marion695
marion695
  6 października 2009 (pierwszy post)
co was najbardziej przeraza w polskim tuningu??
DEIVIS
DEIVIS
  6 października 2009
przesada i nie dokonczone prace takie jak nie pomalowane zdezaki pod kolor auta wystajace wydechy metr za autem nie brak wykonczen typu siatki w zdezakach wiele by tu wymieniac ale zdazaja sie tez okazy ktore sa godne podziwu
AkaDwa
AkaDwa
  6 października 2009
Zależy co kto rozumie przez słowo 'tuning'. Dla mnie tuning to kwestia bezpieczeństwa zaczynająca się przy hamulcach i kończąca na trakcji jezdnej. Tuning mały a z gustem. A dokładniej obniżenie samochodu -50/-30, ładny kolor, alufelgi i z prac zewnętrznych to tyle. Kwestia silnikowa, kolektor 4-2-1, stożek i na tym skończywszy jeśli chodzi o tuning mechaniczny do auta cywilnego.
damian0889
Reputacja: 0 | BluzgometrTM: 12
damian0889
  6 października 2009
Konto usunięte
Konto usunięte: co was najbardziej przeraza w polskim tuningu??

glownie j/w ESTETYKA,progi spoliery zderzaki i wszystko odstaje zle pomalowane ulozone na blachowkrety itp,a mozna na tych samych elementach zrobic to samo a wlozyc wiecej serca i wyglada to o niebo lepiej jesli ktos juz decyduje sie na jakis wielki tuning!!!
a po 2 to wg mnie to wiejskie sa- przesadzone tuningi,glownie z samych odlewow...wystarczy spolierek ladne alu ciemne szybki ladny lakierek ewentualnie sobrze dopasowane progi i drobne dokladki do zderzakow co prezentuje sie duzo lepiej...
sam mam aste gsi i bede sie na wiosne za nia bral i nic nie bede zmienial tylko ladny kolorek ladne alu ewentualnie lampy zeby jej nie oszpecic
damian0889
damian0889
  6 października 2009
acha a najbardziej mnie przerazaja lampki diody itp w kazdym miejscu...to juz calkiem porazka....
dNbChOdYsVR6
dNbChOdYsVR6
  6 października 2009
bezmyślność !!
InEveryMomentYour
InEveryMomentYour
  6 października 2009
hmm pojecie tuning mozna rozwinąć na kilka przedziałów mechaniczny wizualny i wiejski :> ci z wiejskim oczywiscie o mechanicznym nie słyszeli chyba ze ktos kupil za 50zl stozek to gdzies uslyszal ze 50koni daje to kupil :) wiec moje zdanie jest tak kazde auto da sie spie,r,dolic wystarcdzy nie mieć wyobraźni
glownie mlode osoby niemiejace pieniedzy na cos konkretnego kupuja jakies za duze dokladki i takie tam atrapy :)
wiec jak tuningowac to z głową ale glownie ma sie podobać posiadaczowi nie przechodniom :)
marion695
marion695
  6 października 2009
chodzilo mi glownie o wiejski i wizualny:)
WujekBeton
WujekBeton
  6 października 2009
Konto usunięte
Konto usunięte: jak tuningowac to z głową ale glownie ma sie podobać posiadaczowi nie przechodniom :)

wkoncu ktos powiedzial cos madrego. tuning jest kwestia gustu i jeden lubi german style, drugi tuning po francusku czyli taki troche na wyrost a trzeci,np fabryczny wyglad.
a tak na marginesie to pytanie, czemu zjeba...nie wlasnego auta do granic mozliwosci nazywa sie tuningiem wiejskim???
damian0889
damian0889
  6 października 2009
Konto usunięte
Konto usunięte: czemu zjeba...nie wlasnego auta do granic mozliwosci nazywa sie tuningiem wiejskim???

bo masz auto i masz pare groszy i wiele oczekujesz i kupujesz jak najwiecej byle by nie na oryginalach nie bylo auto do tego za 20 zeta jakies podswietlenie wnetrza i komus sie wydaje ze jest boski:)
InEveryMomentYour
InEveryMomentYour
  6 października 2009
damian0889
damian0889: WujekBeton: czemu zjeba...nie wlasnego auta do granic mozliwosci nazywa sie tuningiem wiejskim??? bo masz auto i masz pare groszy i wiele oczekujesz i kupujesz jak najwiecej byle by nie na oryginalach nie bylo auto do tego za 20 zeta jakies podswietlenie wnetrza i komus sie wydaje ze jest boski:)

dokladnie masz odpowiedz na pytanie :) ktoś chce jak najniższym kosztem zrobic jak najwiecej a tak się nie da :)
KORARM
KORARM
  6 października 2009
Konto usunięte
Konto usunięte: wieś tuning

"wieś tjuning"
whitestok
whitestok
  7 października 2009
damian0889
damian0889: sam mam aste gsi i bede sie na wiosne za nia bral i nic nie bede zmienial tylko ladny kolorek ladne alu ewentualnie lampy zeby jej nie oszpecic

jako kolorek to już polecam Cocoa Perl z palety Toyoty (brat ma taki na calibrze i wygląda zajebiście, zwłaszcza w słońcu) wpisz w youtube nazwę tego lakieru to na pewno coś znajdziesz i zobaczysz jak to wygląda, do tego czarne reflektory na przod i dymione klosze na tyl.

Konto usunięte
Konto usunięte: co was najbardziej przeraza w polskim tuningu??

Konto usunięte
Konto usunięte: ktoś chce jak najniższym kosztem zrobic jak najwiecej

dodatkowo denerwują mnie "uniwersalne progi" które zrobione są pod BMW np E30 a ludzie kupują to do aut typu golf, lanos, itp... podobnie z wszystkim "uniwersalnym"

a najbardziej w oczy kole to jak do opływowego auta doczepiają kanciaste zderzaki i progi :/ albo lampy "lexus style" do wszystkiego dosłownie...przykład: Opel Calibra(nie pasują do tego auta ani kanciaste progi i zderzaki, ani lampy tylne "lexus style". Brat ma dość fajnie zrobioną Calinkę i szczerze mogę powiedzieć, że nie spotkałem się aby ktoś na nią mówił "wieś tuning" albo coś w tym stylu. Jak coś to mam zdjęcia.
whitestok
whitestok
  7 października 2009
damian0889
damian0889:

jednak nie znajdziesz na youtube tego bo nie wyświetla nic związanego z Cocoa Perl ale masz tu link w którym na końcu są zdjęcia auta właśnie w tym kolorze: http://www.youtube.com/watch?v=vgWBNe7s51U

Konto usunięte
Konto usunięte: tuning jest kwestia gustu i jeden lubi german style, drugi tuning po francusku czyli taki troche na wyrost a trzeci,np fabryczny wyglad.

zapomniałeś jeszcze o JDM czyli Japan Style.
damian0889
damian0889
  7 października 2009
Konto usunięte
Konto usunięte: jako kolorek to już polecam Cocoa Perl z palety Toyoty (brat ma taki na calibrze i wygląda zajebiście, zwłaszcza w słońcu) wpisz w youtube nazwę tego lakieru to na pewno coś znajdziesz i zobaczysz jak to wygląda, do tego czarne reflektory na przod i dymione klosze na tyl.

ja sam maluje i jestem z 2 razy w tygodniu po farby to sobie nawet w katalogu moge sprawdzic ale za filmik dzieki
Dyskusja na ten temat została zakończona lub też od 30 dni nikt nie brał udziału w dyskusji w tym wątku.