lista tematów
Półaraton poznań strona 2 z 2
Nie ważne kiedy się zaczyna. Wszystko da się zrobić. Biegałem w tym roku z gościem, który zaczął biegać jakieś 5 lat temu w wieku 50 lat i opowiadał,że zaliczył w tym roku takie biegi jak PTL (300km w okół masywu Mount Blanc) B7S (Lądek Zdrój 240km) oraz B7D (100km) więc wszystko przed Tobą:) Do bieganie nie trzeba mieć 20 lat- dobry wiek na maraton to 30lat a na ultra po 40 roku życia się powinno dopiero biegać ale co tam-zasady są po to,żeby je łamać :)
ReggaeBoy93: Do bieganie nie trzeba mieć 20 lat- dobry wiek na maraton to 30lat a na ultra po 40 roku życia się powinno dopiero biegać ale co tam-zasady są po to,żeby je łamać :)
no różne teorie czytałam, słyszałam, moze dlatego coś mi się zakodowało, sa ludzie którzy jakoś aktywnie żyli i później zaczeli biegać i są ludzie, którzy sporadycznie rowerem na spacer czy w jeziorze sie kąpali latem i to był jedyny ruch, nie ma co porównywac się nawet, bo jedni biegają latami i czują sie dobrze, inni znów mogą sobie krzywde zrobić, nawet przez złe przygotowania.
Zgadza się. Ale głównym problemem kontuzji są przerośnięte ambicje bo to pierwszy czynnik,którego nie określamy prawidłowo ocenić. Kolejny problem to znikoma lub brak gimnastyki. A kolejny problem to brak planu a wszyscy szanujący się biegacze powiadają ,,Nawet najgorszy plan jest gorszy od braku planu`` Są osoby,które biegają kilka lat a nagle znikają bo się przeciążą i takie,które nagle się zrywają z fotela i biegają resztę życia .