xxOlOxx1234
xxOlOxx1234
  15 maja 2012 (pierwszy post)

Witam
musze sformatowac netbooka, zawsze robie to niestety poprzez dolaczona plyte recovery, lecz teraz chce mu wgrac system rowniez xp tylko ze nie recovery lecz z plyty z mojego stacjonarnego pc.
dodam ze juz raz prubowalem tak i ciagle wyskakiwal jakis blad i musialem z powrotem przezucic sie na cd recovery.

macie jakas recepte na to?

przepraszam za brak polskich liter ale pisze z telefonu.

znajduch
Posty: 19091 (po ~157 znaków)
Reputacja: 9 | BluzgometrTM: 28
znajduch
  15 maja 2012
Konto usunięte
Konto usunięte: ciagle wyskakiwal jakis blad

na jakieś błędy są jakieś rozwiązania ;)
xxOlOxx1234
xxOlOxx1234
  16 maja 2012

Wyskakuje coś ,ala, że nie może skopiować plików. Po sformatowaniu takie cosik wyskakuje juz,

insovietrussia
insovietrussia
  16 maja 2012

Wyłączyłeś AHCI w biosie? Bez tego XP nie zainstalujesz, pomijając już to, że pewnie steorwników do xp nie znajdziesz, więc to sztuka dla sztuki.

tomas
Posty: 4034 (po ~172 znaków)
Reputacja: 0 | BluzgometrTM: 9
tomas
  17 maja 2012
Konto usunięte
Konto usunięte: i ciagle wyskakiwal jakis blad i musialem z powrotem przezucic sie na cd recovery.

Bardzo istotną informacją dla nas byłoby, gdybyś podał treść błędu.
Konto usunięte
Konto usunięte: Wyskakuje coś ,ala, że nie może skopiować plików. Po sformatowaniu takie cosik wyskakuje juz,

Możliwe, że napęd nie czyta prawidłowo płyty. Zrób kopię systemu i spróbuj zainstalować ze świeżego nośnika.
Konto usunięte
Konto usunięte: Wyłączyłeś AHCI w biosie? Bez tego XP nie zainstalujesz,

Zainstalujesz :) wystarczy zintegrować sterowniki kontrolera z instalką systemu :)
Ponadto sporo modeli laptopów nie posiada tej funkcji w biosie i wtedy, jak pisałem wyżej, trzeba zintegrować sterowniki kontrolera. Kolega napisał, że problem występuje podczas kopiowania po sformatowaniu...gdyby rzeczywiście problem występował po stronie AHCI, system nie wykrył by dysku w ogóle :)
Autora tematu prosiłbym o uzupełnienie tematu ; Model, marka laptopa, oraz treść błędu, jaka pojawia się podczas instalacji :)
tomas
Posty: 4034 (po ~172 znaków)
Reputacja: 0 | BluzgometrTM: 9
tomas
  17 maja 2012
tomas
tomas: Model, marka laptopa,

Netbooka..
Kowal0072
Kowal0072
  20 maja 2012

Netbooki mają napęd :zonk: ?
ja miałem podobny problem ale robiłem przez usb ; > bo w moim nie ma napędu i do dziś byłem przekonany, że w każdym nie ma ;>

whitestok
whitestok
  20 maja 2012
Konto usunięte
Konto usunięte:

ja do swojego netbooka podpinam zewnetrzny naped
tomas
Posty: 4034 (po ~172 znaków)
Reputacja: 0 | BluzgometrTM: 9
tomas
  20 maja 2012
Konto usunięte
Konto usunięte: Netbooki mają napęd ?

Konto usunięte
Konto usunięte: zewnetrzny naped

Oczywista oczywistość :)
Dyskusja na ten temat została zakończona lub też od 30 dni nikt nie brał udziału w dyskusji w tym wątku.