Konto usunięte: ale co boli ? że flage straciliście u siebie w kotle ?
mnie aspekt piłkarski przestał interesować 2 lata temu. Piłkarze walczą o puchary a kibice o fanty :)
Dla mnie to jest zwykłe złodziejstwo, więc nie wiem czym tu się szczycić. I żeby nie było - takie same zdanie mam o "fantach" (żargon typowo złodziejski tak nawiasem mówiąc) zdobytych przez "kibiców" Lecha
Konto usunięte: Z kim fuzja / polaczenie w 2006 roku? jak sie ten klub nazywal na bazie ktorego powstal KKS ? : D
1. Fani Legii zawsze o tym wspominają przy okazji przegranej z Wielkim Lechem lub gdy oni przegrają w kolejce, a Wielki Lech wygra. Tak samo śmieszne jest dopisywanie sobie przez oficjalną stronę Legii zabranego kupionego mistrzostwa z 1993 r.
2. Wypominanie fuzji Wielkiego Lecha z Amicą na tle historii Legii to dopiero ciekawy aspekt. Głaskanie Legii przez komunistycznych generałów i ściąganie najlepszych piłkarzy z innych klubów do Legii, a tych ciut gorszych do Śląska pod pretekstem odrobienia służby wojskowej to dopiero interesujący temat.
3. Koronny tekst na internetach: "To nie Lech tylko Amica, bo grają na jej licencji". Kolejna bujda na resorach. Nieogarniętym przypominam - licencje są przyznawane co sezon, a nie na zawsze.
W 2006 r. nastąpiło połączenie (fuzja) Wielkiego Lecha Poznań z Amicą Wronki. We wniosku należało podać na kogo licencji będzie grać KKS Lech Poznań. A decyzję należało podjąć w trakcie rozgrywek, nie po ich zakończeniu. Zdecydowano tak, a nie inaczej. Lech Poznań wniósł w tą fuzję historię, tradycję, stadion wraz z całą infrastrukturą, a także większość piłkarzy. Ze strony Amiki było to paru zawodników oraz kadra zarządzająca.
I kończę ten temat, bo to już nudne, takie tłumaczenie powszechnie znanych faktów jak małym dzieciom.