Cześć! :)
Telefon nówka sztuka. Rozładować do końca, później na ileś godzin po ładowarkę (na ile?), znowu rozładować, ładowarka i tak ile razy? Ze 3? W ogóle to jakoś formatować...? Wiem, że jak do tej pory był brany nowy telefon, to było i takie formatowanie, tylko nie wiem co jak leciało.
Zapomniałam zapytać miłego pana, przystojny był jak jasna ch*lera, nie było kiedy myśleć o bateriach i formatowaniach.
Z góry dzięki za odp! :*
lista tematów
nowa bateria
tak btw tego sie nie robilo przypadkiem w starych telefonach ? teraz z tego co wiem nie ma potrzebny "formatowania" baterii
Nie formatowac a formowac baterie w nowych ogniwach nie zaleca sie rozładowywania ogniwa do konca gdyz skraca to zywotnosc lepiej doladowac 30min niz rozladowac do konca
jab osobiscie ladowalem do pelnego stanu, nie wiecej nie mniej....trzymanie 12h na ladowarce jest wg mnie bzdura
Używaj normalnie, gdy telefon zacznie wołać jeść, podepnij ładowarkę. Gdy już się nażre, zabierz mu koryto. Po takich kilku cyklach, bateria osiągnie pełnie swoich możliwości. Nie przestrzeganie tego, nie będzie miało negatywnych skutków dla baterii, tylko troszkę wolniej osiągnie to co ma osiągnąć.
ziew...
Zrobiłam tak jak napisałeś. W razie czego, wina Twoja.
Konto usunięte: tak btw tego sie nie robilo przypadkiem w starych telefonach ? teraz z tego co wiem nie ma potrzebny "formatowania" baterii
Konto usunięte: Nie formatowac a formowac baterie w nowych ogniwach nie zaleca sie rozładowywania ogniwa do konca gdyz skraca to zywotnosc lepiej doladowac 30min niz rozladowac do konca
MichaU: jab osobiscie ladowalem do pelnego stanu, nie wiecej nie mniej....trzymanie 12h na ladowarce jest wg mnie bzdura
Przepadło!
Dziękuję. :) No, ale j/w.
Tyrael: Używaj normalnie, gdy telefon zacznie wołać jeść, podepnij ładowarkę. Gdy już się nażre, zabierz mu koryto. Po takich kilku cyklach, bateria osiągnie pełnie swoich możliwości. Nie przestrzeganie tego, nie będzie miało negatywnych skutków dla baterii, tylko troszkę wolniej osiągnie to co ma osiągnąć.
Zrozumiano!