Witam
Naprawiam komputer znajomej i niestety nie ma płyty od visty natomiast licencja na laptopie jest.
Czy mogę pobrać tą viste w takiej samej wersji i zmienić cd keya na tego z licencji? Chodzi mi o to czy to będzie legalne?
Pozdrawiam
lista tematów
Vista zmiana cd key'a
Konto usunięte: Czy mogę pobrać tą viste w takiej samej wersji i zmienić cd keya na tego z licencji? Chodzi mi o to czy to będzie legalne?
Pozdrawiam
Skoro posiadasz klucz to możesz bez obaw ściągać Vistę - całkowicie legalne.
Oczywiście musi być to ta sama wersja np. Home Premium
Wtedy takowy klucz można wpisać podczas instalacji a całość się zainstaluje i potwierdzi orginalność ;)
Konto usunięte: Witam
Naprawiam komputer znajomej i niestety nie ma płyty od visty natomiast licencja na laptopie jest.
Czy mogę pobrać tą viste w takiej samej wersji i zmienić cd keya na tego z licencji? Chodzi mi o to czy to będzie legalne?
Pozdrawiam
Nie, nie będzie to legalne. A system ma na partycji recovery.
MTF: Skoro posiadasz klucz to możesz bez obaw ściągać Vistę - całkowicie legalne.
Oczywiście musi być to ta sama wersja np. Home Premium
Wtedy takowy klucz można wpisać podczas instalacji a całość się zainstaluje i potwierdzi orginalność ;)
Srutu tutu stringi z drutu - kilka miesięcy temu mój znajomy kupił nowego lapka, nie chciał win7 to skasował (wraz z partycją recovery) i zainstalował XP, po czym zorientował się że do xp nie ma sterowników. Instalacja pirackiego win7 przy użyciu klucza z naklejki kończyła się fiaskiem ;)
Partycja recovery jest uszkodzona wraz z partycją z windowsem. Windowsa próbowałem odbudować, niestety po ręcznej odbudowie folderu system32/config oraz drivers, wraz z naprawą rejestrów skończyło się na problemie z błędem odnośnie zabezpieczeń kont i tutaj już nie mam żadnego pomysłu.
zarówno check disk jak i sfc nic tutaj nie pomogły. Do dysku dobrał sie wcześniej informatyk i stwierdził że jest do wyrzucenia(prawdopodobnie gdyby nie jego grzebanie to bym z tego wyszedł, ale ewidentnie spartolił robotę z naprawą dysku), mi chociaż udało się wyłowić ważne dane no i z mrugającej "-" doszedłem do momentu w którym powinien się pojawić ekran powitalny.
Teraz pozostał mi format i instalowanie na nowo. Okaże się czy key zadziała.
Długie noce, krótkie dni
Mało snu, muzyka i głośniki
Dj, adapter, studio, przedziały dusznych pociągów
300 dni w trasie, 65 dni w domu...
Leszno DJ's Team
Mało snu, muzyka i głośniki
Dj, adapter, studio, przedziały dusznych pociągów
300 dni w trasie, 65 dni w domu...
Leszno DJ's Team
http://www.4clu