Witam, szukam dobrego i cichego zasilacza ok 650W do PC. Chodzi mi o zasilacze z możliwością odpinania niepotrzebnych kabli. Pod uwagę biorę OCZ ZT650W ale nie wiem jak wypada w praktyce, miał ktoś z tym styczność? Może ktoś poleci coś innego? Może coś lepszego?
Nowy zasilacz do PC
Ocz z tego co wiem nie nalezy do Cichych
Jak dla mnie cena jego jest nie do przyjecia , chieftec
http://allegro.pl/zasilacz-modularny-atx-chieftec-650w-cft-650-14cs-i2867217770.html
sorry, że nie odzywałem sie ale nie bardzo mialem kiedy usiasc przy lapie...
No więc komp nie jest jakiś wypasiony jak na obecne czasy ale BF3 w kampanii ultra latał ładnie o ile dobrze pamiętam :) na multi był problem z płynnością po ok 10 minutach grania ale w BF BC2 też mam ten problem i nie wiem dlaczego...
Płyta Asus M5A99X EVO, Procek AMD Phenom II X4 965 BE, Ram Corsair XMS3 4GB (2x2GB) DDR3 1600MHz, GeForce 450 GTS 1GB GDDR5, napęd DVD-RW, dyski 2x500GB w kieszeniach HotSwap i jeden 1TB, chłodzenie na procku Scythe z wentylatorem + dwa wentylatory Zalman'a w obudowie i jeden w kieszeni HotSwap. Wszystko chodziło na zasilaczu Corsair TX650W do czasu gdy na osiedlu zaczęło skakać napięcie...od tamtego czasu komp zaczął wyłączać się bez powodu średnio ok raz w miesiącu, pozniej raz na tydzien a ostatnio było prawie codziennie...było też tak, że po wciśnięciu POWER zapalała się dioda na sekundę i gasła i później komp na POWER nie reagował mimo, że na płycie kontrolna dioda była cały czas włączona...ostatnio po prostu komp nawet nie chciał się odpalić nawet na chwilę...Podpiąłem więc kompa do jakiegoś taniego zasilacza 500W i komp odpalił za pierwszym razem więc na 99% jestem pewien, że tylko zasilacz poszedł się je_ać...Dlatego szukam czegoś też z 650W bo nie wiem jak by chodził przy słabszym zasilaczu...poza tym lepiej mieć nadmiar mocy niż jej niedobór... sorry za orty jeśli jakieś są :D