Witam
musze sformatowac netbooka, zawsze robie to niestety poprzez dolaczona plyte recovery, lecz teraz chce mu wgrac system rowniez xp tylko ze nie recovery lecz z plyty z mojego stacjonarnego pc.
dodam ze juz raz prubowalem tak i ciagle wyskakiwal jakis blad i musialem z powrotem przezucic sie na cd recovery.
macie jakas recepte na to?
przepraszam za brak polskich liter ale pisze z telefonu.
lista tematów
format netbooka? jak? bez recovery ale :)
Wyłączyłeś AHCI w biosie? Bez tego XP nie zainstalujesz, pomijając już to, że pewnie steorwników do xp nie znajdziesz, więc to sztuka dla sztuki.
Bardzo istotną informacją dla nas byłoby, gdybyś podał treść błędu.
Konto usunięte: Wyskakuje coś ,ala, że nie może skopiować plików. Po sformatowaniu takie cosik wyskakuje juz,
Możliwe, że napęd nie czyta prawidłowo płyty. Zrób kopię systemu i spróbuj zainstalować ze świeżego nośnika.
Zainstalujesz :) wystarczy zintegrować sterowniki kontrolera z instalką systemu :)
Ponadto sporo modeli laptopów nie posiada tej funkcji w biosie i wtedy, jak pisałem wyżej, trzeba zintegrować sterowniki kontrolera. Kolega napisał, że problem występuje podczas kopiowania po sformatowaniu...gdyby rzeczywiście problem występował po stronie AHCI, system nie wykrył by dysku w ogóle :)
Autora tematu prosiłbym o uzupełnienie tematu ; Model, marka laptopa, oraz treść błędu, jaka pojawia się podczas instalacji :)
Netbooki mają napęd ?
ja miałem podobny problem ale robiłem przez usb ; > bo w moim nie ma napędu i do dziś byłem przekonany, że w każdym nie ma ;>