tankuj za 5,50

Mi tam bez różnicy bo i tak zawsze tankuję za 200zł :ziober2:

Konto usunięte
Konto usunięte: Ja sądzę, że to celowo przesadzona wypowiedź.

Tylko nie wiem jaki jej sens? Stworzyć korki od Szczecina po Kraków?
Dyskusja na ten temat została zakończona lub też od 30 dni nikt nie brał udziału w dyskusji w tym wątku.