Emalkay
Posty: 27 (po ~935 znaków)
Reputacja: 0 | BluzgometrTM: 2
Emalkay
  7 kwietnia 2012 (pierwszy post)

Witam.

Zrobiłem Recovery systemu Windows 7 i zainstalowałem Google Chrome
(wcześniej także korzystałem z tej przeglądarki)

Ku mojemu zdziwieniu po naciśnięciu button'u Google Chrome uruchamia się po około 5-10 sek.
Wcześniej przeglądarka uruchamiała się w mgnieniu oka.

Nie chodzi mi tu o szybkość wczytywania się stron WWW, tylko o samo uruchomienie się przeglądarki.

Czy ktoś wie jaka może być przyczyna takiej zmiany?
Dodam że Internet Explorer 8 działa mi bez zarzutu.

Avatar użytkownika tomastomas
Posty: 4038 (po ~171 znaków)
Reputacja: 0 | BluzgometrTM: 10
tomas
  7 kwietnia 2012

Problem dotyczy tylko Chrome? Jakie masz zużycie pamięci i procesora przed i po odpaleniu chrome?

Emalkay
Posty: 27 (po ~935 znaków)
Reputacja: 0 | BluzgometrTM: 2
Emalkay
  9 kwietnia 2012

Dobra, wszystko wiem.
Problem dotyczy tylko najnowszej wersji Google Chrome, błąd ze strony producenta w najnowszej wersji przeglądarki, wkrótce ma zostać wprowadzona aktualizacja.
Ci, którzy nie aktualizowali lub nie pobierali najnowszej wersji przeglądarki tego problemu nie mają i Im przeglądarka działa bezproblemowo.

Rada dla użytkowników Google Chrome którym przeglądarka jeszcze bezproblemowo śmiga: Nie aktualizować, Nie pobierać najnowszej wersji, przynajmniej do czasu kiedy problem nie zostanie rozwiązany.

Dyskusja na ten temat została zakończona lub też od 30 dni nikt nie brał udziału w dyskusji w tym wątku.