Witam mam duży problem z lapkiem, otóż gdy go otwieram i włączam zaczyna dośc częstotliwie migotać ekran, pionowe i poziome kreski w wersji "techno" tak, że można delirki dostać. Miga tak co jakiś czas po 2-3 sekundy, gdy włączam jakąkolwiek gre przestaje. Jestem świeżo po formacie. Jakieś pomysły?
Laptop. Ekran - Problem.
Masz chyba problem z matryca. Do serwisu daj : ) albo jak sam umiesz zmienic matryce to sie obejdzie bez.
ekran czy jego podswietlenie? Jesli ekran to tasma/zlacze tasmy jesli podswietlenie obstawiam inverter
Cały obraz, można to porównać do "mrówek" na tv tylko, że zamiast kropeczek jest w ciul kresek. Jest jakiś sposób do dostania się do taśmy łączącej matrycę z resztą sprzętu bez rozbierania lapka na części pierwsze?
Zgrywasz się czy dowcipkujesz? Jasne, że jest sposób. A do tematu.. Boję się go całkiem rozkręcać z obawy, że nie uda mi się tego odtworzyć :D
do gornej czesci laptopa (matryca, inwerter, anteny bluetooth i wifi) mozna dostac sie rozkrecajac jedynie srubki pokrywy matrycy. masz 50% ze jest zluzowana wtyczka gorna na co jednak bym nie liczyl gdyz jest zabezpieczona z reguly specjalna tasma ktora ma zapobiec jej obluzowaniu. Bardziej stawialbym na fizyczne uszkodzenie tasmy co zdarza sie dosc czesto