whitestok
whitestok
  14 grudnia 2012 (pierwszy post)

Witam, szukam dobrego i cichego zasilacza ok 650W do PC. Chodzi mi o zasilacze z możliwością odpinania niepotrzebnych kabli. Pod uwagę biorę OCZ ZT650W ale nie wiem jak wypada w praktyce, miał ktoś z tym styczność? Może ktoś poleci coś innego? Może coś lepszego?

OjBoSieZakochasz
Reputacja: 0 | BluzgometrTM: 1
OjBoSieZakochasz
  15 grudnia 2012

Corsair AX650

Miłość prawdziwa zaczyna się wówczas, gdy niczego w zamian nie oczekujesz.
OjBoSieZakochasz
Reputacja: 0 | BluzgometrTM: 1
OjBoSieZakochasz
  15 grudnia 2012

Ocz z tego co wiem nie nalezy do Cichych

Miłość prawdziwa zaczyna się wówczas, gdy niczego w zamian nie oczekujesz.
oOZyxak0o
oOZyxak0o
  15 grudnia 2012

kamil dostajesz 1 z infy i z polskiego. nie umiesz czytac ze zrozumieniem.

NicZaFriko
NicZaFriko
  16 grudnia 2012
Konto usunięte
Konto usunięte: Corsair AX650

Jak dla mnie cena jego jest nie do przyjecia , chieftec
http://allegro.pl/zasilacz-modularny-atx-chieftec-650w-cft-650-14cs-i2867217770.html
NiegroznyZboczek
NiegroznyZboczek
  17 grudnia 2012

a jaki masz sprzet,że potrzebujesz az tak duzego zasilacza?

nawetone
nawetone
  17 grudnia 2012

deus d1 600W ci spokojnie starczy i to przy dwoch kartach graficznych

NicZaFriko
NicZaFriko
  17 grudnia 2012
nawetone
nawetone: d1

a nie g1 ? szukam szukam tego D1 i nie widze..
mefisto1981
mefisto1981
  17 grudnia 2012

Niedawno (2 miesiące temu) zakupiłem taką zasiłkę: Zasilacz OCZ ZS 650W 80+ Bronze i jestem jak najbardziej pozytywnie zaskoczony, bo jest cicha. Możesz skusić się na tą samą wersję, ale z odpinanymi kablami i będziesz zadowolony.

Konto usunięte
Konto usunięte: Ocz z tego co wiem nie nalezy do Cichych

Bzdura...
nawetone
nawetone
  17 grudnia 2012

sorry literowka chodzilo mi o G1

NicZaFriko
NicZaFriko
  17 grudnia 2012

To G1 nie jest zasilaczem modularnym , wiec takiego autor nie szuka :)

whitestok
whitestok
  18 grudnia 2012

sorry, że nie odzywałem sie ale nie bardzo mialem kiedy usiasc przy lapie...
No więc komp nie jest jakiś wypasiony jak na obecne czasy ale BF3 w kampanii ultra latał ładnie o ile dobrze pamiętam :) na multi był problem z płynnością po ok 10 minutach grania ale w BF BC2 też mam ten problem i nie wiem dlaczego...

Płyta Asus M5A99X EVO, Procek AMD Phenom II X4 965 BE, Ram Corsair XMS3 4GB (2x2GB) DDR3 1600MHz, GeForce 450 GTS 1GB GDDR5, napęd DVD-RW, dyski 2x500GB w kieszeniach HotSwap i jeden 1TB, chłodzenie na procku Scythe z wentylatorem + dwa wentylatory Zalman'a w obudowie i jeden w kieszeni HotSwap. Wszystko chodziło na zasilaczu Corsair TX650W do czasu gdy na osiedlu zaczęło skakać napięcie...od tamtego czasu komp zaczął wyłączać się bez powodu średnio ok raz w miesiącu, pozniej raz na tydzien a ostatnio było prawie codziennie...było też tak, że po wciśnięciu POWER zapalała się dioda na sekundę i gasła i później komp na POWER nie reagował mimo, że na płycie kontrolna dioda była cały czas włączona...ostatnio po prostu komp nawet nie chciał się odpalić nawet na chwilę...Podpiąłem więc kompa do jakiegoś taniego zasilacza 500W i komp odpalił za pierwszym razem więc na 99% jestem pewien, że tylko zasilacz poszedł się je_ać...Dlatego szukam czegoś też z 650W bo nie wiem jak by chodził przy słabszym zasilaczu...poza tym lepiej mieć nadmiar mocy niż jej niedobór... sorry za orty jeśli jakieś są :D

NiegroznyZboczek
NiegroznyZboczek
  18 grudnia 2012

na ten zestaw spokojnie wystarczy markowa 500W i jeszcze bedzie duzo zapasu

whitestok
whitestok
  18 grudnia 2012

tylko wiesz...pewnie zasilacza nie będę zmieniał przez kolejne parę lat i pewnie trochę ulepszę kompa przez ten czas więc przyda się więcej mocy jednak niż 500W

whitestok
whitestok
  18 grudnia 2012

Wybór padł na Corsair AX650, dzięki za pomoc

Dyskusja na ten temat została zakończona lub też od 30 dni nikt nie brał udziału w dyskusji w tym wątku.