no więc , gdy potknełam sie o kabel zasilacza , wylamałam końcówę zasilacza ... koncówa utkwiła w gniezdzie w netbook'u ( juz usunięta ) ...
i pytanie :
1.Co w takim razie mogę zrobić zasilaczem ? czytałam , że można zlutować jakoś tą koncówę do tego zasilacza , ale niestety ta koncówa gdzieś sie zapodziała , takie to maleństwo , że tego nie znajde ...
Czy juz naprawdę nie da sie nic zrobić i trzeba kupic nowy zasilacz ? ...
a najgorsze jest to ze mam załamkę finansową no i klops . a nikt inni mi nie pomozę w kwestii kasy .
lista tematów
uszkodzony zasilacz HP
Okazywanie miłości nie jest bezpieczne, a dążenie do intymności jest ryzykiem .
Na allegro i w sklepach z drobną elektroniką są setki takich wtyczek, wystarczy dobrać odpowiednią, przykręcić/przylutować do kabla i gotowe, a koszt to marne kilka złotych.
dodam zdjęcię jak to wygląda ( lecz no zdjęcie dość nie wyrażne ) jakoś lepiej się nie dało :
bożeee co za wielkie zdjęcie , głupia nie zmniejszyłam ;x
BujajSieNaDwa91: no więc , gdy potknełam sie o kabel zasilacza , wylamałam końcówę zasilacza ... koncówa utkwiła w gniezdzie w netbook'u ( juz usunięta ) ...
i pytanie :
1.Co w takim razie mogę zrobić zasilaczem ? czytałam , że można zlutować jakoś tą koncówę do tego zasilacza , ale niestety ta koncówa gdzieś sie zapodziała , takie to maleństwo , że tego nie znajde ...
Czy juz naprawdę nie da sie nic zrobić i trzeba kupic nowy zasilacz ? ...
a najgorsze jest to ze mam załamkę finansową no i klops . a nikt inni mi nie pomozę w kwestii kasy .
Jeśli kable są strasznie cienkie to i tak ich nie polutujesz, więc sobie odpuść.
Nie musisz kupować nowego - możesz kupić używany. ;-)