Hej, mam problem :)
Sedno problemu - brak możliwości skopiowania kontaktów (nr telefonów) z tel. na kompa
Szukane rozwiązanie - jak z niedziałającym wyświetlaczem i telefonem bez karty sim (lub kartą sim ale nieodblokowaną - brak mozliwosci wpisania pinu bo jw niedziałający wyświetlacz) skopiować kontakty z tel na kompa.
Sprawa wygląda tak:
Jestem posiadaczem telefonu HTC Desire Z, w którym nawalił wyświetlacz, prawdopodobne przyczyny to taśma lub sam ekran. Efekt jest taki ze mam ciemny obraz - przez co oczywiście nie jestem w stanie ani nic zobaczyć, ani wprowadzic zadnego tekstu
Niestety kontakty są zapisane w telefonie a nie na karcie sim lub SD - mój błąd :)
Posiadam tez telefon huawei g300 w którym obecnie znajduje się karta sim z której korzystam. Docelowo tam chce skopiować kontakty.
Dodatkowe informacje:
Odpadają wszystkie rozwiązania które wymagają odblokowania karty sim (przez podanie pinu)
Oraz takie ktore wymagaja włączenia jakiejs opcji w telefonie
Nie mam skonfigurowanych kontaktów z tel z kontem google, wiec wyciagniecie ich z gmaila nie wchodzi w grę.
Po podłaczeniu telefonu bez karty sim/z kartą zablokowaną do komputera przez podrt USB jedyny komunikat jaki dostaje to ten o podlaczeniu pamięci masowej
Brak w kompie możliwosci wejscia "na telefon" if you know what i mean
Czy istnieje jakis w miarę przystepny w obsludze program dzieki ktoremu bedę w stanie explorowac podłaczony w ten sposób telefon?
Z góry dziękuje za w miarę sensowne odpowiedzi :) pozdrawiam
Problem :) HTC Desire Z
Aktualizacja:
HTC Sync nie wykrywa telefonu pewnie przez to ze po podlączeniu nie wybieram w telefonie sposobu w jaki ma działać (jako modem, pamięć itd)
Cell Phone Menager też nie działa (być może z powodów jw)
tak z ciekawosci-po jakim czasie uzytkowania telefonu padl ci wyswietlacz ? a no jezeli telefon ci po rozsunieciu miga czy traci kolory to ta tasma. jezeli po zsunieciu i rozsunieciu jest tak samo-ekran,bardzo rzadko soft.
A to jest tak samo ze po zsunieciu i rozsunieciu nic sie nie dzieje? poprobuj.
sluchaj sprobuj czegos takiego:
-naladuj telefon i potem po naladowaniu podlacz go pod usb,jak nie wykryje to pod drugi port usb itd...
-jezeli nie to sprobuj go chociaz uruchomic O.o moze jak chwile przycisniesz power to cos tam zalapie na kompie
lol ja mialem xperie na starym jak i najnowszym androidzie i jak podlaczalem to do kompa w trybie wylaczenia-telefon sie ladowal,wyskoczylo,ze znaleziono nowe urzadzenie. Podczas gdy telefon uruchomilem to po jakims czasie 2,3 minut pokazywala mi sie w 'moj komputer' pamiec masowa telefonu jak i karta sd jezeli mialem ja wlozona. musisz kombinowac z androidem bo naprawde mozna wiele zdzialac to nie to co np symbian.
a jak nic nie pomoze to sprobuj bez baterii,sd,goly telefon i wsadz pod usb,jak nie bedzie nic to przytrzymaj power przez 5-10 sekund,napisz tutaj raport.
osobiście posiadam Zetę, wiec stwierdziłem, że się poświęcę i sprawdzę. Wiec tak:
logujesz sie na play.google.com na kompie
szukasz "my phone explorer" i instalujesz na komie (klikasz w necie instaluj i zainstaluje sie samo
instalujesz klienta na kompie
odpalasz klienta na kompie
tworzysz nowego uzytkownika
w opcjach polaczenia na kompie wybierasz autowykrywanie
podlaczasz telefon kablem usb do kompa
i w MPE klikasz na polacz
program na kompie powinien automatycznie odpalic klienta na komie i pozwolic Ci zgrac kontakty smsy itd
zawsze mozesz tez zrobic kopie zapasowa i pozniej sprobowac ja przywrocic do innego telefonu (ja tak robilem ze starymi soniakami z w595 do w960 czyli softu java do symbiana UIQ i dzialalo)
mam nadzieje ze sie uda :)
PS. nie zawsze za pierwszym razem udaje sie programowi polaczyc, u mnie po kablu zalapalo za 3 :)
Spróbowałem waszych sposobów - niestety nie działają, ale dzięki za rady.
Byłem wczoraj w 4 komisach, w 3 usłyszałem ze to juz niemozliwe a w 1 ze są dwa sposoby:
-tańszy to wymiana wyświetlacza
-droższy to udanie sie do firmy informatycznej odzyskującej dane
Zadzwoniłem jeszcze do kumpla który jest informatykiem i pasjonatem komórek i dowiedziałem sie o jednym komisie w którym może się to udac, bo podobno siedzi tam jakis wybitny samouk który już niejedna niemozliwą rzecz w komórkach zrobił :)
Dam dzis znac jak poszło :) pozdrawiam