Witam posiadam tą płytę główną : GA-8I865GME-775-RH , i chciałbym zmienić grafikę tak na 256mb-512mb , nie gram prawie wcale , ale chodzi mi o nie zacinanie filmów np na youtube w hd.
Procek Pentium 4 3,06 GHz , 2 GB Ramu 400mhz i zasilacz 450w
Złącze które tam jest to : 1 x AGP x8
I mam tez pytanie jak to jest moge kupowac grafike ddr2 ddr3 np? do takiej płyty głównej czy nie bardzo ? czy tylko ddram , jak tez patrzec na te szyny? 128bit? itp
z gory dzieki za pomoc :)
lista tematów
Karta Graficzna
im większa szyna i częstotliwość taktowania procesora graficznego karty oraz jej pamięci, tym wydajniejsza karta... możesz brać nawet DDR10 byle karta była pod gniazdo AGP x8 ;)
obawiam się, że za dużego wyboru nie będziesz miał, bo czasy złącz AGP minęły ładnych pare lat temu, a te które są jeszcze w sprzedaży, kosztują stosunkowo drogo jak na swoje możliwości
Powiedz jaką masz obecnie kartę grafiki, bo nie wiadomo nawet czy odczujesz różnicę po jej wymianie ;)
Jacek80: im większa szyna i częstotliwość taktowania procesora graficznego karty oraz jej pamięci, tym wydajniejsza karta... możesz brać nawet DDR10 byle karta była pod gniazdo AGP x8 ;)
obawiam się, że za dużego wyboru nie będziesz miał, bo czasy złącz AGP minęły ładnych pare lat temu, a te które są jeszcze w sprzedaży, kosztują stosunkowo drogo jak na swoje możliwości
Powiedz jaką masz obecnie kartę grafiki, bo nie wiadomo nawet czy odczujesz różnicę po jej wymianie ;)
Moja karta graficzna to Pole NVIDIA GeForce 6200 (128 MB)
taka była by dobra czy komp tego nie ogarnie?
http://tablica.pl/oferta/karta-graficzna-asus-1gb-ah4650-IDX5bp.html#2133305a