Bertaa
Bertaa
  26 kwietnia 2018 (pierwszy post)

Witam, szczególnie Panie.
Trafiła tu któraś z Was na manipulanta, który najpierw Was intensywnie adorował, by po kilku tygodniach, bez powodu poniżać na każdym kroku, krytykować i ośmieszać ? Ja tak, siedzi tu taki jeden od lat, to jego chora gra z kobietami, podstawiłam mu koleżankę, robił to samo z nią, toksyczna osoba, ma zaburzenia osobowości, mieszanka narcyza, socjopaty i manipulanta. Ostrzegam, nie wszystko złoto , co się świeci... następnie , choć sobie nie życzyłam , nękał telefonami.... Po mnie spłynęło jak po kaczce bo rozszyfrowałam go szybko ale wiem, że są tu kobiety podatne na manipulację i może je emocjonalnie skrzywdzić. Pozdrawiam cieplutko :) i zapraszam do dyskusji.

Bertaa
Bertaa
  27 kwietnia 2018

Eldim zgadzam się z Tobą w zupełności, tyle, ze trudno wyczuć, pochopnie nr tel się nie daje...owszem ale niektórzy szukają tu partnerów do związku, nie tylko do wirtualnej zabawy, osobiście znam dwie pary tu skojarzone, z resztą bawiłam się z nimi na Sylwka w tym roku, rzadko ale się zdarza poznać tu kogoś z okolicy i nawiązać normalne relacje koleżeńskie. Osobiście poznałam tu kilka fajnych osób , z którymi mam kontakt w realu, świetni ludzie. W pewnym momencie, po sprawdzeniu, np gdzie pracuje, fb, wspólni znajomi itp, daje się nr tel bo jak się spotkać ? A zaburzone osoby możemy spotkać nie tylko tu, są przecież i w realu, w pracy, sąsiedzi itd. Bywa, że taki ktoś sam postara się o kontakt z Tobą i zabawa gotowa.... :)

CuteNinja
CuteNinja
  27 kwietnia 2018
Konto usunięte
Konto usunięte: zapraszam do dyskusji.

Cześć! Mi właściwie taki epizod zdarzył się tylko raz, aczkolwiek w trochę innej formie - "zakolegowałam się" tutaj z jednym użytkownikiem, nawet wspierałam trochę jego podupadający związek, a po jakimś czasie bez wyraźnego powodu zaczął mnie atakować i obrażać, co skończyło się po prostu zerwaniem znajomości. Nie wypłynęło to jakoś mocno negatywnie na mój nastrój, bo nie przywiązuję się do ludzi, których nie znam osobiście i generalnie polecam takie podejście.
Eldim
Eldim: Dlatego też dawanie numeru telefonu tak naprawdę obcemu chłopu uważam za nieco nierozsądne

O to, to. Ja raczej wychodzę z założenia, że na ewentualne spotkanie, jeśli szuka się tutaj związku, można się umówić przez PW, a po zadowalającym przebiegu randki dopiero można wymienić się ewentualnie numerami. Po co ryzykować później jakieś nękanie czy inne stalkerstwo :)
Eldim
Reputacja: -96 | BluzgometrTM: 125
Eldim
  27 kwietnia 2018
Konto usunięte
Konto usunięte: niektórzy szukają tu partnerów do związku

No z założenia mogłoby się wydawać, że nawet zdecydowana większość przychodzi tu z takimi intencjami. Lecz jeśli spytalibyśmy dla przykładu teraz każdego wypowiadającego się w tym temacie, to strzelam, że 70% lub więcej stwierdziłaby, że nie szuka tu nikogo. Nie wiem jak ta statystyka wyglądałaby w skali całego portalu, a nawet jestem tego ciekaw.

Konto usunięte
Konto usunięte: W pewnym momencie, po sprawdzeniu, np gdzie pracuje, fb, wspólni znajomi itp, daje się nr tel bo jak się spotkać ?

Nie da się spotkać bez podawania numeru telefonu? Mnie się to niejednokrotnie udało :D Koniec końców i tak nawet po przeniesieniu znajomości do świata rzeczywistego możesz się naciąć na natarczywego osobnika, bo przecież
Konto usunięte
Konto usunięte: zaburzone osoby możemy spotkać nie tylko tu, są przecież i w realu, w pracy, sąsiedzi itd.
I nie rozszyfrujesz żadnego jegomościa po wyłącznie jednym lub kilku spotkaniach. Pozostaje życzyć, abyśmy na takich nie trafiali d83ddc14
Podejmujesz wyzwanie?
tslota
wpis jest ukryty
Dyskusja na ten temat została zakończona lub też od 30 dni nikt nie brał udziału w dyskusji w tym wątku.