WueRZet
WueRZet
  21 July 2012 (pierwszy post)

Już w najbliższy piątek, 27 lipca 2012 roku zapalony zostanie znicz olimpijski na Stadionie Olimpijskim w Londynie. Ceremonia da początek do rozpoczęcia XXX nowożytnych igrzysk. Po raz trzeci odbędą się one w Londynie (poprzednio w 1908 roku i w 1948 roku).

Prawie 3 tysiące sportowców z 205 państw będzie rywalizować na 25 obiektach sportowych w 29 konkurencjach by zdobyć upragniony złoty medal :

W porównaniu do Igrzysk w Pekinie nie będzie rozgrywanego turnieju w baseballu i softbolu.

Kalendarz zawodów wygląda następująco ( niebieski kolor - eliminacje, żółty kolor - finały:

Do Londynu wysłanych zostanie 217 polskich sportowców. Pełna lista : http://www.sport.pl/sport/1,65025,12120592,Londyn_2012__Sklad_polskiej_reprezentacji_olimpijskiej.html?as=1&startsz=x

Relacje telewizyjne z zawodów przeprowadzać będzie między innymi TVP, nSport, oraz Eurosport.

Temat do ogólnej dyskusji :piwo:
Chudy
Chudy
  8 August 2012
Konto usunięte
Konto usunięte: się dziwisz ? tak napompowanego balonu w historii polskiego sportu jeszcze nie było , no może prócz tegorocznego euro i naszej reprezentacji

o kurde,to dobrze że ja nie miałem żadnych oczekiwań :ziober2:
Azgiaroo
Azgiaroo
  8 August 2012
Może może będzie na podium? Ja licze na złoto ale cichosza bo paru faworytów wiadomo jak skończyło d83ddc4a
Reputacja: -1275 | BluzgometrTM: 17
Enkido
  8 August 2012
Pary półfinałowe w turnieju piłki wodnej mężczyzn

Chorwacja - Czarnogóra
Włochy - Serbia
Prawdziwy mężczyzna powinien wybudować dom, zrobić syna, posadzić drzewo i wytłumaczyć swojej kobiecie co to jest spalony.
kzyhu
kzyhu
  8 August 2012
gdyby nie pare tych niespodziewanych medal to naprawde byłoby tragicznie

RexMundi
Reputacja: -46 | BluzgometrTM: 13
RexMundi
  8 August 2012
Babiarz jeszcze nie wiem o klęsce :lol:
...Ignorance is bliss...
kzyhu
kzyhu
  8 August 2012
RexMundi
RexMundi: Babiarz jeszcze nie wiem o klęsce

no własnie , przeciez na tych stanowiskach chyba mają podłaczenie do neta :rotfl:
KorasPL
KorasPL
  8 August 2012
Wyjasni mi ktos jak mozna tak spasc z dyspozycja w prakytcznie 2 tygodnie? Bo jestem glupi w tym momencie.Rozumiem przegralismy bo rywale grali na znakomitym poziomie.Problem polega na tym ze nikt tu nie gral na dobrym poziomie.Przegralismy z kopciuszkiem swiatowej siatkowki z Bulgaria ktora mlucimy notorycznie z Rojsa ktora nic wielkiego nie pokazala.Przegralismy bo gralismy dno i to jest zastanawiajace jak mozna w parenascie dni stracic praktycznie kazdy element siatkowki.
Chudy
Chudy
  8 August 2012
Konto usunięte
Konto usunięte: Przegralismy bo gralismy dno i to jest zastanawiajace jak mozna w parenascie dni stracic praktycznie kazdy element siatkowki.

i dlatego teraz media będą to rozkminiać przez tydzień d83dde1c
RexMundi
RexMundi
  8 August 2012
bo siatkarze zadowolili się już złotymi medalami które im już wręczono przed wylotem na IO
...Ignorance is bliss...
kzyhu
kzyhu
  8 August 2012
Konto usunięte
Konto usunięte: Wyjasni mi ktos jak mozna tak spasc z dyspozycja w prakytcznie 2 tygodnie?

po prostu szczyt formy zrobili na LŚ , na IO przyszedł kryzys , tak bywa
RexMundi
RexMundi
  8 August 2012
Konto usunięte
Konto usunięte: po prostu szczyt formy zrobili na LŚ , na IO przyszedł kryzys , tak bywa

tak jak nasi kopacze - szczyt przyszedł na Andorę :lol:
...Ignorance is bliss...
Chudy
Chudy
  8 August 2012
RexMundi
RexMundi: tak jak nasi kopacze - szczyt przyszedł na Andorę

d83dde02
RexMundi
RexMundi
  8 August 2012
a gutek się już wypowiadał ?
:D

przynajmniej Leon nie straci nic na zmianie :)
...Ignorance is bliss...
kzyhu
kzyhu
  8 August 2012
RexMundi
RexMundi: tak jak nasi kopacze - szczyt przyszedł na Andorę

teraz to ześ dowalił do pieca :rotfl: 10/10 :D
Azgiaroo
Azgiaroo
  8 August 2012
Po co Anastazi zabrał Ruciaka na Igrzyska??
Dyskusja na ten temat została zakończona lub też od 30 dni nikt nie brał udziału w dyskusji w tym wątku.