Witam,
Krótko i na temat :)
1.Czy żeby otworzyć sklep internetowy koniecznie trzeba zakład działalność gospodarcza? Widziałem dziś reklame na Home.pl mozliwość założenia sobie takowego sklepu
2. Zna ktoś jakiś serwis poprzez który klient na stronie zakupi jakąś rzecz i będzie opcja płatności sms, wyśle do nich sms, w odpowiedzi otrzyma jakiś tekst który ja sobie ustawie. Oczywiście jak najtańsze Serwisy ;)
Sklep internetowy
Żeby nie zakładać nowego tematu:
3. Orientuje się ktoś jak zainstalować dodatkowy system na dysku? Z możliwością wybioru przy rozruchu laptopa. Mam win 7 H-P 64 bit i chciałbym dodatkowo Win XP H-E. Dodam tylko że jak kiedyś próbowałem zamiast 7 wgrać tego XP to nie dało rady, jakieś błedy wywalał
Może nie odpowiem na Twoje pytania, bo nigdy nie zakładałem własnego sklepu, ale mogę polecić ci CMS: http://www.prestashop.com/
trzeba, bo sklep (nie ważne jaki) to jest właśnie działalność gospodarcza ;)
Poza tym cyctat z jednej ze stron
http://www.dotpay.pl/
sam posiadam sklep na home.pl i musze powiedziec, ze ma bardzo przyjazny interface, takze nawet dla mniej zorientowanych nie powinien sprawiac klopotow. i na szczescie jest mozliwosc edytowania calej strony przez reczne wprowadzanie kodu takze jak cos nie bedzie pasowac to zawsze mozna poprawic. np do ukrycia ceny z vatem:D
co do smsow ta opcja jest tylko i wylacznie przydatna jesli masz naprawde spory ruch na stronie. operator zjada ok 80% kasy z sms.
najpewniej twoj sprzet juz nie obsluguje xp h-e
Twój mózg najpewniej nie obsługuje jużmyślenia...
Da się, wyłączając w biosie tryb AHCI i da się to zrobić nawet na najnowszysch lapkach i pecetach, problemem dopiero później staje się znalezienie sterowników, gdyż producenci nowego sprzętu oficjalnie XP już nie wspierają, ale istnieją fani XPka 32bit na mocnych maszynach dlatego sami przerabiają sterowniki.
chyba twoj
o ahci wiem doskonale robilem to zanim ty zaczales mowic. skrotowo mialem na mysli ze wiekszosci sterownikow nie ma juz pod xp dla nowszego sprzetu zreszta nie raz sie spotkalem ze xp walil bsod-ami na nowym sprzecie gdzie wczesniej vista lub seven chodzily bez problemowo
"Specyfikacja protokołu AHCI została wydana przez Intel w maju 2003 roku"
Coś jeszcze?
Autor tematu mówił o błędach przy INSTALACJI a nie po instalacji, więc się teraz kretyńsko nie wykręcaj człowieku.
U windowsów zawsze kulało zycie kilku systemów na jednym piecu. Dla spokojności nalezy pamiętać aby pierw instalować starsze systemy od MałoMiękkiego, potem nowsze.