W nadchodzący weekend sporo dzieję się w sportach walki a mianowicie KSW 46 na którym main eventem będzie walka w kategorii catchweight do 92 kilogramów Tomasz Narkun - Mamed Chalidow moim zdaniem tym razem faworytem jest Mamed , jest bardzo zdeterminowany żeby doprowadzić do tego rewanżu i to on w mojej opinie odzyska pas . Drugą hitową walką jest starcie Klebera Koike Erbsta

z Mateuszem Gamrotem

po tej walce ciężko mi powiedzieć czego się spodziewać Koike jest wybitny w walce parterowej natomiast jego stójka bardzo kuleje ciężko wskazać zwycięzce , myślę że że lekkim faworytem będzie Gamrot i to on zgarnie pas wagi piórkowej . Kolejnym ciekawym starciem jest Marcin Wrzosek

– Salahdine Parnasse

również w kategorii do 65,8 kg . Ostatnią walką która bardzo przyciąga moją uwagę w tej edycji ksw jest Gracjan Szadziński – Marian Ziółkowski . Ponadto W nocy z soboty na niedzielę mamy jeszcze hitowe starcie w boksie o pas mistrzowski wagi ciężkiej WBC

w którym zmierzy się Deontay Wilder

z Tysonem Fury

moim faworytem w tej walce jest Wilder , ten koleś bije chyba mocniej od Mike Tysona

choć brakuje mu czasem techniki . Jakie walki w ten weekend najbardziej was interesują i jacy są wasi faworyci zapraszam do dyskusji