Liar
Liar
  29 Januari 2015 (pierwszy post)
Witajcie w tym roku postanowiłem , że zaliczę swoje pierwsze 10 km jestem początkujący i znalazłem plan treningowy na trening biegacz .
Q.Pamiętacie kiedy zaliczyliście swoje pierwsze 10 km i jakim czasem ???
PS. Będę wdzięczny za każdą dobrą rade dotycząca biegania d83dde0a
Liar
Liar
  29 Januari 2015
Liar
Liar: Witajcie w tym roku postanowiłem , że zaliczę swoje pierwsze 10 km jestem początkujący i znalazłem plan treningowy na trening biegacz . Q.Pamiętacie kiedy zaliczyliście swoje pierwsze 10 km i z jakim czasem ??? PS. Będę wdzięczny za każdą dobrą rade dotycząca biegania
Endorfina
Endorfina
  29 Januari 2015
polecam Ci fora typowo biegowe, pełno ich jest, tu mało biegających z większym doświadczeniem, a jak chcesz profesjonalnych rad, to najlepiej z jakimś ternerem pogadaj, albo z kimś ko biega kilka dobrych lat, ja po roku hakiem biegania nie jestem zbyt doświadczona;D
a pierwszą dychę to ponad godzinę robiłam, godzina i 6 minut chyba xD
Liar
Liar
  29 Januari 2015
Endorfina
Endorfina: fora typowo biegowe

Dzięki a jakieś konkretne ???
Endorfina
Endorfina
  29 Januari 2015
Liar
Liar: Dzięki a jakieś konkretne ???

ja jestem tylko obserwatorem takich for, nie udzielam się, wole czytac i co potrzebuje to zapamiętuje;p
"bieganie.pl" , "biegaj z nami" pełno tego jest wystarczy słowo kluczowe wpisac, nie wiem, "Bieganie dla poczatkujących" czy coś
ale ja tam nie sugerowałąm sie az tak bardzo tym co wyczytała m w internetach, każdy jest inny, każdy ma rózną pracę, która wymaga mniejszego, albo większego wysiłku,wiele innych czynników nam nie pozwala czasem biegac tyle ile byśmy chcieli,
Sam musisz sie poznac, stopniowo zwiększać poprzeczkę, a rady innych przydadzą się, ale wszystkie nie muszą się Ciebie dotyczyć.
-----
Ja zaczęłam jak łamaga z zerową wiedzą, po 3 miesiącach miałam zapalenie torebki stawowej, ale wylizałam sie i do tej pory mam tylko czasem zakwasy.
Liar
Liar
  29 Januari 2015
Endorfina
Endorfina: Ja zaczęłam jak łamaga z zerową wiedzą, po 3 miesiącach miałam zapalenie torebki stawowej, ale wylizałam sie i do tej pory mam tylko czasem zakwasy.

Bieganie to styl życia młoda d83dde0a
gife
gife
  1 Februari 2015
Moja pierwsza dycha to 40'20" w Gnieźnie, za grubo ubrany, ugotowany, ale zadowolony :D
Liar
Liar
  1 Februari 2015
Konto usunięte
Konto usunięte: 40'20"

super wynik gratulujed83ddc4d
raugi
Reputacja: 16 | BluzgometrTM: 17
raugi
  6 Februari 2015
ja kiedyś przebiegłem jakieś 25 km za jednym zamachem, ale jako że to była amatorka czas nie powalił(nawet go nie mierzyłem) już od kilku lat nie biegam, wcześniej gdy biegałem to po biegu dziwnie się czułem, tak jakoś słabo, dlatego zrezygnowałem, po drugie dlatego też że zimą bieganie to dla mnie mordęga
Liar
Liar
  6 Februari 2015
raugi
raugi: kiedyś przebiegłem jakieś 25 km

Godne podziwu.
raugi
raugi: zimą bieganie to dla mnie mordęga

Ja dzisiaj zaliczyłem swoje pierwsze 7 km zimno jak cholera -6 stopni ale za to jaka satysfakcja d83dde31
jblih
jblih
  13 Februari 2015
Liar - tutaj masz adres stronki z planami treningowymi od początkujących do zaawansowanych.
http://treningbiegacza.pl/training-plans/
Ze swojej strony polecam jak najbardziej.
Mam nadzieję że to nie będzie potraktowane jako reklama :)
Liar
Liar
  13 Februari 2015
Konto usunięte
Konto usunięte: Ze swojej strony polecam jak najbardziej.

Wielkie dzięki.
Pietro1983r
Pietro1983r
  17 Februari 2015
Znam Bardzo Dobrą stronę do pomiaru kilometrów jest Darmowa nie Trzeba nic wykupywać . Korzystam z niej od 3 miesięcy . Można Pomierzyć i Bieganie i siłownie i Jazdę rowerem MTB czy Kolażowym . I inne dyscypliny sportu . Wpisuje się tam Godzinę od Której do Której się Ćwiczyło i wyświetlana jest ilość Spalonych Kcal . możesz na facebooku się pochwalić znajomym o swoich osiągach d83dde1c Strona Nazywa się https://www.runtastic.com/pl POLECAM dla Wszystkich Kochających i Uzależnionych Sport -em
Kalaa7
Kalaa7
  18 Februari 2015
Pierwszą swoją życiową dychę zrobiłam w 56min i wówczas byłam nieziemsko zadowolona :D
Pietro1983r
Pietro1983r
  18 Februari 2015
Konto usunięte
Konto usunięte: Pierwszą swoją życiową dychę zrobiłam w 56min i wówczas byłam nieziemsko zadowolona :D

Pod warunkiem że masz prosty teren . Zero górek stromych zniesień i ciężkich terenów .

Kolega mój robi 16 km w 2, godziny Cały zalew w Lublinie . Tylko ze jest sprosta droga przy molo nie ma żadnych górek wzniesień i pagórków . To robi różnicę i to wielką dla Nóg .
Dyskusja na ten temat została zakończona lub też od 30 dni nikt nie brał udziału w dyskusji w tym wątku.