lista tematów
BMW E34 525TDS strona 1 z 2
co sadzicie o tym samochodzie?? choruje na niego juz od dawna i planuje zakup ale słyszałem ze ma strasznie awaryjne silniki
Zdarza się, że w TDS'ach pękają głowice przy ostrej jeździe i spalanie jest spore...
Jak koniecznie chcesz diesla to zwykłe 525TD jest mniej awaryjne ale trochę wolniejsze i mniej spali. Ewentualnie możesz zrobić czip tuning w renomowanym zakładzie jak znajdziesz dobrą jednostkę 525 TD to będziesz miał prawie to samo co TDS, tylko dodatkowo mniejsze spalanie i mniej awaryjną jednostkę.
Opcji jest wiele wszystko zależy od gotówki.
Pozdro
Jak koniecznie chcesz diesla to zwykłe 525TD jest mniej awaryjne ale trochę wolniejsze i mniej spali. Ewentualnie możesz zrobić czip tuning w renomowanym zakładzie jak znajdziesz dobrą jednostkę 525 TD to będziesz miał prawie to samo co TDS, tylko dodatkowo mniejsze spalanie i mniej awaryjną jednostkę.
Opcji jest wiele wszystko zależy od gotówki.
Pozdro
Tez sie kiedys zastanawialem nad e34 w dieslu (strasznie mi sie podobaja), ale juz pomijam fakt, ze pekaja glowice, ale rowniez lubia padac pompy wtryskowe, a naprawa wtedy siega nawet 2 tys zl. Na benzyne mnie nie stac, a gazowac nie chce, bo jak ma sie bmw, to i pieniadze na utrzymanie. Poza tym to, jedzie, jedzie, jedzie, jedzie i dopiero 20km/h, jedzie dalej, jedzie, jedzie 40km/h i czerwone swiatlo. Tydzien do setki.
Niemiecka technologie sobie odpuscilem ze wzgledu na turbiny. Kupilem japonca i jestem zadowolony ;)
Niemiecka technologie sobie odpuscilem ze wzgledu na turbiny. Kupilem japonca i jestem zadowolony ;)
Jak patrzysz na e34 te najgorsze niedobitki to masz racje, ale zobacz te w granicach 10tyś zadbane egzemplarze. W zadbaną sztukę opłaca się zainwestować bo wiesz, że pojeździsz.
Najlepsza propozycja to benzyna + dobra sekwencja.
Dla przykładu 2.5 m50 pali do 14l lpg po mieście co wychodzi 30zł niecałe. Dieslem w e34 taniej nie pojedziesz.
Jak sama fabryka BMW wypuściła model E34 518g z fabryczna instalacją gazową...
Konto usunięte: Jak patrzysz na e34 te najgorsze niedobitki to masz racje, ale zobacz te w granicach 10tyś zadbane egzemplarze. W zadbaną sztukę opłaca się zainwestować bo wiesz, że pojeździsz.
jakoś mnie e34 w dieslu nie interesuje nawet, samo e34 też nie, wolał bym e30 ze swapowanym silnikiem 4.0

georg875: co by nie mówić beta w gazie mocno słabnie (wiem bo mam) ale samochód jest świetny, nie zniszczalny i komfortowy.
Jak wsadziłeś lpg za 1200zł to się nie dziw, jakbyś wstawił za 3800pln to byś nie narzekał na wielkie spalanie i słabą moc auta.
haha to powiem ci, że w stylu jazdy mojej babci twoje padło zobaczyłbym tylko przez chwilę w tylnym lusterku...
a ja wolałbym w E30 (tylko i wyłącznie coupe) m54b30 plus zaspawany dyfer ze szperunkiem;] lub nawet tańszym kosztem niezniszczalny silniczek 3.5 12v z e34.
E30 z v8 potrafią na zakręcie pojechać prosto i mało ludzi decyduje się żeby taką maszynę okiełznać nawet w sporcie xD
Hahah no kombi jest wygodne i ma dużo przestrzeni z tyłu xD
a do tego:
http://www.youtube.com/watch?v=GKbTC8Z_EGc
xD
Pozdro