Siemanko wam. W poniedziałek kupuję samochód: http://otomoto.pl/alfa-romeo-156-zamiana-C10531765.html
Doradzicie mi czy to dobry wybór (auto, które kupuję to te pod wskazanym linkiem)
Czy to dobra marka, czy się nie psuje i czy opłacało mi się za taką cenę i ogólnie, czy to dobry samochód ;)
Dziękuję za rady jeśli jakiekolwiek będą ;)
lista tematów
Poradźcie mi :) strona 2 z 2
Osobiście bym nie kupił, raz że Opel, dwa że zużyty. Ale jeśli już zdecydujesz się na kupno takiego auta przygotuj się ma początku na wydatki. Sprzedający nie bardzo chwali się co konkretnie wymieniał, tak że przy tym przebiegu możesz się spodziewać że należy przynajmniej zmienić rozrząd + pompę wody. Dobrze sprawdź stan silnika bo głowica może być już na wykończeniu (czyli czy nie ma emulsji w oleju, olejowych zanieczyszczeń w płynie chłodniczym, białego dymu itd). Słabym punktem Omeg jest też zawieszenie, ale wiadomo że tam elementy się normalnie podczas eksploatacji wymienia. Poza tym do sprawdzenia to wszystko co w każdym starym aucie (sprzęgło, tarcze, przeguby, łożyska, układ chłodzenia itd.). Jak to wszystko jest w miarę dobrze utrzymane to jeszcze trochę pojeździsz.
Ale bzdety, chyba tylko 126p albo 20 letnimi wieśwagenami jeździłeś
Konto usunięte: Osobiście bym nie kupił, raz że Opel, dwa że zużyty. Ale jeśli już zdecydujesz się na kupno takiego auta przygotuj się ma początku na wydatki. Sprzedający nie bardzo chwali się co konkretnie wymieniał, tak że przy tym przebiegu możesz się spodziewać że należy przynajmniej zmienić rozrząd + pompę wody. Dobrze sprawdź stan silnika bo głowica może być już na wykończeniu (czyli czy nie ma emulsji w oleju, olejowych zanieczyszczeń w płynie chłodniczym, białego dymu itd). Słabym punktem Omeg jest też zawieszenie, ale wiadomo że tam elementy się normalnie podczas eksploatacji wymienia. Poza tym do sprawdzenia to wszystko co w każdym starym aucie (sprzęgło, tarcze, przeguby, łożyska, układ chłodzenia itd.). Jak to wszystko jest w miarę dobrze utrzymane to jeszcze trochę pojeździsz.
Dziękuję bardzo ;)
Konto usunięte: Osobiście bym nie kupił, raz że Opel, dwa że zużyty. Ale jeśli już zdecydujesz się na kupno takiego auta przygotuj się ma początku na wydatki. Sprzedający nie bardzo chwali się co konkretnie wymieniał, tak że przy tym przebiegu możesz się spodziewać że należy przynajmniej zmienić rozrząd + pompę wody. Dobrze sprawdź stan silnika bo głowica może być już na wykończeniu (czyli czy nie ma emulsji w oleju, olejowych zanieczyszczeń w płynie chłodniczym, białego dymu itd). Słabym punktem Omeg jest też zawieszenie, ale wiadomo że tam elementy się normalnie podczas eksploatacji wymienia. Poza tym do sprawdzenia to wszystko co w każdym starym aucie (sprzęgło, tarcze, przeguby, łożyska, układ chłodzenia itd.). Jak to wszystko jest w miarę dobrze utrzymane to jeszcze trochę pojeździsz.
A może zamiast tego opla kupić ten: http://otomoto.pl/renault-megane-rt-2-0-klima-z-niemiec-C14520656.html ?
Alfa 156,najgorsze co mógłbyś wybrac.Pomyśl nad jakimś niemcem.Golfy są dobre,audi jeszcze lepsze,ale cena większa. Kwestia gustu ja bym wybrał Bmw.Musisz liczyc się z tym,że żadne auto nie jest bezawaryjne.

W124