lista tematów
wieś tuning strona 1 z 3
przesada i nie dokonczone prace takie jak nie pomalowane zdezaki pod kolor auta wystajace wydechy metr za autem nie brak wykonczen typu siatki w zdezakach wiele by tu wymieniac ale zdazaja sie tez okazy ktore sa godne podziwu
Zależy co kto rozumie przez słowo 'tuning'. Dla mnie tuning to kwestia bezpieczeństwa zaczynająca się przy hamulcach i kończąca na trakcji jezdnej. Tuning mały a z gustem. A dokładniej obniżenie samochodu -50/-30, ładny kolor, alufelgi i z prac zewnętrznych to tyle. Kwestia silnikowa, kolektor 4-2-1, stożek i na tym skończywszy jeśli chodzi o tuning mechaniczny do auta cywilnego.
glownie j/w ESTETYKA,progi spoliery zderzaki i wszystko odstaje zle pomalowane ulozone na blachowkrety itp,a mozna na tych samych elementach zrobic to samo a wlozyc wiecej serca i wyglada to o niebo lepiej jesli ktos juz decyduje sie na jakis wielki tuning!!!
a po 2 to wg mnie to wiejskie sa- przesadzone tuningi,glownie z samych odlewow...wystarczy spolierek ladne alu ciemne szybki ladny lakierek ewentualnie sobrze dopasowane progi i drobne dokladki do zderzakow co prezentuje sie duzo lepiej...
sam mam aste gsi i bede sie na wiosne za nia bral i nic nie bede zmienial tylko ladny kolorek ladne alu ewentualnie lampy zeby jej nie oszpecic
hmm pojecie tuning mozna rozwinąć na kilka przedziałów mechaniczny wizualny i wiejski :> ci z wiejskim oczywiscie o mechanicznym nie słyszeli chyba ze ktos kupil za 50zl stozek to gdzies uslyszal ze 50koni daje to kupil :) wiec moje zdanie jest tak kazde auto da sie spie,r,dolic wystarcdzy nie mieć wyobraźni
glownie mlode osoby niemiejace pieniedzy na cos konkretnego kupuja jakies za duze dokladki i takie tam atrapy :)
wiec jak tuningowac to z głową ale glownie ma sie podobać posiadaczowi nie przechodniom :)
glownie mlode osoby niemiejace pieniedzy na cos konkretnego kupuja jakies za duze dokladki i takie tam atrapy :)
wiec jak tuningowac to z głową ale glownie ma sie podobać posiadaczowi nie przechodniom :)
Konto usunięte: jak tuningowac to z głową ale glownie ma sie podobać posiadaczowi nie przechodniom :)
wkoncu ktos powiedzial cos madrego. tuning jest kwestia gustu i jeden lubi german style, drugi tuning po francusku czyli taki troche na wyrost a trzeci,np fabryczny wyglad.
a tak na marginesie to pytanie, czemu zjeba...nie wlasnego auta do granic mozliwosci nazywa sie tuningiem wiejskim???
Konto usunięte: czemu zjeba...nie wlasnego auta do granic mozliwosci nazywa sie tuningiem wiejskim???
bo masz auto i masz pare groszy i wiele oczekujesz i kupujesz jak najwiecej byle by nie na oryginalach nie bylo auto do tego za 20 zeta jakies podswietlenie wnetrza i komus sie wydaje ze jest boski:)
damian0889: WujekBeton:
czemu zjeba...nie wlasnego auta do granic mozliwosci nazywa sie tuningiem wiejskim???
bo masz auto i masz pare groszy i wiele oczekujesz i kupujesz jak najwiecej byle by nie na oryginalach nie bylo auto do tego za 20 zeta jakies podswietlenie wnetrza i komus sie wydaje ze jest boski:)
dokladnie masz odpowiedz na pytanie :) ktoś chce jak najniższym kosztem zrobic jak najwiecej a tak się nie da :)
damian0889: sam mam aste gsi i bede sie na wiosne za nia bral i nic nie bede zmienial tylko ladny kolorek ladne alu ewentualnie lampy zeby jej nie oszpecic
jako kolorek to już polecam Cocoa Perl z palety Toyoty (brat ma taki na calibrze i wygląda zajebiście, zwłaszcza w słońcu) wpisz w youtube nazwę tego lakieru to na pewno coś znajdziesz i zobaczysz jak to wygląda, do tego czarne reflektory na przod i dymione klosze na tyl.
dodatkowo denerwują mnie "uniwersalne progi" które zrobione są pod BMW np E30 a ludzie kupują to do aut typu golf, lanos, itp... podobnie z wszystkim "uniwersalnym"
a najbardziej w oczy kole to jak do opływowego auta doczepiają kanciaste zderzaki i progi :/ albo lampy "lexus style" do wszystkiego dosłownie...przykład: Opel Calibra(nie pasują do tego auta ani kanciaste progi i zderzaki, ani lampy tylne "lexus style". Brat ma dość fajnie zrobioną Calinkę i szczerze mogę powiedzieć, że nie spotkałem się aby ktoś na nią mówił "wieś tuning" albo coś w tym stylu. Jak coś to mam zdjęcia.
jednak nie znajdziesz na youtube tego bo nie wyświetla nic związanego z Cocoa Perl ale masz tu link w którym na końcu są zdjęcia auta właśnie w tym kolorze: http://www.youtube.com/watch?v=vgWBNe7s51U
Konto usunięte: tuning jest kwestia gustu i jeden lubi german style, drugi tuning po francusku czyli taki troche na wyrost a trzeci,np fabryczny wyglad.
zapomniałeś jeszcze o JDM czyli Japan Style.
Konto usunięte: jako kolorek to już polecam Cocoa Perl z palety Toyoty (brat ma taki na calibrze i wygląda zajebiście, zwłaszcza w słońcu) wpisz w youtube nazwę tego lakieru to na pewno coś znajdziesz i zobaczysz jak to wygląda, do tego czarne reflektory na przod i dymione klosze na tyl.
ja sam maluje i jestem z 2 razy w tygodniu po farby to sobie nawet w katalogu moge sprawdzic ale za filmik dzieki