Witam. Zaczynając ten temat nie jestem w pełni pewien czy ktoś tutaj pomoże ale warto spróbować i być może znajdzie sie jakiś konkretny znawca. Zaczynamy : Szukam osoby która doradzi jeżeli chodzi o komputer stacjonarny Dla Gracza .. Dobranie części tak możliwie tanich i jak najbardziej wydajnych jeżeli chodzi o gry dzisiejszych czasów. Nie pytajcie o fundusze przeznaczone na komputer bo wszystko zależy od dobranych części przez was i proszę nie pisać aby kupić konsole bo z czasem ona sie znudzi. Podpowiem ze komputer będzie podłączony przez HDMI do tv 37..42 cale :) Zapraszam
MEagA KompUter dla Gracza strona 1 z 2
sorki ze tak napisze ale tylko konsola do gier , i nie nudzi sie uwierz mi . xbox czy ps zadbali o to żeby gracz nie był znudzony .
a jesli chcesz kompa który pociągnie gry na najblizszy rok dwa,,tak jak xbox czy ps3 to min 3 tysiace ,
jakis procek i5 albo i7 , z 6-8 gb ramu , najlepiej 2 karty graficzne w SLI z nVidia do tego z 1T dysk i
Procesor: Intel Core i7-2600K ok. 1200PLN
Karta Graficzna: Sapphire Radeon HD 7970 ok. 2200PLN
Pamięć: Pamięć G.Skill F3 12800CL9D 2x4GB ok. 250PLN
Dysk SSD: Kingston HyperX 120GB ok. 800PLN
Dysk HDD: Samsung SpinPoint F1 HD753LJ 750GB 7200RPM 32MB SATA3 ok. 350PLN
Zasilacz: Enermax Platimax 750W ok. 800PLN
ok. 5600PLN
Procesor - i5-2500k - 890 zł najlepszy procek dla gracza , nie ma co sie bawic w i7
chlodzenie procka - Scythe MUGEN 2 REV.B ( jak szalec to szalec ) 210 zł
plyta głowna - Asus SABERTOOTH P67 REV 3.0 - 680
dysk SSD - OCZ Vertex 3 Max IOPS 120GB SSD
HDD - samsung F1
Grafika - HD 7970 lub gtx 580 - roznica ok 200 zł pierwsza 2200 zł a druga ok 2000 zł
( na wiasne maja wyjsc nowe karty graficzne wiec obecne powinny spaść z ceny )
zasilacz - XFX Black Edition 750W Modular 135mm 80+ silver SLI PSU ok 450 zł
Pamieci - G.Skill F3-12800CL9D-8GBSR 220 zł
karta dzwiekowa - cos z Creativa albo ASUS
wiekszosc cen branych z morele net
oczywiscie mozna HDD zastapic dyskami SSD jak kto woli
Mysle ze bylbys zadowolony z tego zestawu oczywiscie mozna by tu wpisac zestaw z koputronika za 20 tys ;] z 2-3 kartami chlodzony Ciecza ..
mam nadzieje ze przy skladaniu wybierzesz cos z tego zestawu
http://www.youtube.com/watch?v=ysSxxIqKNN0
Bardzo problematyczne dyski, na starym sofcie wieszają co chwile kompa po zaktualizowaniu problem nie znika ale jest dużo rzadszy.
Mocno przereklamowane karty, współczesne integry są wystarczające do większości zastosowań oprócz tych profesjonalnych.
w takiej jakosci? Do tego wystarczy poczciwy x4 955be+88gto i będzie ta sama moc
40 od razu. jak pakować niepotrzebny ram to z fantazją
8600po sli też się nadają? bo są dwie. i co to za fanatyzowanie nv. w x-e siedzi grafika ati;) h
Będę. Kupienie sprzętu powyżej 3-4 k mija się z celem bo lepiej z czasem wymienić grafikę która z czasem się starzeje:)
Mocno hejtowana opinia. Emu 0404 dla przykładu choć to nie to zastosowanie.
I ludzi ze słuchem, pod postawową (pewnie głównie jakimś realtekiem) k.dzwiękową wiele głośników brzmi podobnie i nagle nie słychać róznicy między tymi dobrymi a słabymi:)
z drugiej strony skoro będzie grał przez hdmi dzwiękowa jest niepotrzebna(choć pewnie wale babola bo część danych jednak idzie z dzwiękowej)
Ore wa, yurusaretai n da to omou. Un, ore wa yurusaretai
Ore ni wa, dare mo tasukerarenai to omou n da. Kazoku darou ga, nakama darou ga. Dare mo.
w testach prowadza na zmiane z kingstonami w wielu testach sa rekomendowane
nie moge sie zgodzic mialem realteka z plyty asusa i zmienilem na zwykla sound blaster za chyba 119 zł i roznice czuje od gier do muzyki ktorej slucham
nie mowiac o jakis dzwiekowkach za 700 zł
Lista gier ssacych(nie sys req) więcej niż 2gb bez odpowiednich modyfikacji:)
Po co teraz płacić za 4gb 120zł kiedy jak będzie on potrzebny zapłacę tyle za 8gb
Ore ni wa, dare mo tasukerarenai to omou n da. Kazoku darou ga, nakama darou ga. Dare mo.
mysle z etak nie bedzie nigdy.. weszly DDR 3 zobacz cene ddr2 :) 4 giga kingstona hyper x ponad 300 zł
a co do gier nie posiadamich zbyt wiele ale na przykladzie bf3 moge powiedziec ze 2 giga byloby za malo 4 giga ledwo starczy to samo pewnie tyczy sie COD MW 3
zreszta dla kogos kto nie liczy sie z cenami wydanie 70 zł wiecej to nie az taka zbrodnia..
Ile lat ma ddr2?(nawet do czasu popularyzacji ddr3)
Prosiłem o to ile jest realnie ssane:)
jak jedziemy na ostro to było porównać moc bf3 z saperem
hmm
jak dla mnie chłopak nie ma pojęcia na jaki koszt się wystawia, choć mogę się mylić:)
skoro ma to byc komputer dla gracza to obstawiamy ze nie bedzie do pasjansa i sapera..
oczywko niech te 2-3-4 giga ramu beda wystarczajace ale przy wiekszej ilosci czas oczekiwania bedzie o wiele krótszy , oczywiscie przy 32 giga ramu program , gra nie zaladuje sie w 2 sek ale jednak nadal obstawial ze zakupienie 8 giga ramu bedzie dobrym wyborem
Hmm widze jednak ze nawet dobrze trafiłem jeżeli chodzi o forum z pytaniami co do sprzętów a sądziłem że nie trafie tutaj nikogo kto mi pomoże (a jednak) Widze tutaj różne opinie i podzespoły a co z chłodzeniem panowie ?