Wczoraj kupiłem sobie laptopa,zainstalowałem na nim Windows 7 wersja 32 bitowa...
Pytania:
1.Jak (gdzie) mogę sprawdzić jaką mam kartę sieciową ? (muszę to wiedzieć bo chcę się łączyc z Routerem przez WIFI)
2.Mam kartę graficzną NVIDA GEFORCE GT 540M , ściągnąłem sterownik ze strony producenta dla Windows 7 32bit i mi wyskakuje ''You must install an Intel driver first'' O co chodzi ???
Aha,mam tego lapka:
http://allegro.pl/asus-x53sv-k53-i5-2410m-8gb-750gb-gt540-1gb-hdmi-i1846920373.html
Narazie to tyle pytań,proszę o pomoc.
lista tematów
Kilka istotnych pytań do znawców tematu...
Kolejne pytanie: Jak wchodzę w Panel sterowania->System i zabezpieczenia->System to tam gdzie są podane informacje o systemie jest Zainstalowana pamięć RAM : 8 GB (dostępne 2,67 GB). Czy system ''pobiera'' około 5,5 giga ramu po to żeby funkcjonował czy o co w tym chodzi ? Przecież to bardzo dużo...
Zaznaczam że narazie nie mam zainstalowane nic na tym lapku , żadnych programów itd. tylko sam Windows
Nie śmiejcie się ze mnie,ja się na tym po prostu nie znam
Konto usunięte: 1.Jak (gdzie) mogę sprawdzić jaką mam kartę sieciową ? (muszę to wiedzieć bo chcę się łączyc z Routerem przez WIFI)
Start i w polu wyszukiwania wpisz manager urzadzen wyskoczy ci kilka propozycji wybierasz oczywiscie manager urzadzen. wyskakuje ci lista calego sprzety i klikasz w zakladke karty sieciowe.
jesli laczysz sie po kablu (jak narazie) to pobierz sobie program device doctor. wyszuka ci sterowniki wyswietli liste z ktorej bedziesz mogl wybrac co pobrac i zainstalowac. co do grafiki... mialem podobnie bo posiadam hybrydowa karte graficzna ktora sie przelacza automatycznie. na 32bitowej mialem podobnie. problem rozwiazalem tym ze zainstalowalem 2 sterowniki, do karty zintegrowanej i do dedykowanej. przy 64 bitowej wersji nie mialem problemow bo wystarczylo zainstalowac tylko paczke do dedyka i tam byly oba.
Konto usunięte: est Zainstalowana pamięć RAM : 8 GB (dostępne 2,67 GB). Czy system ''pobiera'' około 5,5 giga ramu po to żeby funkcjonował czy o co w tym chodzi ? Przecież to bardzo dużo...
calkiem normalny objaw. 32bitowe wersje systemy wykrywaja tylko do 3,15 gb ramu. zainstauj sobie 64bitowa. bedzie widzialo 8 gb
musisz mieć 64bitowy system aby używać całego ramu.
ściągnij najpierw sterownik mikoukładu Intel dla twojego lapka - znajdziesz na stronie producenta lapka
Konto usunięte: 1.Jak (gdzie) mogę sprawdzić jaką mam kartę sieciową ? (muszę to wiedzieć bo chcę się łączyc z Routerem przez WIFI)
nazwa karty Ci jest nie potrebna do tego tylko jej adres MAC. Robisz to przez CMD wpisując: ipconfig /all
;)