Evee
Evee
  5 stycznia 2012 (pierwszy post)

Po wymianie taśmy w owej nokii, telefon zaczął mi odwalać. pominę już to, że nie świecą mi dwa klawisze górne(czerwona słuchawka i ten nad nią).
Jak podłącze telefon do ładowarki, Bóg wie co sie z nim dzieje, nie moge nic napisać, jak wchodze w menu sam przeskakuje, wcina go.
jak myslicie czego to wina, cudownego speca, cos z tasma, czy jak? :zonk:

denaturat
denaturat
  5 stycznia 2012

mysle ze przy okazji wymiany tasmy spec cos skiepscil lub poszedl na taka okazje ze zalozyl najgorsza z mozliwych chinszczyzne. Oby to tylko wina tasmy a nie cos z plyta glowna

Evee
Evee
  5 stycznia 2012

na razie doszłam do tego, że klawiatura działa jak docisne klapke, bo śrubki jednej nie ma :]
podświetlenia nie ma, ale odkryłam kolejny problem... nie słysze nic, jak ktoś do mnie dzwoni ;]

MTF
Reputacja: 22 | BluzgometrTM: 7
MTF
  5 stycznia 2012
Evee
Evee: na razie doszłam do tego, że klawiatura działa jak docisne klapke, bo śrubki jednej nie ma :] podświetlenia nie ma, ale odkryłam kolejny problem... nie słysze nic, jak ktoś do mnie dzwoni ;]

ostatnio w starej noki 5200 którą używam jako maszyny do pisania miałem takie same objawy jak ty masz w swoim fonie. rozkręciłem go okazało się że taśma jest do połowy wypięta ;) może o to chodzi ;)
Evee
Evee
  5 stycznia 2012
Konto usunięte
Konto usunięte: ostatnio w starej noki 5200 którą używam jako maszyny do pisania miałem takie same objawy jak ty masz w swoim fonie. rozkręciłem go okazało się że taśma jest do połowy wypięta może o to chodzi

tym bardziej czuję, że wsadziłam 70zł w tyłek.

poza tym, myślicie, że jak gość nie dał mi paragonu, a posiadam tylko karteczkę, którą dał mi jak oddawałam telefon (z pieczątką i modelem telefonu) mogę iść się kłócić o bezpłatną naprawę?
Kameleon
Kameleon
  5 stycznia 2012
Evee
Evee: poza tym, myślicie, że jak gość nie dał mi paragonu, a posiadam tylko karteczkę, którą dał mi jak oddawałam telefon (z pieczątką i modelem telefonu) mogę iść się kłócić o bezpłatną naprawę?

Pójdź i przekonaj się... :)
I co to za karteczka. Każda naprawa jest objęta gwarancją... Idź powiedz, że spieprzył i niech poprawi... Zrób awanturę żeby mu się głupio zrobiło :))
Reputacja: 0 | BluzgometrTM: 45
tomas
  6 stycznia 2012

Jeśli naprawiali Ci w pseudo serwisie, lub komisie, pewnie nie użyli oryginała, tylko zamiennika opisanego jako HQ ;P Sam miałem podobne cyrki z 6600slide :) Dziwią mnie jedynie problemy u Ciebie typu zawieszanie podczas ładowania, itp...złącza są wlutowane na płycie...telefon był zalany, lub upadł?

Evee
Evee
  6 stycznia 2012
tomas
tomas: telefon był zalany, lub upadł?

coś Ty, o ten telefon mocno zawsze dbałam.

tomas
tomas: Dziwią mnie jedynie problemy u Ciebie typu zawieszanie podczas ładowania

Cyrki to były, jak on mi sam zaczął dzwonić, a później dostałam smsa 'nie mogłem odebrać, prowadziłem' - zaglądam w połączenia, a tam w wybranych kilka numerów.
albo leży na stole, nie dotykam go, a on sam wchodzi w ekran aktywny, i zaczyna lecieć z góry na dół po wszystkich opcjach. :rotfl:
nie wiedziałam, czy mam sie śmiać, czy płakać
Reputacja: 0 | BluzgometrTM: 45
tomas
  7 stycznia 2012

Ja by jeszcze uaktualnił oprogramowanie ;)

Evee
Evee
  7 stycznia 2012

Okej, problem rozwiązany, gość w serwisie sam uznał, że to dziwne, ale zrobił.
Temat to zamknięcia. :bye:

Dyskusja na ten temat została zakończona lub też od 30 dni nikt nie brał udziału w dyskusji w tym wątku.