MTF
Reputacja: 22 | BluzgometrTM: 7
MTF
  8 października 2011 (pierwszy post)

Witam ;)

Mam pytanie dotyczące fastboota i recovery na moim fonie (LG GT540)
Czy wgrywając te modyfikacje tracę gwarancję na sprzęt?

Szukałem po innych forach ale.. Wypowiedzi są tak różniące się od siebie że nie jestem w stanie dojść jak jest naprawdę..

Wars045
Wars045
  9 października 2011

Ingerencja w oprogramowanie telefonu = utrata gwarancji, wielu użytkowników kłamie jak zrobią cegłę z telefonu że nic nie kombinowali ot. przestał działać. Podają że serwisy nie sprawdzają czy był root ani jaki soft wgrany ale bym z tym uważał przy oddawaniu i wgrał stock room.

MTF
Reputacja: 22 | BluzgometrTM: 7
MTF
  9 października 2011
Konto usunięte
Konto usunięte: Ingerencja w oprogramowanie telefonu

też tak myślałem... :)

w instrukcji od fona mam napisane że mogę zainstalować wolne oprogramowanie (włącznie z systemem operacyjnym) jednak LG nie bierze odpowiedzialności jeśli coś się zjepsuje przez takie oprogramowanie.

cóż mam myśleć :X
Reputacja: 1 | BluzgometrTM: 6
Martin
  13 października 2011

wszystko zależy od dobrej woli serwisanta i od tego jakiego rodzaju jest to usterka, tzn. czy modyfikacje o których mowa mogły mieć wpływ na uszkodzenie sprzętu.

ziew...

Wars045
Wars045
  15 października 2011

na forum android wyczytałem że teleplan cofnął gwarancję na defy z powodu roota

ponczi
Reputacja: 0 | BluzgometrTM: 0
ponczi
  16 października 2011

Jak sie wgra zmodyfikowany rom to traci sie gwarancje, ale jesli pozniej ponownie wgrasz zwykly to gwarancja wraca chyba, ze uszkodzenie uniemozliwia wgranie czegokolwiek to tu juz beda schody.

Wars045
Wars045
  18 października 2011

tylko że tamten wgrał nowe oprogramowanie i ślady po roocie zostały

WueRZet
WueRZet
  20 października 2011

Cokolwiek nie zrobisz to nie znam przypadku, aby komuś odmówiono gwarancji z powodu roota ;)

Dyskusja na ten temat została zakończona lub też od 30 dni nikt nie brał udziału w dyskusji w tym wątku.