Mam problem. Bowiem chyba jakiś składnik odinstalowałam windowsa xp i od paru dni zauważyłam, że znikła mi ikonka głosnika w pasku zadań obok zegara systemowego:-/ Nie wiem jak ją przywrócić? Dźwiek normalnie jest.
Brak ikony regulacji głośności w zasobniku
nie wiem jaki win ale w mojej 7 przy zegarze masz taki znaczek ( pokaz ukryte ikony ) tam powinna byc regulacja glosnosci wybierz opcje pokaz ikony i powiadomienia
jesli inny win to daj znac bedziemy kombinowac
http://www.youtube.com/watch?v=ysSxxIqKNN0
jeżeli ikonka nie schowała się tam gdzie pisze @Draxiu:
wejdź do
panel sterowania -> dźwięk i urządzenia audio
a następnie
- usuń zaznaczenie przy "umieść ikonkę głośności na pasku zadań"
- kliknij "zastosuj"
- przywróć zaznaczenie przy tym samym
- i znowu "zastosuj" -> ok
No mam Win XP HE, nie mam tam żadnego znaczka ukryj ikony nieaktywne więc to nic nie da.
To już dawno probowałam ale nie pomaga bo jak zaznaczam to mi wywala bład, że regulacja głosu nie jest zainstalowana
no to przeinstaluj/zaktualizuj sterowniki od karty dźwiękowej
jak karta jest zintegrowana, to sterowników szukaj na stronie producenta płyty głównej
jak nie pomoze przeinstalowanie sterownikow to sobie sciagnij tune up utulities 2012 i tam bedzie czeste rozwiazywanie problemow wybierzesz opcje brak ikony glosnosci i naprawi. niezapomnij pozniej tego odinstalowac
Taka ciekawostka.. Moja siostra ma Windows 7 ostatnio przybiegła do mnie z laptopem twierdząc że nie może zmienić głośności (brak ikonki w pasku) mimo to Fn działał a muzyka grała..
ikonki nie było w zasobniku ani nie można było jej przywrócić (opcja była wygaśnięta/"zaszarzona").. Pomogł Reboot ;)
Może jakiś wirus?