MuyBueno
MuyBueno
  28 lipca 2012 (pierwszy post)

Witka.
Od miesiąca zamierzam kupić interesujący mnie telefon.

Chciała bym się dowiedzieć od was czym charakteryzuje się 'gwarancja komisowa' na np 3 miesiące.Jakoś mało ufna jestem jeśli o to chodzi bo wątpię,że wymienią mi np wyświetlacz jeśli będzie nawet wadą mechaniczną.Czy wtedy można to zgłosić do Rzecznika praw konsumenta?Jaki byłby finał?

Sprawa wygląda tak,że w telefonie była wymieniana płyta,gwarancji producenta już nie ma - jedynie dają tylko i wyłącznie gwarancje rozruchową na 3 miesiące.

Pozdrawiam.

denaturat
denaturat
  28 lipca 2012

w okresie trwania gwarancji wszelkie niezgodnosci towaru jakie wykryjesz mozesz zglosic a ich obowiazkiem jest je naprawić lub jesli sa nienaprawialne wymienic tel lub oddac kase. inaczej sa oszustami i sa na to paragrafy

MichaU
MichaU
  29 lipca 2012

Jezeli np rozbijesz sobie sama wyswietlacz to nie wymienia. gwarancje nie obejmuja baterii i jeszcze czegos, aczkolwiek nie pamietam. w przypadku brania telefonu u operatora jezeli 3 razy usterce ulega ten sam element to musza ci dac nowy aparat. w praktyce serwisy czesto wpisuja ze zepsulo sie cos zupelnie innego wiec to walka z wiatrakami. wtedy tak owszem rzecznik jest jak najbardziej wskazany. co do uzywanych telefonow. nie ma co sie niepotrzebnie przejmowac. komis daje swoja, a jezeli jest to swiezy telefon to najczesciej posiada tez on gwarancje producenta

MuyBueno
MuyBueno
  29 lipca 2012

Tzn ja wiem o co wam chodzi natomiast nie przekonuje mnie'gwarancja rozruchowa' .
Szkoda by było jak by się okazało,że będą chcięli wmówić potem,że jakakolwiek usterka to moja wina a tak jak pisałam wcześniej-telefon już był naprawiany -a wiemy jak to jest :)

No nie wiem-prawdopodobnie się wstrzymam i będę szukała znowu : )

MuyBueno
MuyBueno
  29 lipca 2012
MichaU
MichaU: posiada tez on gwarancje producenta

telefon jest po gwarancji producenta.
MichaU
MichaU
  30 lipca 2012
Konto usunięte
Konto usunięte: telefon jest po gwarancji producenta.

a co to za telefon ?
MuyBueno
MuyBueno
  30 lipca 2012
MichaU
MichaU: a co to za telefon ?

Htc Desire HD
oOZyxak0o
oOZyxak0o
  31 lipca 2012

tak to jest jak chinole zaczeli wszystko produkowac. puknie to,puknie tamto.

Dyskusja na ten temat została zakończona lub też od 30 dni nikt nie brał udziału w dyskusji w tym wątku.