Maturo
Maturo
  17 kwietnia 2012 (pierwszy post)

Witam zakupiłem wczoraj tą oto kartę Asus AH4650 1GB , i niby wszystko działa , wszystko dobrze wyświetla itp.
Sterowniki instalowałem oryginalne z płyty
Wczoraj postanowiłem że zagram sobię w C.S 1,6 po włączeniu ukazał mi się taki komunikat :

Jacek80
Jacek80
  17 kwietnia 2012

odinstaluj obecne oprogramowanie grafiki z komputera,
ściągnij i zainstaluj najnowsze oprogramowanie ze strony producenta układu
http://support.amd.com/us/gpudownload/Pages/index.aspx
z list wybierasz
1 - desktop graphic
2 - Radeon HD series
3 - Radeon HD 4xxx series PCIe
4 - swój system operacyjny
5 - klikasz Display Results
6 - na następnej stronie pobierasz co potrzeba

Maturo
Maturo
  17 kwietnia 2012
Jacek80
Jacek80: odinstaluj obecne oprogramowanie grafiki z komputera, ściągnij i zainstaluj najnowsze oprogramowanie ze strony producenta układu http://support.amd.com/us/gpudownload/Pages/index.aspx z list wybierasz 1 - desktop graphic 2 - Radeon HD series 3 - Radeon HD 4xxx series PCIe 4 - swój system operacyjny 5 - klikasz Display Results 6 - na następnej stronie pobierasz co potrzeba


Witam wszystko zrobiłem tak jak kazałeś , no i po instalacji pisze tylko zakoncz nie ma czegos takiego jak np uruchom ponownie zeby dobrze działało itp.
Wiec sam to zrobilem , ale dalej mi pisze ze znaleziono nowy sprzet.
tak samo nie mam nic na pasku
ani w starcie.
tak jakby sie to nie zainstalowalo chociaz caly proces instalacji przedszedl poprawnie ;/
Maturo
Maturo
  17 kwietnia 2012

Ok sciągnalem inne sterowniki z internetu do tej karty i gra zaczela dzialac , ale mam jeszcze pytanie czy to normalnie przy mojej specyfikacji ze film hd musi sie pierw caly caladowac na youtube zeby ogladac bez zacinania? wczesniej na laptopie moglem nacisnac 720p i ogladalem bez efektu ze glos szybciej od video , a teraz musi mi sie caly film zbuforowac zeby film w 720p sie nie zacinal.
Procek intel pentium d 3,06 GHz
2 gb ramu
Grafa AH4650 1GB
nie wiem czy ma znaczenie net 25mb/s

Maturo
Maturo
  17 kwietnia 2012

z czystej ciekawosci zainstalowalem przeglądarke operę i o dziwo kiedy wszedłem na youtube filmy w hd 720p nie zacinaly się tzn nie musialem czekac az cały sie zbuforuję , aktualnie używam google chrome , gdzies sie doczytalem ze ostatnia aktualizacja tez przegladarki strasznie ją pogorszyła i ze sie zacina itp ;/ sa z nia problemy .
Ma ktoś na to jakąś rade?

Jacek80
Jacek80
  17 kwietnia 2012
Konto usunięte
Konto usunięte: Ma ktoś na to jakąś rade?

czekać na następną aktualizację ;)
z czystej ciekawości możesz sobie zrobić test łącza na
www.speedtest.net (prędkość łącza)
oraz
www.pingtest.net (czasy łączenia się z serwerami)
Maturo
Maturo
  17 kwietnia 2012

mnie zaraz rozwali ;/ jeden reset tylko kompa bo musialem wyjsc ;/
spróbowalem właczyc gre i znowu ten blad ;/
ehh doczytalem sie gdzies ze mozliwe ze plyta glowna nie jest kompatybilna czy cos takiego ;/

Maturo
Maturo
  17 kwietnia 2012

nie mam juz siły do tej karty , prawie w nic nie gram ale w glupiego cs nie mozna nawet pograc ciagle wywala ten błąd musze sie pozbyc tej karty i chyba kupie jakiegos geforca..

Sephiroth
Posty: 25204 (po ~563 znaków)
Reputacja: -290 | BluzgometrTM: 95
Sephiroth
  18 kwietnia 2012
Konto usunięte
Konto usunięte: nie mam juz siły do tej karty , prawie w nic nie gram ale w glupiego cs nie mozna nawet pograc ciagle wywala ten błąd musze sie pozbyc tej karty i chyba kupie jakiegos geforca..

i bedziesz miał to samo. To całkiem możliwe.
Wcześniej jaką kgraficzną miałeś?
Jaki model zasilacza?

Ore wa, yurusaretai n da to omou. Un, ore wa yurusaretai
Omae no motto mo taisetsu na mono wa, sore ubau yorokobi o kurenai ka

Sephiroth
Posty: 25204 (po ~563 znaków)
Reputacja: -290 | BluzgometrTM: 95
Sephiroth
  18 kwietnia 2012

dobra widzę ze miałeś wcześniej temat
po pierwsze 450w to teoretycznie ok ale to zależy od marki.
po drugie usunąłeś w ogóle stare sterowniki GF? ale całkowicie, bez jakichkolwiek śladów. Przy wpinaniu grafiki w agp podłączyłeś do niej dodatkowy kabelek zasilający?

Ore wa, yurusaretai n da to omou. Un, ore wa yurusaretai
Omae no motto mo taisetsu na mono wa, sore ubau yorokobi o kurenai ka

Maturo
Maturo
  18 kwietnia 2012
Konto usunięte
Konto usunięte: Maturo:nie mam juz siły do tej karty , prawie w nic nie gram ale w glupiego cs nie mozna nawet pograc ciagle wywala ten błąd musze sie pozbyc tej karty i chyba kupie jakiegos geforca.. i bedziesz miał to samo. To całkiem możliwe. Wcześniej jaką kgraficzną miałeś? Jaki model zasilacza?

GeForce 6200
Czytałem że ten błąd występuje tylko w nie których Raadeonach.
Co to zasilacza to Ibox 450w
Grafike całą usunałem wszystkie sterowniki.
Tak podłaczyłem kabel zasilający który uruchomił wentylator w grafice.
Mnie ta karta działa bez problemu po za właśnie grami kiedy wyskakiwał ten błą czytałem na necie , i duzo osob ma problem z ta karta i wlasnie ten sam problem.
Sephiroth
Posty: 25204 (po ~563 znaków)
Reputacja: -290 | BluzgometrTM: 95
Sephiroth
  25 kwietnia 2012
Konto usunięte
Konto usunięte: Czytałem że ten błąd występuje tylko w nie których Raadeonach.

to na gwarancje?

Konto usunięte
Konto usunięte: Co to zasilacza to Ibox 450w

do tego radka na agp to stanowczo za mało, może dostawać za mało mocy

Konto usunięte
Konto usunięte: Tak podłaczyłem kabel zasilający który uruchomił wentylator w grafice.

On jest nie tylko od wentylatora. ale nie mów ze zrobiłeś to na kompie włączonym podłączonym do zasilacza

Konto usunięte
Konto usunięte: Mnie ta karta działa bez problemu po za właśnie grami kiedy wyskakiwał ten błą czytałem na necie , i duzo osob ma problem z ta karta i wlasnie ten sam problem.

Ja bym sprawdził takim revo czy czymś czy nie ma błędnych wpisów w rejestrze/plików które nie zostały usunięte przy deinstalacji starych przez co problem występuje.

Ore wa, yurusaretai n da to omou. Un, ore wa yurusaretai
Omae no motto mo taisetsu na mono wa, sore ubau yorokobi o kurenai ka

Dyskusja na ten temat została zakończona lub też od 30 dni nikt nie brał udziału w dyskusji w tym wątku.