Witam.
Dołączyli do tego telefonu program Sony Ericsson PC Companion 2.0 i jest dużo aplikacji związanych z przesyłaniem danych, multimediami itp ale nigdzie nie widzę, żeby połączyć się za pomocą tela z internetem używając lapatopa?
Można go ustawić jako modem, może trzeba mieć jakiś inny program ?
SE Neo V - jako modem ..
Ballantines rzeźbi to wspaniałe ciało
Oglądanie meczów to nie tylko rozrywka, ale wręcz terapia. Futbol pozwala oswoić i uwolnić emocje - agresję, frustrację i smutek
Podobno nie ma problemu ze zrobieniem po roocie, na forach xda-developers, pdaclub, czy android forum powinny być tutoriale jak to zrobić:)
http://forum.android.com.pl/f446/sony-ericsson-xperia-neo-v-jako-modem-usb-play-145322/ na przykład:)
czy ty chcesz udostepnic lapkowi internet z telefonu? nawet roota nie powinno sie musiec robic. Sprawdz czy masz w:
"ustawienia -> sieci zwykle i bezprzewodowe -> tethering" coś takiego jak "tethering USB"
jesli tak, to po prostu podlacz telefon kablem (ale nie w trybie pamieci masowej tylko normalnie = nie wlaczaj nosnika usb) i wlacz tethering usb w ustawieniach i to powinno byc wszystko.
Kiedyś miałem potrzebę skorzystania z telefonu jako modemu USB, wykorzystałem do tego program PDANet. Wymaga też zainstalowania na komputerze stosownej aplikacji na komputerze.
ziew...
Jeżeli ten telefon ma androida to na kompa ściągnij program Easy Tether i zrób to samo w telefonie pobierając ten program z google Play ;]
Miałem odpisać
Dzięki wszystkim za odpowiedź, ale ta opcja :
od razu pomogła.
Thx!
Ballantines rzeźbi to wspaniałe ciało
Oglądanie meczów to nie tylko rozrywka, ale wręcz terapia. Futbol pozwala oswoić i uwolnić emocje - agresję, frustrację i smutek