Witam,mianowicie od pewnego czasu w programie ipla cofa się film w paru momentach tak z 3-5 sekund w tył pojawia się klatkowany obraz i zaraz wraca wsio do normy.Moje pytanie brzmi.Czy ejst to wina kodeków?
IPLa i cofający się film
Napisałem tam,ale jak każą mi wysłać formularz zgłoszeniowy to padnę na kolana z uśmiechem na twarzy.Widzę,że co drugi temat tak traktują także wątpię bym znalazł tam odpowiedź :P
Wyszukałem gdzieś takie info ze trzeba wejść w ustawienia , odtwarzanie i wyłączyć "Wykorzystaj wsparcie 3D" po czym zresetować program i zobaczyć czy działa ;)
Powiem Ci ze przypomniała mi sie podobna sytuacja ze starszym kompem , tez własnie jakiś film mi sie cofał , potem stop i przyspieszone klatkujace tempo, wtedy pamiętam ze wyłączyłem wszystkie programy które obciążały dość procka czy ram , zainstalowawszy cclener przeczyściłem kompa i rejestr i filmik chodził normalnie , może masz trochę zasyfionego kompa i cos ipli przeszkadza w poprawnym działaniu ? :)
przez neta czy przez tv odbierasz? jak przez neta to masz lagi jak przez tv moze gdzies kabel sie spalil.
W procesach wszystko jest okej ? Hmm , to ja nie wiem szczerze , coś musi siedzieć , jakiś robak kuźwa i blokuje hu.. bo kodeki to nie sadze , bo jak wczesnej działało to kodeki nagle by sie nie rozstroiły.. a może warto jakieś k-lite coded pack zainstalować ? Szukam dużo wyjść bo dziwny problem , ja szczerze obstawiałbym ze coś zjada procka i dlatego tak jest .. Tylko to tez smiesnze bo ja mam kompa ktory ma kilka lat ze slabym prockiem i ipla normalnie cisnie
a gdzie masz neta? 15 mb? po co ci taki net rozumiem,ze masz w domu 15 komputerow albo caly blok korzysta z twojego neta? ja mam 2mb i nic mi nie laguje.
vectra
Stary,ale ty masz dziwną rozkminę poza tym co ma szybkość downloadu do "lagów" bo mnie się wydaje,że nie wiele.Dla mnie im więcej downloadu tym lepiej,nie muszę czekac przynajmniej pół dnia na ściąganie jednego głupiego pliku,zresztą te 16 mb to nic w porównaniu z tym co proponują teraz na nową umowę ;)