Witam , chciałbym sie coś o was zapytać bo wujek google nie dostarczył mi odpowiedniej ilość informacji , otóz mam internet 20Mb/s lecz na popularnym serwisie Youtube widze zmianę w prędkości buforowania tylko na średniej ilości filmików , czy to jest coś z moim netem czy to jakoś YT i jego serwery ograniczają ?
Korzystam z routera lecz podłączony jestem przez kabel Ethernet.
Transfer z dup.. do kitu ;)
Nie bardzo wiem co masz na myśli, też mam 20mb net i na youtube jak ustawię jakość 1080p to nie muszę czekać nawet, buforuje się szybciej, czasami nawet filmiki są w jakości tzw oryginalnej więc to jeszcze więcej zajmuje i też nie muszę czekać aż się zbuforuje bo buforuje się szybciej niż odtwarza :)
Możliwe, że trafiasz na takie pliki po prostu...albo może flash player Ci szwankuje, ja np na firefox muszę czasami odświeżyć stronkę bo czasami w ogóle się buforować nie chce ale po odświeżeniu stronki już jest ok.
To własnie ze mi sie tak szybko nie buforuje , uzywam google chrome , a jak ustawie 720p to czasem moge czekac i 5 minut zanim sie troche zbuforuje , zainstalowałem NetMeter i predkosc czasem jest 2000/kBs a czasem 200.. i to mnie własnie dziwi , ze nie wykorzutyje tak jakby pełnej mocy połaczenia.
hmmm a może flash player zaktualizuj, jeśli to nie pomoże to w takim razie wina serwerów YT...spróbuj z odświeżeniem stronki tak jak to opisałem wcześniej.
radzil bym sprawdzić ci łącze na kilku speed testach powyłączać programy do pobierania plików oraz posprawdzać buforowanie filmów na kilku przeglądarkach internetowych np:firefox ,gogle chrome , opera,...
prawdopodobnie możesz korzystać ze starej wersji kodeka i to tez możne powodować to ograniczenie