W całym moim domu stale migają światła(te które można podłączyć do gniazdka również)kilka razy(w jednym dniu) doszło również do wyłączenia komputera ,telewizorów.Dodam,zdarzało się,że problem się nasila po włączeniu komputera lub samej listwy mającej go zasilać.Problem szczególnie silny w ciągu dnia w nocy właściwie zanika...Dom jednorodzinny.Zasilanie jest 3 fazowe.Instalacja domowa już dość wiekowa(20-30 lat).
Dom podpięty do słupa(kabel wisi w powietrzu).
Co to może być za awaria ?
lista tematów
elektryczno w domu problem
skoro w nocy jest dobrze, a w dzień do bani, to stawiałbym na transformator / stacje rozdzielczą, która nie daje rady przy wyższym obciążeniu (więcej ludzi korzysta z różnych urządzeń) ale to do energetyki trzeba zgłosić
Jak masz miernik to sprawdź czy napięcie w gniazdku ma ok. 230V
Dzwoniłem kazali popytać sąsiadów i sprawdzić stan swojej instalacji,bo za nieuzasadnione wezwanie pogotowia energetycznego obciążą mnie kosztami.
Jacek80: skoro w nocy jest dobrze, a w dzień do bani, to stawiałbym na transformator / stacje rozdzielczą, która nie daje rady przy wyższym obciążeniu (więcej ludzi korzysta z różnych urządzeń) ale to do energetyki trzeba zgłosić
Jak masz miernik to sprawdź czy napięcie w gniazdku ma ok. 230V
Też tak mi się wydaje ale pytałem u sąsiada(podpięty do tego samego słupa co ja)i nie zauważył żadnych zakłóceń u siebie.Jutro idę po elektryka oby udało mu się ustalić przyczyne.