Mam pytanie, czy ktoś używał nawigacji GPS, przeznaczonej do samochodu jako rowerowej ?
lista tematów
Nawigacja GPS
a tak troche odbiegajac od twmatu.
czy nawigacja w smartphone jest platna czy za darmo ciska przez nadajnik?
Zależy czy włączysz AGPS. Powoduje to pobranie 5kb danych lokalizacyjnych (czyli w praktyce jednej jednostki taryfikacyjnej - w simplusie 40gr), które pozwlają na błyskawiczny fix w terenie. Jeśli wyłączysz AGPS, musisz czekać na fixa kilka minut, ale nic nie płacisz.
MichaU: ja czasami mam kolo zapasowe w plecaku
a tak powanie to nie ;] z telefonu tak ale nie samochodowki
wiesz nie wiadomo kiedy można złapać kapcia :D
w telefonie nie mam opcji bo cookie nie obsługuje tego dodatkowego modułu GPS
a turystyczne gps są drogie jak diabli, wiec zostaje kupno samochodowego ;)
NIe lepszym rozwiązaniem będzie sprzedanie tego Cookie, dołożenie tego co miałbyś wyłożyć na nowy GPS i zakupić jakiegoś fona z Androidem, na który jest pełno dobrych navi? Ewentualnie mapy z Nokii są też bardzo dobre, testowałem je, jednak Nokia ma niestety słabe telefony i Symbian jest prehistorią ;)
Konto usunięte: NIe lepszym rozwiązaniem będzie sprzedanie tego Cookie, dołożenie tego co miałbyś wyłożyć na nowy GPS i zakupić jakiegoś fona z Androidem, na który jest pełno dobrych navi? Ewentualnie mapy z Nokii są też bardzo dobre, testowałem je, jednak Nokia ma niestety słabe telefony i Symbian jest prehistorią ;)
już sobie upatrzyłem odpowiedni model zwykłej nawigacji z uchwytem motocyklowym, jakoś ludzie mocują to do rowerów i działa wiec myślę ze to przetestuję