witam, mam sony ericssona Xperia Arc. ostatnio zauważyłem, że po zablokowaniu smartfon samoczynnie podświetla ekran dosłownie na 1-2 sec po czym gaśnie. za kilkanaście sekund to samo. wiecie w czym tkwi problem ? cholernie ważny problem gdyż w tak dużym telefonie to właśnie ekran zużywa najwięcej baterii około 70%. liczę na sensowne odpowiedzi. podpowiem jeszcze, że tel nowy ze sklepu ma około 5 miesięcy. nic nie kombinowane
proszę o fachową pomoc
problem moze tkwic w widgetach usun wszystkie i zobacz czy bedzie to samo czy wszystko ok..
potem pokolei dodawaj widgety blokuj tel i patrz co sie dzieje dodaj kolejny itd
http://www.youtube.com/watch?v=ysSxxIqKNN0
widżety mam cały czas te same. wcześniej nic takiego się nie działo. gdzieś na jakimś forum czytałem o podobnym problemie tyle, że w Neo V. jak by nie patrzył... młodszy brat mojego arca. tam z kolei podobno problem tkwił w zawilgoceniu. nie wiem co ma jedno do drugiego no ale takie rady chłopak dostał by właśnie przesuszyć tel. druga sprawa całkiem niedawno dowiedziałem się, że te sprzęty powinno się co 3-4 dni, a najlepiej każdego dnia wyłączyć i włączyć. ponoć ma to wpływać na optymalizację systemu. nie robiłem tego do tej pory więc może tu leży przyczyna? sprawdze to, bo w rzekome zawilgocenie nie chce mi się zbytnio dawać wiary
wlaczyc i wylaczyc? nie. te telefony posiadaja system android. wiec po pierwsze sobie zrob root telefonu albo po prostu przeinstaluj system na najnowszy czyli android 2.3.3 problem powinien zniknąć. co do zawilgocenia to chyba nie to,chyba,ze go zachlapales czyms.
mam najnowszy android ice cream. tak włączyć i wyłączyć. nawet jest tak napisane w książeczce, która była w pudełku z telefonem
yyy.. po co?
W moim SE Wt19i (seria Xperia) ekran sam reaguje gdy jest wilgotny.. wystarczy chuchnąć.. autentycznie wysuwa mi sie menu samo.. Przecieram ekran i po kłopocie.. Na ban wilgoć lub też masz uszkodzoną elektronikę. Udaj się z tym na serwis.
aa to dlatego. bo do nowszych smartfonow se wydaje ice cream a on ma za duzo bajerow przez co telefon szybciej sie starzeje a bateria szybciej sie rozladowuje, tak jak MTF-lec do serwisu lub zobacz co bedzie dalej. ale radzilbym poszukac w google na forum bo serwis na dotykowce jest drogi,jak cos spapraja to mozesz zaplacic nawet polowe sumy telefonu