XXX Letnie Igrzyska Olimpijskie - Londyn 2012 strona 37 z 413
Już w najbliższy piątek, 27 lipca 2012 roku zapalony zostanie znicz olimpijski na Stadionie Olimpijskim w Londynie. Ceremonia da początek do rozpoczęcia XXX nowożytnych igrzysk. Po raz trzeci odbędą się one w Londynie (poprzednio w 1908 roku i w 1948 roku).
Prawie 3 tysiące sportowców z 205 państw będzie rywalizować na 25 obiektach sportowych w 29 konkurencjach by zdobyć upragniony złoty medal :
W porównaniu do Igrzysk w Pekinie nie będzie rozgrywanego turnieju w baseballu i softbolu.
Kalendarz zawodów wygląda następująco ( niebieski kolor - eliminacje, żółty kolor - finały:
Do Londynu wysłanych zostanie 217 polskich sportowców. Pełna lista : http://www.sport.pl/sport/1,65025,12120592,Londyn_2012__Sklad_polskiej_reprezentacji_olimpijskiej.html?as=1&startsz=x
Relacje telewizyjne z zawodów przeprowadzać będzie między innymi TVP, nSport, oraz Eurosport.
Temat do ogólnej dyskusji
ja piedole i kolejna powtórka przegranej walki florecistki , czy oni kuwa mać mają ludzi za idiotów ?
ale wyciska 205 ? czy łączna ? rwanie i podnoszenie ?
wyciska się w strongmenach ;p
Ballantines rzeźbi to wspaniałe ciało
Oglądanie meczów to nie tylko rozrywka, ale wręcz terapia. Futbol pozwala oswoić i uwolnić emocje - agresję, frustrację i smutek
no kzyhu widze kobieca Ci weszła :D
ale Brazylijki ładnie wymęczyły
kurde moja teoria over 2,5 dupa
nie mogę patrzeć jak te kurczaki dźwigają tony
Ballantines rzeźbi to wspaniałe ciało
Oglądanie meczów to nie tylko rozrywka, ale wręcz terapia. Futbol pozwala oswoić i uwolnić emocje - agresję, frustrację i smutek
Brazylijski chińczyk jest bardziej chiński od polskiego chińczyka bo lepiej gra w pingla na tę chwilę